Újév olaszos hangulatban: lencseleves pestóval

Nem kötelező tartanod magad a jól ismert, hagyományos receptekhez, készítsd idén a lencsét különlegesen: levesként, egy jó adag olasz fűszeres pestóval!

A pesto egy dzsóker, olyasmi, mint a parmezán vagy a jó minőségű vaj: egy rakás egyszerű étel sokkal finomabb lesz tőle. Nyilván piskótával és kaláccsal nem működik, de a semleges ízű tészták, raguk és hüvelyesek bizony szuper népszerű fogások lesznek ennek a fűszeres, fenyőmagos szósznak köszönhetően. Próbáld ki levesben, aki az olasz konyhát szereti, imádni fogja.

Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.
Aki az olasz konyhát szereti, ezt imádni fogja.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kisebb csésze szárított paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár összevágva
  • 1 fehérrépa összevágva
  • 3 evőkanál konzervkukorica
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon egyszerű lesz a dolgod: tedd fel a lencsét főni 3 bögre vízben sóval, borssal és a fokhagymákkal, majd 20 perc után mehetnek bele a zöldségek és a pesto. Kapjon így is 20 percet, majd tálald a levest parmezánnal és szárított paradicsomokkal a tetején. Szuper, olaszos hangulatú leves lesz belőle. Ha van otthon vörösbabkonzerv, abból is mehet bele néhány evőkanál, így még tartalmasabb lesz az újév első ebédje. 

A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból A 15 legbizarrabb újévi szokás a nagyvilágból

Ökölharc, tányértörés és máglyarakás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

2021. április28., 12:52

Heti beledobálós kedvencünk: téli, baconos-kolbászos lencseleves

Csak előkészítesz mindent a lábasban, hagyod egy kicsit főni, majd kitunkolod friss kenyérrel, és már kész is a remek ebéd vagy vacsora.

2021. december14., 07:32

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

2021. május10., 12:52

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

2021. február27., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek