Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

Nemcsak tartalmas, de tök jól szállítható fogás lesz belőle, amihez a szójaszósszal felturbózott mogyoróvaj mellé már csak a csirke, egy vékony szelet ananász és néhány hatalmas salátalevél kell. Tökéletes, különleges és tartalmas szendvics, amiből a munkahelyeden is lehet klassz ebéd – akár melegítés nélkül is.

Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.
Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb teáskanál puha mogyoróvaj
  • 2 nagy szelet kalács vagy kenyér
  • 2 darab vékony szelet ananász
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
  • 2 kisebb darab csirkemell szelet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csésze reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

Ha egy kicsit több időd van, hagyd állni pár órán át a fokhagymás joghurtban a csirkeszeleteket sütés előtt. Ha viszont azonnal szeretnél valami finomat, csak olajozd be a húst és az ananászszeleteket, utóbbiakat egy kevés csilivel, a csirkét pedig sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben, ne túl magas hőfokon. 

A kenyereket közben kend meg a szójaszósszal elkevert mogyoróvajjal, arra mehetnek a hússzeletek, majd rá az ananász és a sajt. Tedd a sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a sajt elolvad. Ha egy kicst több időd van, füstölt paprikás panírral is próbáld ki a csirkét. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj? Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

2020. február27., 12:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

2021. október21., 09:24

Egy nagy szelet rozskenyéren az igazi ez a klassz tonhalas melegszendvicskrém

Nálunk a tonhal mellé gyakran kerül egy kevés aszalt paradicsom és olíva, most sem történt másként.

2020. június21., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek