Pénteki süti: zabpelyhes chocolate chip cookies

A csokicseppes kekszek hamar meghódították a világot, számtalan variációjuk létezik, ennél egyszerűbbet azonban nehezen lehet találni. Ráadásul zabpelyhes, amitől nemcsak egészségesebb, de enyhén ropogós is lesz, miközben az omlóssága megmarad. 

DSC 0050
Piszke

Az utánozhatatlan íz titka egyrészt az, hogy kell bele az átlagos egy csipetnél picit több só, és a szerecsendió, ami a legjobb akkor, ha egész dióból, frissen reszeljük. Ha pedig 2 evőkanálnyit elspórolunk a csokicseppekből, akkor a sütőből kikerült kekszek tetejére szólva enyhén megolvadnak és még ellenállhatatlanabbá teszik a sütiket. Ekkora mennyiség esetén másnapi maradékra ne is nagyon számítsunk!

Egyéb kekszek a repertoárból:

Hozzávalók:(20-24 kekszhez)

15 dkg liszt
6 gr sütőpor
1 csapott kk.só
késhegynyi őrölt szerecsendió
15 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg cukor
12 dkg nádcukor
15 dkg olvasztott vaj
2 kicsi tojás
2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
10 dkg aprószemű étcsokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé

DSC 0087
Piszke
  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a szerecsendióval.
  2. Minden más hozzávalót sorban belekeverünk.
  3. A sűrű tésztát kisebb diónyi gombócokká formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb rakosgatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben10-12 percig sütjük.
  4. Sütés után még pár percig a tepsin pihentetjük, mert a sütőből kivéve még puhák a sütik.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek