LÁJFHEKK

A praktikus konyha kialakítása nem is olyan egyszerű

ST 2015. július 9., csütörtök 11:12

Sokan hihetnék, hogy konyhát tervezni nem is olyan nagy kihívás. Hiszen mit is kell vele csinálni? Kell bele hűtő, mosogató, tűzhely, meg polcok. Igaz, hogy ebben az esetben nem beszéltünk a konyha formájáról, funkciójáról, a benne használt anyagokról, arról, hogy hány személy fog benne ténykedni, hogy menni időt szándékozik itt lenni (vagyis inkább készételeket melegít, vagy ténylegesen főz), és még egy sor másik dologról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pizzához palacsintát szeretnek rendelni a magyarok

Edicsek 2015. július 9., csütörtök 09:23

Rossz időben, hétvégén rendelünk pizzát és hamburgert a nagyvárosokban, állítólag a nők és férfiak egyenlő arányban, sőt egy friss kutatásból az is kiderül, hogy a legaktívabb a 18-45 év közötti korosztály, akik nem szeretik a magyar konyha remekeit, vagy inkább biztosra mennek és megfőzik maguknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Használt, koszos cipő akciósan nyolcezerért, megvenné?

Edicsek 2015. július 8., szerda 16:01

Az egyik olvasónk küldte a képsorozatot, amit a Humanicban készített egy elképesztően koszos és láthatóan jó ideje használt cipőről. Az egykoron fehér, strasszokkal díszített tornacipőt az akciós árakon kínált részlegen fedezte fel az Allee üzletében, a dobozon található méret is egyezett a cipőn látottal, így joggal merült fel a kérdés, hogy tényleg 7.990 forintot kérnek egy láthatóan széthordott cipőért a Humanicban?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerjenek a magyarok!

Dívány 2015. július 8., szerda 10:59

Az Electorlux idén is meghírdette a Design Lab versenyt, melyben diákok mutatják meg, mi mindenre képesek.Tavaly egészen a döntőig jutott egy magyar, most itt a lehetőség, hogy eldöntse, ki kapja a közönségdíjat és a 2000 eurót – hátha pont az ön szavaztán múlik!

Az esélyes fiatal formatervezők között két hazai versenyző is van: Lakatos Botond és Tobias Tsamisis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatóiként versenyeznek a legjobbak között. Ha úgy érzi, ezeknek a srácoknak a munkái tetszenek a legjobban, vagy csak megmutatná milyen a magyar virtus, akkor szavazzon rájuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

2 óra alatt elfogyott a keret az új mosógépre!

Dívány 2015. július 7., kedd 16:01

Nincs még két hónapja, hogy együtt örvendeztünk annak, hogy kormányunk, egészen pontosan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte, most félmilliárd forinttal támogatja a régiek helyett új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzését.

stockfresh 1327253 washing-machine sizeM

Eredetileg arról volt szó, hogy a pályázatokat a július 1-jei és szeptember 30-ai közötti időszakban lehet benyújtani, igaz hozzátették azt is, hogy azok a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig adhatók le, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez képest már ma az várja a látogatót oldalukon, hogy a mosógépcsere programra pályázást felfüggesztették, mert a Közép-Magyarország régióra kimerült a rendelkezésre álló forrás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erkély is lehet nyugodt zug

ST 2015. július 7., kedd 15:27

A lakással rendelkező emberek ugyanúgy igénylik az intimitást az erkélyen, mint a házzal rendelkezőek a kertben. Ám míg ez utóbbiban valamivel nagyobb a hely – így pedig több a lehetőség –, az erkély határokat szab a fantáziának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elbukott a zöld H&M-es bikini a fogyasztóvédelemnél

Dívány 2015. július 7., kedd 14:03

Idén vizsgált először fürdőruhákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A szakemberek 20 féle fürdőruhánál vizsgálták a nyersanyag-összetételt és azt, hogy van-e a termékekben veszélyes anyag. Egy termékről derült ki, hogy a rajta szereplő tájékoztatás megtévesztő, mivel nem olyan anyagból készült, mint amit a címkére írtak. Veszélyes anyagot tartalmazó fürdőruhát nem találtak a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Forgassa házát a nap felé!

etelka 2015. július 7., kedd 09:43

Bio földrengésálló napraforgóházat vásárolhat az a gazdag hippi, akinek van legalább 1 millió dollárja (300 millió forintja) – adta hírül a Daily Mail. A New York államban található házacska úgy néz ki, mint egy UFO űrhajó, és Solaleya, egy ismert francia ökoépítész tervezte meg. Mára már több mint 200 Domehouse készült el, szerte a világban állnak ezek a furcsa építmények.

A 40 tonna faanyag Franciaországból érkezett az Államokba, és egy erdő közepére került, tökéletes kis hétvégi vityillónak. A kétszintes háznak az egyik legmenőbb része, hogy elforgatható, ergo az időjárásnak megfelelően találhatja ki az ablakok helyét. Ha pedig retteg attól, hogy egy földrengés teszi tönkre a kecót, megnyugtatjuk, a Richter-skála szerinti 8-as szintig, illetve 249 km/h órás szélig biztonságban van.

Saját könyvtárszobája is lehet és a vendégek sem az ön fürdőjében mossák majd a fogukat, mert van 3 háló és 3 fürdőszoba is. A bambusz, cédrus és mészkő felhasználásával készült ház – aminek azért a szén-dioxid-lábnyoma a szállítás miatt igen magas lehet – elvileg igen öko, de alakja miatt csak azoknak ajánlott, akik nem szeretik a hagyományos formákat, viszont szeretnének valamiben kitűnni a tömegből.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

10 négyzetméteres svéd minilakások diákoknak, amikben mégis minden elfér

ST 2015. július 6., hétfő 20:53

Azt régóta tudjuk, hogy a svédek jeleskednek a helykihasználásban, és az sem újdonság, hogy szeretik a letisztult formákat. Még talán azzal sem lepünk meg senkit, ha elmondjuk, hogy az oktatási rendszerük igencsak irigylésreméltó. Most ezt fejeli meg a Tengbom Architects azzal, hogy olyan mini lakótereket terveztek, amiben minden megvan, ami egy egyetemistának csak kellhet – írja az inhabitat.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a világ legmenőbb repülőtereit!

aa 2015. július 6., hétfő 15:15

Vitathatatlan, hogy a leggyorsabban repülőgéppel juthatunk el A-ból B-be, aminek köszönhetően a nyári szezonban turistákkal telnek meg a repülőterek várótermei. Nemrég bemutattuk, hogy miként varázsolta otthonossá és vidámmá a Bukarest mellett található Henri Coandă Nemzetközi Repülőteret a Nuca Studio két dizájnere, Robert Marin és Ionel Pasci, ezúttal pedig az architecturaldigest.com segítségével gyűjtöttük össze, hogy jelenleg melyek a világ legmenőbb repülőterei. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyümölcsből van a legkevesebb a gyümölcsteákban

Edicsek 2015. július 6., hétfő 09:24

Nem rég írtunk arról, hogy a Teekanne "málna-vanilia kaland" elnevezésű teájában egyedül málna meg vanília nem volt. Az ügyben az Európai Bíróság hozott elmarasztaló ítéletet, mi pedig ezen felbuzdulva arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a helyzet a többi gyümölcsteával, azok hány százaléka gyümölcs? Arra számítottunk, hogy nem lesz túl sok, de még így is meglepett bennünket, hogy mennyire kevés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fénykard nyári sütögetéshez: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. július 5., vasárnap 19:58

Megannyi Csillagok háborújára emlékeztető ereklye, konyhai kütyü és egyéb szürreális kiegészítő után újabb családtaggal bővíthetik kollekciójukat a trilógia megszállottjai. Az Underground-toys és a Disney legújabb termékére a gizmodiva.com hívta fel a figyelmünket, akik örömmel értesítették olvasótáborukat arról, hogy a Jedi lovagok legfőbb fegyvereként ismert fénykardot ezúttal békés célra, hamburgersütögetéshez és grill partikra is bevethetik, ha akarják.

Fénykardra hajazó húsfogó.
Fénykardra hajazó húsfogó.
Fotó: amazon.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
926 szavazat 855 szavazat

Fessen vazelinnel!

etelka 2015. július 5., vasárnap 17:45

Nem viccelek, és nem is a reggeli kávé hiányától őrültem meg. Valami festős oldalon bukkant fel az ötlet, ami annyira triviálisan egyszerű, hogy a homlokomra csaptam: a lényeg mindössze annyi, hogy a mostanság az itthon is igen kedvelt, country stílusú koptatott bútorokat csiszolás és többszöri átkenés nélkül is legyárthatjuk. 

A megoldás a vazelin (vagy bármi más kőolaj tartalmú krém), ami nálam egy német körömvirágos volt, ugyanis ez volt kéznél. A kísérlet kedvéért két típusú festést végeztem el, az egyik a natúr fát kombinálja a festett felületekkel, a másikat pedig két rétegben dolgoztam egymásra. A legszórakoztatóbb rész a vazelines kenés volt, ujjal csináltam, mert így a legegyszerűbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért költünk többet a tervezettnél

etelka 2015. július 5., vasárnap 11:43

Mi befolyásolja a vásárlási szokásainkat? A hirdetők igyekeznek manipulálni a szokásainkat, mert mélyen ott rejtőzik bennünk a vágy, hogy fogyasszunk. A Lifehacker felsorol néhány természetes ösztönt, ami arra késztet, hogy többet költsünk. 

Ezek szerint három fő impulzus rugdos minket a költekezés felé.

A túlélés ösztöne diktálja, hogy csapjunk le mindenre, ami előttünk van. Az American Economic Review-ban megjelent kutatás szerint az emberek hajlandóak többet fizetni egy olyan áruért, ami fizikai mivoltában előttük van, ráadásul ez a többlet igen jelentős. A vizsgálatban résztvevőknek megmutatták néhány burgonyaszirom fotóját, és megkérdezték, hogy mennyit lennének hajlandóak fizetni értük. A kontrollcsoportnak ugyanakkor egy adag valóságos burgonyaszirmot tálaltak fel, miközben a kérdés ugyanaz volt. A végeredmény: a kézzel foghatóan az orruk előtt lévő chipsért az alanyok boldogan fizettek volna jóval többet, mint a fotón látható termékért. Hogy mennyivel? 61 százalékkal.

A következő buktató lehet, hogy a szokások rabjai vagyunk, ezért is szokunk le nehezen arról, hogy mindig ugyanazt vegyük. Ez még akkor is igaz, hogy ha spórolhatnánk a vásárlással.

Ugyanakkor céljaink is vannak, és szívesen találunk ki újabbakat, de néha elveszünk a részletekben. Az ember összeállít egy listát vásárlás előtt, és olyan termékeket keres, ami belefér a költségvetésbe. De ha valaha is állt már egy olyan ember mellett a boltban, aki 10 percig gondolkodott rajta, hogy milyen salátaöntetet vegyen, azont tűnődve mik az előnyei és a hátrányai az egyes márkáknak, akkor látta, hogy működik a "célgép". Persze nincs probléma az ösztönöjkkel. De segítenek megérteni, hogy ezek mind szerepet játszanak a fogyasztásban.

És persze a kereskedők minderre gondosan rá is játszanak, például a boltok kialakításával, aminek szintén jelentős szerepe van abban, hogy sokat költünk: nem véletlen, hogy az Ikea egyenesen a túlköltekezés fellegvára. Szerencsére már többször is megírtuk, melyek azok a módszerek, amikkel megakadályozhatja, hogy a pénztárcája kiürüljön

Túl alacsony fényvédelem és bacigyűjtő olaj - napvédők tesztje

etelka 2015. július 5., vasárnap 10:29

Évek, sőt évtizedek óta hallgatjuk, hogy fényvédelem nélkül nehogy kimenjünk az utcára, és hogy mikor hány faktort kell bevetni azért, hogy ne haljunk meg idő előtt bőrrákban, vagy ne úgy nézzünk ki, mint a német turisták a Balcsin főszezonban. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, naptejeket, spray-ket, olajokat és egyéb napvédő szereket ken és fúj magára az emberiség, majd teljes nyugalommal fekszik ki a napra, bízva abban, hogy most már védett. Pedig nem okvetlenül.

A német fogyasztóvédők lapja, a Stiftung Warentest alapos vizsgálatnak vetett alá 30 és 50 faktoros, napozásra szánt kozmetikumokat, mindet laborban elemezték és vizsgálták. A tejek mellett a spray-ket is megvizsgálták, mind az aerosolos, mind a pumpás változatokat. 

shutterstock 104569289

Így mérlegelték az eredményt

UVB védelem 30%

UVA védelem 10%

Hidratálás 10 %

Használat 10%

Tesztelés 20 és 40 fokon 10%

Mikrobiloógiai minőség 5%

Tanácsok %

Reklámokban szereplő állítások 10%

További vizsgálatok(hideg és melegtűrés) 

Keretes szöveg.

Az UVA felelős a ráncokért

Az UVB-től leégünk, az UVA-nak köszönhetjük a korai öregedést, a ráncokat, és persze mindkettő okolható a bőrrákért. A ma forgalomban lévő napvédő készítmények mindkét sugárzással szemben védelmet nyújtanak, 

Felejtsük el a fehér filmréteget

A tesztelt termékek mindegyike titándioxidot tartalmaz védelemként. A szűrők két típusát lehet megkülönböztetni: az egyik, mint a titándioxid, a bőrre kerülve visszaveri a sugarakat, így azok el sem jutnak a bőr mélyebb rétegeihez. Viszont ezek fehér réteget képeztek a bőrőn, így a gyártók a fizikai fényszűrőket kisebb egységekre bontották, így ma már nanorészecskék verik vissza a fényt, anélkül, hogy fehérre mázolva kellene hevernünk a törülközőkön. A spray-k ezzel szemben nem tartalmaznak nanorészecskéket, ami azoknak lehet érdekes, akik tartanak tőle, hogy a bőrünkön, vagy valamilyen a bőrön lévő seben keresztül a szervezetükbe jut a fényvédő, és ott esetlegesen negatív hatást fejt ki. 

Ne fújja az arcára! 

Ha valakinek nem lenne egyértemű, akkor jeleznénk, hogy nem jó, ha az ember szembefújja magát naptejjel. A megoldás az, ha a tenyerébe nyomja, majd onnan keni fel az arcára. Az aerosolos termékek esetében figyeljen arra is, hogy ne kerüljön a tűző napra, ugyanis a túlnyomás miatt felrobbanhat a termék. Érdemes megnézni, hol veheti meg olcsón a termékeket, érdemes tanulmányozni, melyik részét nem keni be sosem, illetve ha ragaszkodik a csak természetes alapanyagokhoz, olvassa el itt, hogyan készítheti el a saját napvédőjét. 

Most pedig jöjjenek az eredmények, melyben mind sajátmárkás mind márkatermékek bekerültek. 

A legtöbb pontot holtversenyben három termék kapta: egyikük a Douglas Sun Sonnenmilch, mely nagyon jól hidratál, minden fel van tüntetve rajta, ami kell, és természetesen a leégést is megakadályozza. 

Hasonlóan jó eredményt ért el a Lidl terméke, a Cien névre hallgató 30 faktoros naptej, ráadásul ebben nincs se konzerválószer, sem színezék. A harmadik kiváló minősítésű napvédő a Penny terméke, a Today Sun, amigyakorlatilag pont ugyanazokat az eredményeket érte el, mint a LIdl, nem lennénk meglepve, ha a gyártó is ugyanaz lenne. 

Jó eredményt kapott még a La Roche Posay Anthelios W gel érzékeny bőrre, amely valószínűleg a hirdetéseiben mondhatott olyat, ami nem tetszik a fogyasztóvédőknek, mert ebben húzták le csúnyán. Előnye viszont, hogy nincs benne konzerválószer, se parfüm, se színezék. A Dm Sundance Sport spray is ajánlható katergóira, csakúgy, mint a NIvea Sun ápoló napspray-e, ami érdekes módon csöppet sem kapott jobb eredményt a hidratálásra, mint a feljebb felsorolt többi termék. 

Az Aldi Ombra Suncare Light Touch spray-e is jó minősítéssel végzett, az Annamarie Börlind Sun Sport hűsítő spray termékénél viszont a hidratálásba kötöttek bele, valamint a reklámok sem tetszettek nekik. Arról már nem is beszélve, hogy van benne 5 féle fényvédő, valamint parfüm is. A sokak által kedvelt Dm Alverde sensitiv napteje, mindössze titánium-dioxidot tartalmaz, és nincs benne se színezék, se parfüm, se konzerválószer, szóval ha valami natúrabbra vágyik, nyugodtan vegye ezt, mert mindössze a használati utasítás miatt húzták le. A Garnier Ambre Solaire Wet Skin Sonnenschutz Spray-jét nem annyira kedvelték, főleg a hidratáló hatáson, és a túl csábító reklámokon csúszott el a terméke. Hasonlóan járt a Piz Buin Wet Skin Transparent Sun Spray is.

Az 50 faktoros közül ez Eco naptej érzékeny bőrre nevű terméke volt az, amit nem ajánlunk, ugyanis az UV védelme sem megfelelő, a Tiroler Nussöl nevű termék pedig amiatt bukott el a teszten, hogy túl gyorsan szaporodnak benne a mikrobák. 

shutterstock 186970088

10 tény a napvédelemről, amit nem árt átismételni nyaralás előtt.

1. Mit jelent, ha 30-as vagy 50-es számot látok a naptejen?

A számok azt mutatják meg, mennyivel több időt tartózkodhat a napon leégés nélkül, mintha fényvédelem nélkül menne ki. Tehát, ha általában 5 perc alatt leég, egyszeri bekenéssel 30x5 percre növelheti az időt a napon. Persze ez nem azt jelenti, hogy aszalódjon a napon 150 percen, azaz majdnem két órán át, mert akkor biztosan napszúrást kap. 

2. Meghosszabbítja az utánkrémezés a védelmet?

Nem. Viszont ha nagyon izzad, vagy fürdik, újra kell krémeznie magát, hacsak nem egy szupervizálló krémet használ. 

3. Lehet egészségesen barnulni?

A barnulás a bőr védelmi reakciója. Annak ellenére, hogy nem ég le, a napsütés mégis hatással van a bőrére, és károsodásokat okozhat, mely később bőrrákhoz vezethet. Sőt, még a naptejek használata sem jelenti azt, hogy a bőre nem károsodik a napsugárzástől. 

4. Kinek van szüksége magas fényvédelemre?

A gyerekeknek, ugyanis a bőr védelmi mechanizmusa nagyjából 15 éves korunkra alakul ki. A kalap, a napszemüveg, és a zárt ruha megfelelő a gyerek számára, a kisbabábat pedig nagyon nem javasolt a tűző napnak kitenni. A fehérbőrűek is célcsoport ebben az esetben, érdemes belőni, hogy a bőre alapján melyik csoportba tartozik. A vízi sportokat űzők is magas faktorokkal operáljanak, ugyanis még egy méter mélységbe is elér az UVB sugarak fele, ráadásul sport közben általában tűz a nap. A betegeknek, immungyengített állapotúaknak vagy transzplantáción átesetteknek magas napvédő krémekre van szükségük, és léteznek már olyan krémek is, melyeket rákosok számára is ajánlanak. 

5. Mi az az UV-index?

Nyáron gyakran hangzik el az időjárás jelentések során, hogy milyen magas az UV-index. 8-as felett számít extrémnek, akkor már nagyon kongatják a vészharangot. Július másodikán ez délben Budapesten 6,5 volt, azaz erős, a nagyon erős felé araszolva.

6. Mennyit kenjek magamra?

Egy 1,80 m magas embernek nagyjából 40ml-re van szüksége, hogy az egész testén eloszlassa. Plasztikusabban ez 3 evőkanálnak felel meg. A fújós szerek esetében ez két fújást jelent per terület. Tehát fúj, elken, vár, majd újrakezdi a folyamatot. 

7. Mi a helyzet a zsíros bőrrel ? 

A zsíros bőrek számára a olaj a vízben emulziók jönnek szóba, melyek több vizet tartalmaznak, mint olajat. Értelemszerűen a száraz bőrűek víz az olajban tipusú terméket keressenek. Nehezítés, hogy általában nem tüntetik fel a gyártók ezt az információt, így meg kell kérdezni őket. 

8. A vízes bőr(wet skin) elnevezésű készítmények vízállóak?

Nem, ezek a termékek csak annyit tudnak, hogy jól felszívódnak nedves bőrre kenve is. A vízálló elnevezés használata csak akkor engedélyezett, ha kétszer 20 percnyi fürdőzés után a termék fele még mindig a bőrőn marad. 

9. Nyomot hagynak a ruhán a termékek?

Az UVA szűrők a világos ruházaton sárgás foltokat hagyhatnak. Ez általában nyom nélkül eltávoltítható, de inkább mindig várja meg az öltözködéssel, míg beszívódik az összes krém. 

10. Mi a helyzet a D-vitamin előállítással?

A D-vitamint az emberi szervezet a koleszterinből képes előállítani ibolyántúli sugarak hatására. A krémezés miatt kevesebbet fog ugyan előállítani, de ez még mindig elég lesz. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Új Gaudi templom épül Chilében

ST 2015. július 4., szombat 18:02

Antoni Gaudit valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, azonban ahhoz, hogy munkásságát láthassuk, mindenképpen szülőhazájába, Spanyolországba kell utaznunk. A híres építésznek ugyanis egyetlen tervét sem valósították meg máshol, kizárólag hazájában. Most azonban ez a hagyomány – szerencsére – megtörik, mivel a chilei kormány támogatásával 2017-re át is adhatják a Rancagua városában épülő Our Lady of Angels kápolnát – írja a Fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja már, miben viszi a hideg sört a strandra?

Becca 2015. július 4., szombat 10:05

A hűtőtáska nem csak arra van kitalálva, hogy a szendvicsek ne romoljanak meg, az italok hidegek maradhassanak a kirándulás alatt vagy a strandon, de nagyon hasznos lehet a bevásárlásoknál is. Főleg, ha még beugrana egy-két helyre, mielőtt hazavinné a könnyen romló hús- vagy tejtermékeket. És ugye, milyen jól is tud esni az egész napos munka és az idegtépő bevásárlás után egy jéghideg sör, vagy egy pohár hideg üdítő, amit szintén így tartott hidegen a csomagtartóban hazáig?! Szerencsére az irtó nehéz, és rendkívül csúnya, műanyag hűtőládák helyett már léteznek a vállra akasztható, könnyű verziók különböző méretben és anyagban, nem is drágán. 

Ezen a körképen kizárólag a vállra akasztható típusokat szemléztük: ezeknek kisebb hely kell az autóban, és nem mellékesen, ha tömegközlekedéssel kell megoldania a cipekedést, egyszerűbb ezzel felmászni a tömött buszra, mint egy hűtőládával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kempingezik egy 21. századi kalandor

bb 2015. július 4., szombat 09:30

Hol van már az a kor, mikor egy hátizsákkal nekivágtunk a természetnek majd naplemente előtt sátrat vertünk, és a tábortűz körül ülve sütögettük a szalonnadarabunkat, amihez műanyag kulacsból ittuk az állott csapvizet! Az éppen leáldozóban lévő hipszter életérzésnek (igen, ezt is nekik tudjuk be) köszönhetően a nomád életbe való elvonulás egy új szakaszához érkezett, amit stílszerűen csak glampingnek hívnak a szakavatott újhullámos kalandorok és a felkészültebb favágószexuális  városiak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A minimál is lehet otthonos!

ST 2015. július 3., péntek 16:34

A minimál stílus nem a tömegekízlés leképeződése, így nem is találkozhatunk vele lépten-nyomon. Bár sokan alkalmaznak belőle elemeket, egy igazán, egyértelműen minimál stílusban berendezett szoba egyesekből akár még visszatetszést is kiválthat. Azok, akik szeretik ezt a stílust, viszont nagyon is rá tudnak kattanni. Hogy honnan lehet tudni, hogy önnek való-e a minimál? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute akciós tippek a kánikula ellen

Edicsek 2015. július 3., péntek 14:31

Mindjárt itt a hétvége, ráadásul beköszöntött a kánikula is, így körbenéztünk, hogy utolsó pillanatban hogy és honnan tud beszerzni magának akciósan bármit, ami csak mininmálisan enyhíti a hőséget. Ráadsául azzal is kalkuláljon, hogy vasárnap már a plázákba vagy a hiperekbe sem tud bemenekülni, hogy hűsöljön egy kicsit, a strandokon pedig valószínűleg rengetegen lesznek. Készüljön fel arra is, hogy hétvégééig már nem fognak önnél beszerelni egy rendes klímát, így megnéztük hol, milyen eszközök jöhetnek még számításba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját termésnek hazudott import dinnyét foglalt le a Nébih

mzd 2015. július 3., péntek 12:52

Újra lecsapott a NÉBIH: a múltkori vágóhidas akciójuk után most dinnyeárusokat ellenőriztek – egy fejér megyei, főút mellett árusító termelőtől pedig le is foglaltak több mint egy tonnányi árut. Hogy miért? Mert hazai termékként árulta portékáját (görög-, illetve sárgadinnyét), a helyszíni ellenőrzés azonban bebizonyította, hogy a dinnye nem származhatott a saját termőföldjéről – derül ki a hivatal sajtóközleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boroshordóból kutyaágy: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2015. július 3., péntek 10:53

A különös fekhelyet 84.660 forintért szerezheti be házikedvencének. De akár saját kezűleg is összedobhatja.

Wine-Barrel-Pet-Bed-2
Fotó: petplay.com

Különös, egymástól eltérő hobbikat, a borivást és a kutyatartást hozta össze a petplay.com kreatív csapata, akik nemrég boroshordóból készült kisállat-fekhellyekkel jelentek meg a piacon. Ennyiért persze nem egy mezei, tömeggyártott kutyaágyról van szó: a márka a tervezés során együttműködött a kaliforniai székhelyű Wine Barrel Concepttel, akiknek köszönhetően újrahasznosított boroshordókból készült kézműves termékkel lepheti meg házikedvencét mindenki, akinek erre van pénze és igénye - írja a gizmodo.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
917 szavazat 846 szavazat

Erre elég 3 gigabite

etelka 2015. július 3., péntek 10:00

A Vodafone jelenleg a nevető harmadik a Telekom és a Telenor áremelős bulijában, így gyorsan reagáltak is a történtekre és az új ügyfeleket bekínálták 3 GB ingyenes adattal. Az, hogy ez piti dolog, mert nyugaton már mindenhonnan dőlnek számolatlanul a gigabyte-ok, vagy jófejség, azt döntse el. Ami miatt  örültünk a közleménynek, az az, hogy végre kézzelfoghatóvá lett, mennyi is 3 GB, mert valljuk be, ez sokaknak - köztük nekem is - semmit nem mond. 

Jöjjön azért a pontos kiírás, mielőtt váltana, és arra kérjük olvassa el pontosan az ÁSZF-t, nehogy később probléma legyen belőle!

Mire eleg 3GB.png

Az extra adat egy telefonszámra egyszer igényelhető és szeptember végéig lehet felhasználni Magyarországon .Az egyszeri 3GB extra adatot a Vodafone valamennyi ügyfele igényelheti, egyes már nem forgalmazott havidíjas szolgáltatások esetében azonban az ügyfeleknek valamelyik ma is forgalmazott csomagra kell váltaniuk, amennyiben szeretnék felhasználni ezt a 3GB adatot.

A 3GB-os adatkeret mellett a lakossági előfizetéses ügyfelek júliusban egyes kijelölt készülékeket 1 forintos áron, havi 2 ezer forintos kiegészítő havidíj helyett havi 1 ezer forintért vehetnek meg. A 2 éves határozott idejű szerződés időtartama alatt így 24 ezer forintot lehet megtakarítani, amit akár tablet vásárlásra is lehet fordítani, így a Vodafone Smart Tab 3G-hez díjmentesen lehet hozzájutni. A 3GB-os extra adatcsomagot az új feltöltőkártyás ügyfeleknek az első feltöltést követően aktiválja a Vodafone. Új előfizetéses ügyfelek pedig az immár Windows Phone-on is elérhető Mobil Vodafone alkalmazáson keresztül tudják aktiválni az adatopciót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A bevásárlásban a csütörtök az új vasárnap

mzd 2015. július 2., csütörtök 20:06

A vasárnapi zárva tartásnak több nemzetgazdasági hatása is van: nemcsak az eddig kétezer elbocsátott dolgozóban nyilvánul meg, de abban is, hogy átalakulóban a bankkártyás fizetések struktúrája is. Március óta feleannyit vásárolunk ezzel a fizetési eszközzel vasárnaponként, mint előtte és az is, hogy helyette csütörtökönként költjük a pénzünket – tudtuk meg a MasterCard sajtóközleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinte ismeretlen kis építésziroda tervezheti a finn Guggenheim Múzeumot

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 15:25

Kihírdették melyik építésziroda nyert azon a pályázaton, amit a Helsinkiben épülő Guggenheim múzeum tervezésére írtak ki. A párizsi székhelyű Moreau Kusonoki iroda eddig próbált távol maradni a média figyelmétől, de most hogy az év egyik legrangosabb díját kapták meg, a Dezeen utánajárt kik is ők valójában.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés