OFFLINE

Tartós lakkok tesztje: találtunk jót!

2016. december 15., csütörtök 11:03

Teszteltük már párszor a tartós körömlakkokat, általában felemás eredménnyel: a géllakk korában talán még az eddiginél is fontosabb, hogy a drogériákban elérhető márkák is tartós lakkokat fejlesszenek, mert már nem fogadja el senki, ha 2-3 napon belül úgy néz ki a keze, mint aki még sose látott lakklemosót, pedig kéne neki. Karácsonyra talán buta ajéndéknak tűnik a körömlakk, de nem feltétlenül az, például kozmetikummániás barátnőnek, kolléganőnek remek választás lehet - már ha tényleg sikerül olyat találnunk, amiben az illető örömét leli. Ebben segítünk!

Olyan körömlakkokat tesztelünk, melyek gélhatást ígérnek, de nem géllakkok, tehát felvitelükhöz nincs szükség UV-lámpára , leszedésükhöz nem kell speciális lakklemosó, a sima acetonmentes is szuperál. Az egyszerűség kedvéért olyan sorrendbe tesszük a körömlakkokat, amennyire meg voltuk velük elégedve: első helyezettünk található a cikk elején, a végén jönnek a csalódások!

1. CND Creative Play - a legnagyobb meglepetés

Új forgalmazója van a CND lakkoknak, az Ó utca 6-ban pedig szalonjuk nyílt, ennek örömére tartottak egy sajtóestet, ahol a Vinylux kezelés mellé (amiről lejjebb lesz szó), kaptam pár Creative Play lakkot, amikkel otthon próbálkozhattam. A csomagban volt egy színtelen alaplakk, két pink színes lakk és egy áttetsző fedőlakk, melyek nagyon sűrűek voltak, tartottam tőle, hogy sose fog megszáradni a felkent összesen 4 réteg (1 alap, 2 színes, 1 fedő), de hamar megkötött a mű és onnantól jött a meglepetés: 12 napig tökéletes volt a végeredmény! Nem kopott meg, az egyik körmöm végéről egy hét után kicsit lepattogzott, de nem zavaróan - más lakkok ezt 3 nap után produkálják. Ez volt a legkellemesebb meglepetés az összes közül!

Felkenés: könnyű

Fedés: szuper

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 14 napig, ezzel csúcstartó a mezőnyben

Ár: 1490 forint per üveg, hármat használtam (alap, színes és fedőlakk), összesen 4470 forint. Egy üvegcse 13,6 milliliter

2. Sally Hansen Miracle Gel - még egy pozitív csalódás

A Sally Hansennel volt már rossz tapasztalatom, nem igazán kedveltem a márkát - eddig. Az egyik kuponos napon vettem meg a Miracle Gel csomagot, melyben egy színes lakk és egy áttetsző fedőlakk volt összecsomagolva, mert így 4 helyett csak 2 ezret kellett érte fizetni, gondoltam, megérdemel a márka egy második esélyt is - és jól jártam! A Mircale Gel valóban fent maradt a körmömön egy hétig, és nem csak hogy fent maradt, de nem is kopott meg! Egy ilyen minőségű termék megéri a 4 ezres árat is, hát még az akcisósat. 

Ha nem szeretne csomagot venni, külön egy alaplakk 3199 forint és a fedőlakk is külön 3199 forint a DM-ben. A márka azt ígéri, a fedőlakk a saját alaplakkjával fog optimálisan működni, úgyhogy érdemes lehet a hozzá való lakkok közül beszerezni több színben. Nem ez a legolcsóbb megoldás, de megdolgozik az áráért, csak ajánlani tudom. 

Felkenés: elég vastag az ecset és sűrű a lakk, de szépen fed és gyorsan szárad

Fedés: két rétegben szuper

Leszedés: féltem tőle, hogy ami ennyire ragaszkodik hozzám, az nem fog lejönni, de sima ügy volt.

Meddig bírta? 8 napig

Ár: 3199 forint per üveg, kettő kell (színes és fedőlakk), összesen 6398 forint a DM-ben. Érdemes egyébként akciós csomagokat keresni, mert akkor két lakk kijön 4 ezer forintból, az máris barátibb. Egy üvegcse 14,7 milliliter.

3. Sephora Manicure Essentials - az egyenletesen jó minőség

Szeretem elővenni a tartsó lakkok tesztjénél a Sephorát, mert ugyan nem lehet Magyarországon kapni a termékeiket (sajnos), de ha elmegy Milánóig, vagy Párizsig ott már be tud vásárolni. És érdemes. Egy apró, 5 milliliteres színes lakk 3 euro, közel 1000 forint, de az alap- és fedőlakkal együtt a sötét színek is szépen fent maradnak a körmökön 7 napig. Stabil, megbízható minőség, csak remélni tudom, hogy egyszer lehet majd itthon is kapni.

Felkenés: könnyű

Fedés: vékonyan fed a lakk, de két rétegben már egész jó

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 5-6 napig szokta kopás nélkül

Ár: a fedő és alaplakk csomagban 9 euro, egy kis üveg színes lakk 3 euro, összesen 12 euro.

4. CND Vinylux - a másik megbízható kedvenc

A CND Vinylux termékét már teszteltem, de akkor magamnak kentem fel, otthon. Akkor nem volt különösebben tartós, de rossznak sem mondanám. Most viszont szalonkezelésben volt részem. Az a probléma továbbra is létezik, hogy a fedőréteg megkopik pár nap alatt és onnantól nem olyan szép csillogó a manikűr, mint felkenéskor, de még mindig jó alternatíva lehet a drogériákban kapható lakkokra a Vinylux. 

Felvitel: szalonban a legegyszerűbb

Fedés: alaposan fed

Leszedés: könnyű menet volt

Meddig bírta? 8 napig, de 5. naptól kopott volt

Ár: 2990 forint per üveg, kettő kell (színes lakk és fedőlakk), összesen 5980 forint. Egy üvegcse 15 milliliter

Egy szalonkezelés ára (manikűr + Vinylux): 6500 forint

5. Yves Rocher - legalább nem ígért semmit

A tartós lakkok tesztjének kakukktojása most az Yves Rocher körömlakkja, merthogy ez a lakk nem ígér semmit. A francia márkáról ritkán írunk, pedig testápolói és tusfürdői nagyon kellemes illatúak, barátságos összetételűek. A szépszeti szereikkel még csak most ismerkedem, mivel engem is berántott a klubtagságuk, és az, hogy negyedévente küldenek akciós kuponokat. Eddig a kozmetikai termékeikkel nem vagyok maradéktalanul megelégedve és ez sajnos a körömlakkra is igaz. A halványrózsaszín kis lakk alig akar fedni, viszont nem is szárad könnyen és aztán kábé 2 nap múlva már feltűnően kopott. A lakk alá egy olyan alaplakkot kentem, ami eddig nagyszerűen bevált, a teszt többi termékéhez nem használtam, de volt olyan termék, ami elszínezte a körmöm sajnos. Ezt elkerülendő használtam a Flormar alaplakkját, ami más fedőlakkokk alatt nem okozott semmilyen problémát a fedőlakk tartósságával kapcsolatban. Az Yves Rocher lakkja ugyan nem ígért semmit, de azért 2 napnál többet vártam. Csalódás.

Felkenés: könnyű

Fedés: vékonyan fed a lakk, három réteg is simán kell, viszont nem akar száradni már két rétegben sem.

Leszedés: könnyű volt.

Meddig bírta? 3 napig

Ár: akciósan 790 forint, 5 milliliter

6. Rimmel London Super Gel - hagyja ki!

Ha már a Sally pakkja ilyen jól működött, vettem egyet a Rimmeltől is, mely kuponnal volt körülbelül 2 ezer forint a DM-ben. Azért nem emlékszem pontosan, mert a kuponnapokon televásároltam magam, azóta pedig ilyen csomag nem jött szembe egy drogériában sem. Most darabonként 1899 forintért lehet beszerezni a Rimmel Super Gel termékét, azaz a két üvegcse összesen 3798 forintból jön ki. Ne, ez mind kidobott pénz. Sajnos ez alakk hatalmas csalódás volt, nem hogy 7 napot, de kettőt sem bírt ki.

Felkenés: nem nehéz

Fedés: nagyon vékony

Leszedés: könnyű volt, mert már magától lepattogzott

Meddig bírta? 4 napig, de a második naptól kopott volt

Ár: 1899 forint per üveg, kettő kell (színes és fedőlakk), az össezsen 3798 forint. Egy üvegcse 12 milliliter.

7. Miss Sporty Long lasting gel shine - naiv, aki megveszi

A Miss Sporty lakkját azért vettem le a DM-ben a polcról, mert 399 forintba kerül és az volt ráírva "up to 10 days", azaz "akár 10 napig". Jó vicc volt, nem is értem, miért hittem el, hogy majd 400 forintért megkapom a világ legjobb lakkját? Ennyire nem lehetek naiiv!!! Sajnos azoban nem csak megvettem a lakkot, hanem fel is kentem. Egy rétegben tragikus, kettőben már jó, de még mindig nagyon vékonyan van a körmön. Sokmindenre számítottam amúgy, de arra nem, hogy száradás után (egyébként gyorsan szárad) már 2 órával kopások lesznek a körmeim végén. Eskü, nem mosogattam, csak tévéztem és ruhákat hajtogattam! Egy kádmosás és egy órányi klaviatúra-pötyögtetés után azonban már olyan volt az összkép, mint a sokat szidott Rimmel gélhatású lakkjánál 2 nap után. Még az is gáz, de ez mi???, Komolyan felháborító. Értem én, hogy csak 400 forintba kerül, de inkább ne áruljanak lakkot, ha ennyire képesek.

Felkenés: nem nehéz

Fedés: nagyon vékony

Leszedés: könnyű volt, mert már magától lepattogzott

Meddig bírta? Negatív csúcstartó, 4 óra!

Ár: 400 forint per üveg, össezsen 400 forint. Egy üvegcse 7 milliliter.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta