Zanza!

A csokicseppes kekszek hamar meghódították a világot, számtalan variációjuk létezik, ennél egyszerűbbet azonban nehezen lehet találni. Ráadásul zabpelyhes, amitől nemcsak egészségesebb, de enyhén ropogós is lesz, miközben az omlóssága megmarad. 

DSC 0050
Fotó: Piszke

Az utánozhatatlan íz titka egyrészt az, hogy kell bele az átlagos egy csipetnél picit több só, és a szerecsendió, ami a legjobb akkor, ha egész dióból, frissen reszeljük. Ha pedig 2 evőkanálnyit elspórolunk a csokicseppekből, akkor a sütőből kikerült kekszek tetejére szólva enyhén megolvadnak és még ellenállhatatlanabbá teszik a sütiket. Ekkora mennyiség esetén másnapi maradékra ne is nagyon számítsunk!

Egyéb kekszek a repertoárból:

Hozzávalók:(20-24 kekszhez)

15 dkg liszt
6 gr sütőpor
1 csapott kk.só
késhegynyi őrölt szerecsendió
15 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg cukor
12 dkg nádcukor
15 dkg olvasztott vaj
2 kicsi tojás
2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
10 dkg aprószemű étcsokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé

DSC 0087
Fotó: Piszke
  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a szerecsendióval.
  2. Minden más hozzávalót sorban belekeverünk.
  3. A sűrű tésztát kisebb diónyi gombócokká formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb rakosgatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben10-12 percig sütjük.
  4. Sütés után még pár percig a tepsin pihentetjük, mert a sütőből kivéve még puhák a sütik.
Blogmustra