Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

Néhány szelet lime-mal tálald.
Néhány szelet lime-mal tálald.Jaromila

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka lazac
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. kapribogyó
  • 2 adag házi, gyúrt széles metélt
  • 1 tk. puha vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 darab bionarancs héja
  • 3 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 5 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a halat a fokhagymával néhány perc alatt, majd vágd szeletekre. Add a megmaradt zsiradékhoz a mascarponét, narancshéjat, a kapribogyót, majd add a keveréket a tésztához a hallal együtt. Fűszerezd meg alaposan, és add hozzá a bazsalikomleveleket és a parmezánt.

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

2021. szeptember27., 10:24

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

2021. szeptember23., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek