Ilyen cuccokban dögösködnek a Bond-lányok

Nemsokára érkezik a 24. James Bond film, a Spectre. Ebből az ünnepi alkalomból készült el az az infografika, mely bemutatja, hogy a Bond lányok milyen cuccokban hódítottak. 77 ruha tekinthető meg a Big Group által készített képen.

Na, de kik a Bond csajok? Nehéz ezt differenciálni, Moneypenny például sosem került ebbe a kategóriába, hiába imádja a főnökét töretlenül, talán pont ezért minden filmben jelen van. A Bond-lányok mindenesetre mindig dögösek és jól öltözöttek.

Az Oroszországból szeretettel gonosz nője, Rosa Klebb sosem kapta meg ezt a titulust, más szereplők, mint May Day – aki szintén nem volt túl szerethető – viszont igen. Az infografika készítői a Bigroupnál igyekeztek olyan ruhákat és szereplőket kiválogatni, melyeknek fontos szerep jutott a filmben, vagy elég látványosak voltak, hogy felkerüljenek a listára.

Az 1970-es években a Bond lányok ruhatára elég nagy volt ahhoz, hogy akár tíz alkalommal is átöltözzenek, mint azt Jane Seymour tette az Élni, és halni hagyniban. A Sean Connery időszak alatt a 60-as évek klasszikus ruhatára köszönt vissza, majd jöttek a nyolcvanas évek Roger Moore-ral, aztán máris a 90-es években vagyunk, amit Lindy Hemming jelmeztervező gondolt újra. Daniel Craignél pedig úgy tűnt, mintha Austin Powers szerezte volna meg a franchise jogokat, de szerencsére mostanában a Bond-lányok újra stílusosak, elegánsak és merészek.

A szerkesztők döntése alapján azok a ruhák kerültek a listára, amelyben a legtöbb időt töltötték a színészek, vagy a legemlékezetesebb jeleneteket játszották el. Ezért kerültek be fürdőruhák a neglizsék helyett, vagy éppen overall és estélyi.

Bond Girl Outfits large
Big Group
Oszd meg másokkal is!
Mustra