Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

Édesen és sósan is finom.
Édesen és sósan is finom.FotografiaBasica

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka kukoricadara
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 kis kanál
  • 1 csapott evőkanál (füstölt) paprikapor
  • ízlés szerint füstölt csiliszósz
Recept idők

Elkészítés:

Egy liter vízhez adj egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan adagolva add hozzá a kukoricadarát. Főzd negyedórán át folyamatosan kevergetve, majd ha kész, add hozzá a vajat és az ízesítőket, és hagyd állni egy kicsit.

Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb

Ha szereted a nem mindennapi köreteket, tálalj a húsok mellé kapros polentát, amihez jól illik egy adag kecskesajt és úgy egy vödörnyi joghurtos uborkasaláta is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Leveles tésztában sült polenta kecskesajttal

Nyári reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét ez a remek tésztás-kukoricakásás fogás, ami ugyan vega, de biztosan nem maradsz éhes utána. Húsos változatban hideg, napon szárított sonkaszeletekkel tálald.

2021. június21., 12:52

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek