Ha klasszikus karácsonyi menüre vágysz, ezeket a recepteket készítsd el idén decemberben!

A ünnepek közeledtével arra gondoltunk, segítünk a karácsonyi előkészületekben, így minden héten két karácsonyi menüsort ajánlunk majd egy-egy tematika szerint. Elsőként a hagyományos, jól ismert receptek közül hoztunk néhányat, ha te is úgy gondolod, hal és töltött káposzta nélkül egyszerűen nem telhetnek el az ünnepek.

Igyekszünk segíteni, ha még nem lennének meg a klasszikusok receptjei. Ha pedig megnézted a mieinket, nyugodtan alakítsd olyanra, hogy legyen belőle egy sajátod, a te kedvenc ízeiddel. 

Előétel

Ha más készíti az előételt, nyugodtan lehet valami aprólékosabb fogás, de ha nekünk kell összedobni, a legjobb az, ha pofonegyszerűen és gyorsan készül el, mégis különleges. 

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

Tovább olvasom

Leves 

Ha van egy kedvenc halászlérecepted, dobd össze azt, ha nincs, akkor segítünk. Jó házi, kovásszal készült kenyérrel, egy kicsit csípősen szeretjük a legjobban. 

Főételek

Ha valami igazán ismerősre vágysz, az ünnepek egyik napján készülj ezzel az egyszerű lazacwellingtonnal, egy másikon egy nagy adag klasszikus töltött káposztával. 

Utóbbinál csak arra kell figyelned, hogy mindig pihenjen egy éjszakát, mert „másnapos” változatban még finomabb. 

Alföldi töltött káposzta – egy klasszikus egyszerűen Alföldi töltött káposzta – egy klasszikus egyszerűen

Fogyasztása indokolatlan mennyiségű tejföllel ajánlott.

Tovább olvasom

Desszert

A bejgli megkerülhetetlen klasszikus, és ha mégis feldobnád egy kicsit, kerüljön a mákosba aszalt meggy, a diósba kandírozott narancsdarabok. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek