Hozzávalók
- 35 deka liszt
- 25 deka barna cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 deka olvasztott vaj
- 1 nagyobb darab tojás felverve
- 0.5 darab biocitrom héja
- 10 deka porcukor
Elkészítés:
A vajat keverd el a cukorral, majd ha a keverék kihűlt, dolgozd el benne a tojást is. Sorban add hozzá a többi alapanyagot, és a tésztát pihentesd a hűtőben legalább egy órán át. Ha ezzel megvagy, formázz belőle golyókat, forgasd cukorba és tedd egy sütőpapírra. 190 fokon 12 perc alatt készül el.
Ha nem akarod egyből befalni, akkor akár adagonként le is fagyaszthatod ezt az édességet, hogy aztán legalább két hétig minden délutánra jusson belőle egy szeletke a tejeskávé mellé.
Tovább olvasom