Kulisszatitkokkal búcsúzunk a Modern családtól

15 dolog, amit talán nem tudtál kedvenc sorozatodról

Május 17-én vetítik a sikersorozat 8. évadának záróepizódját. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a Modern családról.

Május 17-én véget ér a Modern család nyolcadik évada, de remélhetőleg nem kell végleg búcsút inteni az egyik kedvenc sorozatunknak és jövőre jön a folytatás. Addig is összeszedtünk néhány érdekességet a 2009 óta nagy sikerrel futó, többszörös Emmy-díjjal és Golden Globe-bal kitüntetett AMC produkcióról, ami hazánkban az HBO Comedyn és a Comedy Centralon is látható. Részletek a hajtás után!

1. Van magyarázat a mockumentary stílusra

A sorozat készítői, Christopher Lloyd és Steven Levitan egy családmegfigyelő mockumentary sorozatban gondolkodtak, amikor a saját családi sztorijaik alapján elkezdték kidolgozni az ötleteket. (A mockumentary magyarul áldokumentumfilmet jelent, ilyen például a Hivatal és a Városfejlesztési osztály című sorozat is). A sorozatterv címe My American Family volt és eredetileg lett volna benne egy fiktív holland dokumentumfilmes, Geert Floorjte, aki tizenéves cserediákként a Pritchetts családdal élt, sőt Clairrel is volt egy kis románca. A forgatókönyvírók szerint ennek a figurának kellett volna felnőttként visszatérni a család életébe, de végül elvetették az ötletet és úgy döntöttek, hogy a sorozat három családról fog szólni. A mockumentary jellege maximum annyiban maradt meg, hogy a Dunphy és Pritchett család időnként a kamerába mondják el a gondolataikat.

2009 óta követjük a családok életét.
2009 óta követjük a családok életét.Bob D'Amico / Getty Images Hungary

2. Craig T. Nelsonnak ajánlották fel Jay Pritchett szerepét

“Nagyon szerettem volna dolgozni a Modern családon, nagyon tetszett a forgatókönyv és a stáb is“ – mondta a színész, aki a felajánlott pénz miatt mondott le a szerepről, majd a következő évben aláírt a Vásott szülők című sorozatra. Craig T. Nelson egyébként a Dutyi Dili, a Poltergeist – Kopogó szellem, illetve az Ördög ügyvédje című filmekből lehet ismerős.

3. Rob Huebel visszautasította Phil Dunphy szerepét

“Utáltam a forgatókönyvet, amikor olvastam. Ebből is látszik, hogy mekkora egy idióta vagyok. Az ország egyik legnépszerűbb műsora és most már én is szeretem. Kibaszott hülyének érzem magam, mert elolvastam a forgatókönyvet, de annyira gyűlöltem, hogy még a meghallgatásra sem mentem be“ – vallotta be a 47 éves színész, aki olyan produkciókból lehet ismerős, mint a Dzsungeltúra lúzereknek vagy a Ketten jegyben.

4. Julie Bowen nagyon terhes volt az első részben

Juliw Bowen már igencsak várandós volt iker fiaival, Gussal és Johnnal a meghallgatás alatt, így a színésznő meg volt győződve róla, hogy nem fogja megkapni a Claire Dunphy szerepét. A készítők mégis őt választották, de mivel a pilot forgatásáig nem szült meg, ezért olyan ősrégi, jól bevált trükkökkel takarták el a hasát, mint a müzlisdoboz vagy a hűtőajtó.

5. A kezdetekben egy ikerpár játszotta a kis Lilyt

Mitch és Cam örökbefogadott lányát, Lilyt eredetileg egy ikerpár, Ella és Jaden Hiller játszotta az első két szezonban, de hamar le kellett cserélni őket. “A második évad elején feltűnt, hogy mennyire más a két gyerek személyisége és az is világossá vált számunkra, hogy egyáltalán nem élvezik a forgatást. Így közöltük a producerekkel, hogy a lányok nem szeretnének visszatérni a következő évadban“ – mondta a lányok anyja, Michelle. Nyilván a producerek megpróbáltak még több pénzzel maradásra bírni a Hiller családot, de nem éltek a lehetőséggel. Így Aubrey Anderson-Emmonst választották az ikrek helyett és azóta is ő játsza Lilyt – írja a Mentalfloss.com.

Lily Tucker-Pritchett szülei, Mitch és Cam.
Lily Tucker-Pritchett szülei, Mitch és Cam.Byron Cohen / Getty Images Hungary

6. Eric Stonestreet gyerekkorában tényleg Fizbo bohóc volt

A Cameron Tucker szerepe szerint jelenleg football edző, de volt már énektanár és bohóc is, sőt bohócként ‘Fizbo'-nak nevezteti magát és állítása szerint egykor még egy bohóciskolát is elvégzett. A 45 éves színész a The Kansas City Starnak mesélte, hogy kilenc évesen kezdett Fizbo bohócnak öltözni és az volt az álma, hogy egyszer bohócként fog dolgozni egy cirkuszban. 11 éves korára pedig annyira belejött a bohóckodásba, hogy már szülinapi gyerekzsúrokon is fellépett. “Szerencsére olyan szüleim voltak, akik nem tartottak furcsának. Szerintük ez vicces és aranyos volt és bátorítottak, hogy csináljam. És volt egy nagymamám, aki jelmezeket varrt nekem” – meséli Stonestreet, aki már nem tudja, hogy honnan ered a Fizbo név.

7. A forgatókönyvírók beleírták Jesse Tyler Ferguson coming out-ját a sorozatba

A producerek eredetileg Cameron szerepére akarták leszerződtetni a 41 éves színészt, aki a való életben is háromszor közölte az apjával (17, 19 és 21 éves korában) melegségét, mire az elfogadta fia mondanivalóját. Az íróknak annyira megtetszett Ferguson sztorija, hogy a Modern családba is beépítették a szálat.

8. Sofía Vergara azt hitte, hogy Ed O'Neill beszél spanyolul

A 44 éves kolumbiai származású színésznő természetesen gyerekkorában nézte a Rém rendes család című sorozatot, melyben a Modern családbeli férje, Ed O'Neill játszotta Al Bundyt. “Nagyon szexi, Antonio Banderasos hangja volt annak a fickónak, aki szinkronizálta” – mondja Vergara, aki Ed O'Neillal való első találkozásakor meglepve tapasztalta, hogy a színész nem beszéli az anyanyelvét.

9. O'Neill karaktere ugyanazt az újságot olvassa 30 éve

A szemfülesebb sorozatfüggők szúrták ki, hogy a színész ugyanazt az újságot olvassa a Rém rendes családban Al Bundy szerepében , mint a Modern Családban Jay Pritchett szerepében. Az ismerős címlap egyébként már sorozatokban is felbukkant, többek között a Lucky Louie című sitcomban.

10. Volt egy titkos kutyacsere

Jay és Gloria kutyáját, Stellát a második és a harmadik szezonban egy Brigitte nevű francia bulldog alakította, akit később lecseréltek egy Beatrice nevű kutyára. A Brigitte kiközvetítéséért felelős ügynökség szerint ismeretlen okokból kellett egy másik kutyát keresniük az ügyfélnek.

11. Luke Dunphy valójában egy zseni

Nolan Gould filmbeli karaktere szerint nem egy észlény, de igazából már négy éves kora óta Mensa tag. A színésznek 150-es IQ-ja van és már 13 évesen túl volt az érettségin.

12. A sorozat különösen népszerű a gazdagok körében

A televíziós nézettségeket vizsgáló Nielsen Kutató Intézet minden évben elkészíti saját statisztikáját. A Vulture a Nielsen 2015-ös adatai között bukkant rá arra az érdekességre, hogy a tehetős emberek oda vannak a Modern családért. Ez volt ugyanis a második legnézettebb sorozat azoknak a 18-49 év közötti embereknek a körében, akiknek éves bevétele több mint 200 ezer dollár, kb. 58.5 millió forint. Az első helyen egyébként a The Walking Dead végzett.

13. Ed O'Neill tényleg tudja, hogy mi az a Jiu Jitsu

Jay az első évadban mutatja be Jiu Jitsu tudását Mitchellen, majd hozzáteszi, hogy ezt a fogást a Gracie fivérektől tanulta. Jay itt a legendás Gracie harcművész családra hivatkozik, arra a több generációs harcosokból álló brazil klánra, akik a saját technikájukat tanítják a kaliforniai Gracie Jiu-Jitsu Academyn és ahol O'Neill is tanult. A színésznek egyébként beletelt egy kis időbe, de végül megszerezte a fekete övet.

14. A Facebookon buzdították csókra Mitchellt és Cameront

2010-ben indult egy “Let Cam & Mitchell Kiss on Modern Family!” névre keresztelt Facebook petíció, aminek hatására még ugyanabban az évben, először csókolták meg egymást a szereplők a kamerák előtt. Ide kattintva megnézhezi a háttérbe szorított jelenetet.

15. Lin-Manuel Miranda is feltűnt a sorozatban

Négy évvel ezelőtt, mikor a Hamilton volt a Broadway legsikeresebb darabja, a Modern család stábja úgy döntött, hogy egy epizód erejéig leszerződteti a darab atyját, a Pulitzer-díjas, két Grammy, három Tony, egy Emmy és MacArthur Genius-díjas Lin-Manuel Mirandát. “Bejött a stúdióba és egymás után sorolta a kedvenc epizódjait, mi pedig nagyon megkedveltük. “ – mondta a rendező, Jeff Greenberg, akinek köszönhetően a híres színész, zeneszerző és író Gloria kutyakiképzőjét alakította a sorozatban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek