A tenger gyümölcseit egy kevés lime és kapribogyó dobja fel ebben a raguban

Vegyesen, többféle tengeri herkentyűvel, vagy egyszerű halas, vagy garnélás változatban is készülhet ez a finomság, amibe mi egy kevés mozzarellát is reszeltünk a tökéletes állag eléréséért.

Grillezett, fokhagymás padlizsánok tetején vagy frissen főtt széles metélttel, esetleg néhány szelet pirítóssal érdemes tálalnod ezt a tengerpart-helyettesítő fogást.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy bögre tenger gyümölcsei vegyesen (min.40 deka)
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1.5 deci tejszín
  • só és fehér bors
  • kapribogyó és lime-héj és -szeletek a tetejére
  • 1 nagyobb evőkanál natúr krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg az olaj és vaj keverékén a fokhagymával a szobahőmérsékletű tenger gyümölcseit, majd fűszerezd és melegítsd össze a tejszínnel is. A végén add hozzá a sajtkrémet, majd a kapribogyóval és lime-szeletekkel tálald. Gombával és párolt pasztinákkal teheted még zöldségesebbé.

Sajtkrémteszt: melyik a legjobb? Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

2021. szeptember18., 12:52

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

2020. december30., 06:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek