INTIM

Lulu randizik: A barátnőm buktatta le a pasit

2010. június 13., vasárnap 14:26

lulupasi_m "Ebből sejtettem, hogy ismét rosszul választottam. Mindenesetre rákerestem egy közösségi oldalon, majd megkértem, hogy folytassuk a levelezést privát email címen."Lulu a visszautasítás után sem adja fel, és tovább böngészi a facér férfiakat.

Ám most egy ismeretlen ismerősre bukkant. Lulu párt keres 6. rész.

Néhány hete vagyok csak fent a Randivonalon, de máris rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Volt, akivel csak a levelezés szintjéig jutottunk, azok közül pedig, akikkel randiztam, egy sem volt az igazi. A masszőr visszautasítása nem esett jól, de aki mer, az nyer alapon nem bántam meg, hogy próbálkoztam nála. Kockázat nélkül nincs nyereség. Érdekes, hogy szörföléseim során jó néhány ismerős arcot is felfedezni véltem a társkereső oldalon. Kiderült számomra, hogy fiúbarátaim egy része is itt keresi az igazit. Következő levelezőpartneremre, Gáborra egyik barátnőmmel leltünk rá.

Negyvenhez közeli szimpatikus, helyes pasi volt, felvettem hát vele a kapcsolatot. Sorozatban több email- t is váltottunk, már tudtam a napi programját, a szokásait és az élete apró részleteit is. Rendkívül megnyerőnek tűnt, így már csak az maradt hátra, hogy elhívjon randizni. Egy este aztán másik barátnőmmel telefonon csevegtem, és elmeséltem neki, ki a következő jelöltem. Pár perc múlva elkezdett röhögni. Kiderült, hogy ő is ismeri a pasit. Érdeklődve hallgattam meg pár hónappal azelőtti történetét. Gáborral egy baráti társaságban találkoztak, majd néhányszor randiztak. Barátnőm ugyan pár napig állta a sarat, de végül feladta. Az tette be nála végleg a kaput, amikor a férfi közölte: sokkal könnyebb a huszonéves lányokkal, mert azok folyamatosan hívogatják őt, mindig hajlandóak találkozni, akár éjjel tizenegykor is kipattannak az ágyból és átmennek hozzá, és nem kell annyit udvarolni sem nekik.

Hát hová tűnt el manapság a férfiakból a FÉRFI? Amiért egy picit dolgozni kell, az már nem kell? Ebből sejtettem, hogy ismét rosszul választottam. Mindenesetre rákerestem egy közösségi oldalon, majd megkértem, hogy folytassuk a levelezést privát email címen. Nevemet vállalva folytattam a diskurzust, de gyorsan kiderült számomra, hogy ő nem így tesz. A férfi más vezetéknéven írt, mint ahogy valójában hívják. Azonnal döntöttem, hogy a hazugságoknak nincs helye az életemben, pláne nem akkor, amikor még semmi sem történt köztünk, ezért néhány, a billentyűzeten végzett ujjgyakorlat után megnyomtam az elküld gombot. Megírtam Gábornak, hogy tudom, hogy hívják, és hogy mennyire felesleges volt napokon át levelezni, hazudni. Talán ebből tanul, és a jövőben ezt másokkal nem teszi meg. Persze miután felfedtem kilétét, soha többé nem jött válasz...

Új test, új élet: jöhet a randizás!

Nesze neked első randi!

Elájult, csak nem tőlem

Sokkterápia a leves fölött

Lulu randizik: Más terhét nem cipelem!

Lulu randizik: Vonzalom a masszázságyon

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.14 11:37:47Alex Malex

  Tényleg kamu szöveg. Ha neki mondta volna... De nem neki mondta, hanem másodkézből hallotta.

  Ugye nem kell magyaráznom, hogy nem mindegy, hogy kinek és mikor mond az ember valamit. Egy NŐ-nek.
  Ugyen nem kell magyaráznom, hogy a másodkézből származó információk minimum torzítanak.

  Egyébként szerintem is továbblépés. Előbb-utóbb megtalálja azt a pasit, akit érdemel.

 • 2010.06.14 11:54:17Alex Malex

  "Sokat ad és ezért cserébe sokat is fog kapni."
  Vagy ad sokat, vagy nem. Ezt elvárni nem lehet, ha belülről jön, akkor jó.

  Ha viszont kikényszerítik, akkor előáll a trófea effektus.

  Tudod, mi mindent megtesz egy vadász, hogy leterítsen egy díjgyertes bikát? És tudod mit csinál vele aztán?

 • 2010.06.14 12:03:02pec

  tetszenek a hozzaszolasok. összegezve:

  - tetszik egy csoka, de a baratnöje szerint hülye, ezert dobja - grat, a baratnö asszem elerte a celjat
  - a csaj alneven levelez, de ha mas is igy tesz, akkor az hazugsag
  - a csaj ranyomult egy masszörre, biztos a tartalmas beszelgetesek es a masször kivalo belso ertkei miatt. Ha ugyanezt a csavo teszi - egyszerübb pipkre nyomul - akkor az nem FERFI tobbet

  Kezdem azt hinni, ez a blog csak egy kamu provokacio, es nincs is mögötte senki, csak a reklamidö.

 • 2010.06.14 12:57:31Alex Malex


  Mossák az agyadat. Lehetsz hülye, ne szégyeld, látod [random celeb] is milyen hülye, mégis milyen jó a pasija, a [másik random celeb].

  Halgass az érzéseidre, legyél pozitív és akkor majd bevonzod.... Higgy valamiben ami felment a felelősség alól, mondjuk a lélekvándorlásban, vagy a minden egy tehát én nem számítok vallásban.

  Hajrá!

 • 2010.06.14 13:47:26libanoni cédrus

  Kedves Alex: vadászat már nem nagyon van, a nyúl viszi a puskát. Kár.
  Pont ezért jöhetnek a pasik (nem a Férfiak) ezekkel az ócska szövegekkel, és lehetnek ilyen hihetetlenül igénytelenek.
  Aztán persze sírnak, hogy hol vannak az igazi Nők. Hát megtalálhatóak szinte mindenütt. Kedvesen mosolyognak, ha kinyitod az ajtót nekik, vagy ha segítesz bepakolni a csomagot az autójukban szépen néznek rád, és megköszönik. Ha egy szórakozóhelyen / táncórán felkéred őket táncolni megköszönik, és nem utasítják vissza, de kegyetlenül elintéznek a táncparketten, ha visszaélsz a helyzettel, és elkzdesz tapogatózni.
  Nem fognak este 11-kor pattani, ha szexelni szeretnél, vagy magányos vagy és beszélgetnél, és nem fognak rádtelefonálgatni sem az első randi után, vagy előtte, hogy kierőszakolják azt. . Ha igazi Nőt szeretnétek, igazi Férfiként kell viselkednetek, ez van. Vagyis udvarolni, kedvesnek lenni, igazi Nőként kezelve a nőt.

 • 2010.06.14 14:19:33Alex Malex

  Kedves Cédrus!

  Lehet nem fogalmaztam meg a gondolataimat világosan.

  Ha egy (határozott) férfi el akar élni valamit, és az akadályok nagysága meghalad egy (szubjektív) szintet, akkor vadász módba kapcsol, vagy feladja.

  A vadászmódban extrém erőfeszítéseket tesz a cél elérésére. Olyan dolgokat is megtesz, amiket normál esetben nem, sőt akár szégyelli is magát miattuk.
  Ha eléri a célját, akkor leereszt. Úgy érzi megvan a jutalma, és most élvezni akarja ezt. Ekkor szintén olyan dolgokat tesz, ami nem normális.

  Elég sok ember tölti el ebben a limbóban az életét. Valamennyire mindenkiben megvan, normálisabbak általában játékokban, szabadidős tevékenységben vagy munkában vezetik le.

  Ha egy nő olyan korlátokat gerjeszt maga körül, amik meghaladják a másik fél ingerküszöbét, akkor ezt a mehanizmust indíthatja be.

  És ez nem mond ellent annak, hogy a nő választ. Ami szerintem is igaz.

 • 2010.06.14 14:38:44Alex Malex

  "
  Pont ezért jöhetnek a pasik (nem a Férfiak) ezekkel az ócska szövegekkel, és lehetnek ilyen hihetetlenül igénytelenek.
  "
  Hát ez egy kollektív játék. Ha nem lennének tömegével súlyos önértékelési zavarokkal küzdő nők, akkor nem működne ez a taktika.

  Simán el tudom képzelni férfiak óriási tömegeit, akik csak olyan nőkkel beszéltek eddig komolyan, akiket a földbe döngölt a média szépség és anyagiasságkultusza, valamint a mindennapi társadalom "senki vagy férfi nélkül" törvényekben is manifeszálódó szemlélete.

  Ha valaki elhiszi, hogy csak ilyen nők vannak, az automatikusan az alázás taktikáját választja. Önkéntelenül, mert eddig bejött. Sok házasság is elműködik így kiválóan.

 • 2010.06.14 15:57:20Joe69

  Itt az sántít, hogy ma már 5 évnél nagyobb korkülönbség miatt is rinyálnak a csajok, nem ugyanazokat az együtteseket ismerjük, generációs különbség, meg különben is, neki csak növekszik a libidója az idővel, a pasiknak meg már 25 felett gyengül a potenciája, mondja a Cosmo-ideológián képzett kis hülyepicsa - kötve hiszem, hogy egy negyven körüli pasihoz csak úgy füttyentésre mennének a huszonévesek (hacsak nem hivatásosak), én is negyvenes vagyok, de rakás 35 körül órát megállított csajt ismerek, akik nem értik, mért nem keresik őket a 29-39 éves pasik, és az olyanok, mint én, a koruk miatt nem kellenek nekik. Amúgy meg teljesen egyetértek , hogy manapság nőért "harcolni" kb. olyan hatékonyságú, mint zabot hegyezni, úgyis ők döntik el, ki-mi kell nekik, az más kérdés, hogy többségük gyáva bármit is lépni, a minimális metakommunikációra is, és elvárják, hogy a pasi telepatikusan érezzen rá, ha nem, akkor meg bunkó, és elkezdik utálni. Minden kicsit idősebb férfi elmondhatja magáról, hogy van egy-két halálos női ellensége, de azok nem azok kerülnek ki, akikkel valaha is kapcsilag dolga volt, hanem akikkel nem..

 • 2010.06.14 16:01:55libanoni cédrus

  Értem már, miért kötnek ki tömegével az emberek pár év házasság után a kollégáimnál. Nagyon tanulságosak voltak a mailjeid, elgondolkodom rajta. Ezek szerint akkor az a paradox világ van, hogy normál önértékelésű nők nem túl sanszosak a pártalálásra, mert 1 másodperc alatt felismerik az alázó üzemmódot, és megnyomják a delite gombot. Hol vannak / hol keressük tehát a Férfiakat (nem pasikat)?

 • 2010.06.14 16:03:04Joe69

  Ja, egy lényeges dolgot elfelejtettem: egy esetben viszont abszolúte nem számít nekik a korkülönbség: ha nős a férfi ! Negyvenes fejjel jeggyűrűvel sokkal jobban lehet csajozni, mint anélkül..

 • 2010.06.14 16:18:00zZz

  "a férfi nem küzd, hanem demonstrálja az elköteleződését"

  Ez ellentmond ezzel:

  "A nők választanak..."

  Ha egy férfi demonstrálja elköteleződését, az azt jelenti, hogy is választott.
  El kéne már felejteni ezt a nők választanak dumát. Ők is választanak, meg a férfiak is. Én elhiszem, hogy kényelmesnek tűnne ez a hamis hatalmi pozíció, de ha így lenne, akkor soha egyetlen nőt nem csalnának, meg hagynának, nem utasítanának vissza stb. És tessék, megkaptad a könnyű, természetes kimutatását az állításod cáfolásának.

 • 2010.06.14 16:18:33zZz

  *csalnának meg, hagynának el

 • 2010.06.14 16:24:48zZz

  Most visszaadhatnám mindazt a szöveget a nőknek, amit te itt adtál a férfiaknak.
  Ezekre a dolgokra ti ugyanúgy képtelen vagytok. Fehér holló szinten van azon nők száma, akik tudnak csábítani. Erőltetett (béna) csábító pillantások, azt ki is fújt. Természetes vonzerő nulla. Kirittyenteni tudják magukat a nők, erre rábukik rengeteg férfi és itt vége a tudománynak.

  "figyel a nőre, igyekszik ráhangolódni, időt És energiát szán rá. Sokat ad és ezért cserébe sokat is fog kapni."

  Hát persze. Mese habbal. Talán a nőnek is meg kéne próbálnia ráhangolódni a férfire (nem jellemző).
  Energia: akire érdemes, arra szán, akire nem érdemes, arra nem.
  És mi lenne, ha a nő adna egy kicsit már az elején? Veled szemben én nem kérek sokat, csak egy kicsit.
  Nem lesz egy kicsit sok az elvárásokból? Férfi tálalja fel magát ezüsttálcán, aztán a nő nagy kegyesen megadja magát? Röhejes és természetellenes, ennek az egésznek kölcsönösnek kéne lennie, amit te írsz, az egyoldalú.

 • 2010.06.14 16:26:55zZz

  "A vadászmódban extrém erőfeszítéseket tesz a cél elérésére. Olyan dolgokat is megtesz, amiket normál esetben nem, sőt akár szégyelli is magát miattuk.
  Ha eléri a célját, akkor leereszt. Úgy érzi megvan a jutalma, és most élvezni akarja ezt. Ekkor szintén olyan dolgokat tesz, ami nem normális."

  Ez nagyon jó, +1.
  Ezért nem érdemes túráztatni a férfiakat. Nem lesz jó vége.

 • 2010.06.14 16:41:09Alex Malex

  Kis logikai ellentmondást érzek:)
  Ha 1 másodperc alatt felismerik, hogy a pasi nem jó, akkor nagyobb az esélyük.

  Pont, hogy nem ismerik fel.

  A cikkben azt vette észre kedves Lulu, hogy valaki neki azt mondta, hogy a pasi mondott valamit. Ezt talán egy kicsit túlreagálta és támadott. Erre két válasz van: 47 szál veres rózsa, vagy dobás. Mondanom se kell a rózsák nem lesznek őszinték.

  Ha a normál önértékelésű nő párt keres, akkor 1 darab embert keres. Nem akarja, hogy körüludvarolják, megtegyenek érte dolgokat. Sokan. Megismerni akarja a másikat és aztán dönt.

  Ha annyira fontos az udvarlás, akkor olyan férfit kell találni, aki magától udvarol. Van ilyen. Persze mindennek ára van. Másnak is udvarol:)

  Szerintem egyszerűen próbálkozni kell. Ha a személyes találkozásnál magától mennek a dolgok, akkor lehet továbblépni. Mondjuk elmenni valahova, ahol valamelyikőtök otthon érzi magát, vagy az ott történő dolgok fontosak neki. Kiderül hamar. Közben bármikor lehet delete gombot nyomni.

  Persze egy normális önértékelésű nő ugye nem próbálja beszámíthatatlan ösztön- vagy gyerekkorában determinált lényként eladni magát, és nem firtatja a másik fél anyagi körülményeit a második mondatban. Hacsaknem ezek lényeges részei a világképének.

 • 2010.06.14 17:14:00Alex Malex

  Nem értek egyet. Tényleg a nők választanak. Azokból, akik hajlandóak velük szóba állni, meg noch dazu ott is vannak.
  Ez nem jár együtt feltétlenül hatalmi pozícióval, sőt.

  Hadd mondjak egy metaforát:
  Te választhatsz a westel, pannon, vodafone hármasból.

  Érzed már a hatalmat?:)

  Megteheted, hogy nem választod egyiket se? Persze.
  Elmondhatod nekik igényeidet, és megígérik, hogy teljesítik neked? Persze.
  Jó vége lesz? Tudja a frász...

 • 2010.06.14 17:19:37Alex Malex

  +1
  zZz for president!

 • 2010.06.14 17:31:46Alex Malex

  Szia Joe!

  Én se hittem, de tényleg. Végeztünk egy tudományos kutatást. Fiatal nőkkel ismerkedtem meg a balatonon, és mértük a hatékonyságot attól függően, hogy van-e rajtam jegygyűrű vagy nincs. Én 35+ voltam 25 alatti nők jöhettek.

  Hárman voltunk, egy ember választotta ki az alanyt (ő tippelt életkort), egy ember pedig elbírálta a sikert. 0=menj a fenébe, 10=megadta a telefonszámát. Efölött nem pontoztunk.

  Három nap csináltuk. A jegygyűrűs változat kétszer akkora hatékonyságot mutatott.

  Van ez olyan tudományos, mint a grafológia cikk ....

 • 2010.06.14 17:54:31Alex Malex

  Tudsz ajánlani ilyen könyvet?

 • 2010.06.14 18:45:07Alex Malex

  Rózsika egy érzést keres. Egy olyat, amit akkor érezett, mikor a Józsi a fészerben azt mondta, hogy odaadja a jégkrém a felét.

  Józsi már megöregedett és meghízott. Jégkrém helyett sörre esküszik. Nem ad belőle senkinek.

  Rózsika se fiatal már. Túl van egy váláson.

  Hormonszint, napi gondok, perspektívahiány.

  Géza hiába tesz meg bármit, Rózsika nem érzi már ugyanazt.
  Nyilván azért, mert nem tudja demonstrálni a vonzalmát.

 • 2010.06.14 20:09:26zZz

  "Tényleg a nők választanak. Azokból, akik hajlandóak velük szóba állni..."

  Sikerült egy mondaton belül ellentmondanod magadnak :)
  Tehát a nők azok közül választhatnak, akik úgy döntöttek, hogy odamennek hozzájuk. Ergo a nők a férfiak választása után választhatnak.
  Csavarhatod, ahogy akarod, mindkét fél választ, csak a választások sorrendjei tér el.
  Na de most komolyan: soha egyetlen nőt nem utasítottak még vissza, soha nem hagytak ott? Mi ez, ha nem választás? Választás, hogy nem, ezzel a nővel én nem.

  "Megteheted, hogy nem választod egyiket se? Persze."

  Meg is teszed. Mit teszel ilyenkor? Felméred, hogy melyikkel jársz a legjobban és azt választod.

  "Jó vége lesz? Tudja a frász... "

  No mert a nőknél ez nem így van... :)


  De ha te igénytelen vagy és leállsz minden nővel, aki hajlandóságot mutat pusztán azért, mert ő választ, hát egészségedre. Én azért fenntartom a jogot, hogy én is választhatok és meg is teszem, ahogy eddig is megtettem már többször.

 • 2010.06.14 20:28:18Alex Malex

  zZz, mivel mind a két fél választ, és semmi hátrányom nincs abból, ha azt mondom, hogy a nő választ, viszont előnyöm szokott lenni belőle, ezért a női választást választom.

  Az én saját életemre - és meggyőződésem szerint senki máséra - ennek az állításnak az igaz vagy hamis volta semmilyen hatást nem gyakorol.

  Olyan ez, mint a "jó napot kívánok!". Vajon tényleg kívánom? Igazán? Tényleg jót? Nem jobbat?

  Vannak még ilyen dolgok. Például én úgy vettem észre, hogy minden nő 50 kiló, és amennyinek látszik*0,8 éves.

  Tudom, megalkuvó vagyok. Nem vagyok az igazság lovagja.

  Aki szerint ez hazugság, annak én hazug vagyok.

 • 2010.06.14 20:59:26zZz

  Ja hogy te olyannak látod a dolgokat, amilyennek szeretnéd. Praktikusnak praktikus, de én nem szeretem az illúziókat. Illúziókban leélni egy életet... ahhoz túl rövid egy élet. A valóságban élni és boldognak lenni, az az igazi szerintem, bár nem kérdéses, hogy az a legnehezebb is.

  Viszont az, hogy te valamilyennek szeretnéd látni a dolgokat, még nem kéne azt mondani, hogy az úgy is van, amikor nem.

 • 2010.06.14 21:21:27Alex Malex

  Nem olyannak látom, amilyennek szeretném. Elfogadom mások véleményét olyan kérdésekben, amik nekem nem számítanak.

  Még mindig "tyúk volt előbb vagy a tojás"-szerű kérdésnek tűnik nekem az egész.

  Nekem nem számít ki választ általában. Még az se számít, hogy akivel összejövök az előbb választott engem mint én őt.

  Neked számít? Vagy ez csak egy elvi eszmefuttatás? Ha neked ez tényleg számít, akkor bocsánatot kérek tőled. Eddig azt hittem, neked is mindegy, de mivel személyeskedni kezdtél, gondolom valahogy érint a dolog.

  Légy szíves mondd el, miért számít ez!

  A nők általában szeretik azt hinni, hogy ők választanak és ezzel egy időben azt is szeretik, ha valaki elcsábítja, megmenti őket. Ez önmagában egy ellentmondás, dehát ki vagyok én, hogy papoljak...
  Tele vannak ilyen emancipációs hülyeséggel. Például komoly tömegeiket meggyőzték, hogy a partnerek változatossága nekik jó. Meg hogy a függetlenségtől jól érzik magukat.

  Szó sincs illúziókról. Azt fontosnak tartom, hogy tudjam mit látok, és mit érzek. De, hogy kinek mit mondok róla, az függ attól, hogy a másik mit akar igazságnak hinni.

 • 2010.06.14 22:03:06zZz

  Abszolút nem fontos, hogy ki kezd.
  Bár sok nőnek és férfinek fontos, hogy a férfi tegye az első lépést, szerintem ez érdektelen.

  Pusztán cáfolni kívántam, hogy a nő választ, mert ez úgy hangzik, mintha a férfi nem választani, hanem csak "elszenvedi" a nő választását.

 • 2010.06.14 22:24:17Alex Malex

  Ja értem. Bocs.

  Nekem már fel se tűnik ez a - felsőbbrendű lény vagyok, mert...., ja megvan, gyereket tudok szülni, ja nem, azt már-még nem..., de mégis..., amúgy meg nőből vagyok és kész - felhang.

  Megszoktam. Rájukhagyom.

  Ha nekem is bemagyaráznák, hogy nincs szükségem vízre, és ha mégis innék, akkor azt kéne mondogatnom magamnak és mindenki másnak, hogy ez nem ivás, hanem sópótlás...

  Hát akkor nekem is integritási problémáim lennének, amit időről időre valahogy túlkompenzálnék.

  Mondjuk úgy, hogy azt mondom, hogy a vizesember választott engem...:) Végüiis igaz, ennyi jár kompenzációképpen egy vizet nemivó férfinak.

 • 2010.06.14 22:32:33zZz

  Ugye nem bort ittál ma este víz helyett? :)

 • 2010.06.14 22:43:15Alex Malex

  A bor az még undorítóbb, mint a víz. Az egyik barátom a gimiben egyszer kipróbálta. Az a gödény. Múltkor meglátogattam és láttam, hogy TELE VIZES POHARAK vannak a lakásában. Undorító. Persze, ha elég jól öltözött vizesember hozza, velem is néha előfordul, hogy iszom. De soha nem viszem túlzásba. És nem hagyom elől a poharakat.

 • 2010.06.14 22:53:19Zigomer Trubahin

  Jó lehet ebben az "engem nem érdemel meg senki"-tudatban élni.

 • 2010.06.14 23:04:16Alex Malex

  Ja, csak elég magányos.
  Per definitonem.

 • 2010.06.14 23:05:58Alex Malex

  Javítás:
  ... néha előfordul, hogy pótlom a sót.

  Elnézést a vulgarizátorozásért.

 • 2010.06.15 12:57:48libanoni cédrus

  Kedves zZz: tudod, amilyen az adjonisten..... én abból indulok ki, hogy van olyan (sokszor), hogy az ember Nőként egy kis figyelmességet szeretne az általa adott figyelmességért. És egyértelmű érdeklődést. Nem égről a csillagokat. Csak egy szál virágot, kedves érdeklődést, ajtó kinyitást, kabát le és felsegítést, autóból kiszállásnál ajtó kinyitását, kisegítést, apró bókokat. Ja és, hogy ne akarja rögtön ledugni a nyelvét a torkomon, megvizsgálva, hogy megvannak-e manduláim. (Nincsenek, 4 éves koromban kivették őket :)). Mert az intimitásnak vannak lépcsőfokai. Ja, és ha nem tudja, és én ezt megmondom, hogy kicsit lassabban, miért, és hogyan lenne nekem jó, akkor ne legyek rögtön frigid tyúk. És egy vacsorameghívás (de még kettő sem) jelent autómatikusan nagy hancúrt.
  Csak ennyi, ne mond kérlek, hogy ez olyan nagy dolog. és még egy: valamire való Nő általa tudottan nős pasival sosem kezd. És valamire való Férfi hordja a jeggyűrűjét!

 • 2010.06.15 14:28:40Alex Malex

  Nem akarnám elvenni zZz kenyerét. Csak néhány gondolat.

  A párválasztásnak van egy nagyon profán, de igen célravezető nézete.
  1. Keresni kell. Aki nem jó, azt ki kell rúgni. Aki nem hajlandó, el kell felejteni.
  2. Ha nem sikerül, máshol kell keresni
  3. Ha így se megy, át kell gondolni az igényeket.
  4. Ha még így se, akkor a másik felé kínált értékeket kell felülvizsgálni.

  Pofára esés esetén generálfelülvizsgálat. Hibás a kirúgni-elfelejteni automatika.

 • 2010.06.15 15:16:28Joe69

  zZz, Alex Malex, ha férfikollégák vagytok, örülök a rendkívül korrekt véleményalkotásnak, és annak is, hogy kifejezetten nem láttam még durva lealázó kommenteket balfasz , gátlásos, rövidfarkú, impotens bétahímek nyomorúságos nyavalygásáról, mert ezek szoktak befutni ilyenkor..

 • 2010.06.15 15:24:49libanoni cédrus

  Ez volt az első internetes levelezés, amiből tanultam is valamit. Tényleg gondolkodom (folyamatosan) azokon, amiket leírtatok. Jó néha a másik térfél gondolkodását is látni.

 • 2010.06.15 22:24:28_Gabi_

  Sajnálom, hogy nem tudtam idejében reagálni.
  Én megfogalmaztam a véleményemet, és nem mondtam sehol, hogy így vagy úgy kellene gondolkodni, vagy ezt vagy azt el kellene felejteni. Mert nem hiszem, hogy nekem kellene ezt megmondanom. De azt sem hiszem, hogy neked.
  A nők választanak, barátom, mégpedig úgy, hogy közben a férfiak (többnyire) azt hihessék, hogy teljes mértékben náluk van a gyeplő. Pedig aligha.
  Amit pedig kiemeltél, a két félmondat nem mond ellent egymásnak. Miután a nő jeleit véve a férfi (aki akár azt is hiheti, hogy ő választott) a nő meghódításába energiát fektet, akkor nem küzd, hanem... érted.
  Ha a nő nem küldi a megfelelő jeleket a férfi irányába, akkor bárminemű demonstráció küzdelem, nem túl biztató kimenetellel, és nincs értelme a férfi választásáról beszélni.
  Átlagemberekről lévén szó. Ha te maga vagy Adonisz, bizonyára másként tapasztalod a helyzetet.

 • 2010.06.17 08:29:35zZz

  Hm, ezek szerint te minden jelzésedre pozitív választ kaptál a férfiaktól. Szerencsés vagy.
  Azért beszélgess el pár nővel és rá fogsz jönni, hogy azért a legtöbbjüknek fordult már elő nem egyszer, hogy nem válaszoltak a jeleikre, hogy nem ment oda hozzájuk az, akit ők kinéztek. Persze lehet, azért, mert a férfi béna volt és nem vette észre, de az esetek jelentős részében inkább azért, mert a férfi NEM AKART odamenni. (Persze ilyenkor illik kimagyarázni, hogy az nem is úgy volt.) Az, hogy egy nő nem kap direkt visszautasítást, még nem azt jelenti, hogy nem is utasítják vissza. Csak nem olyan szembetűnő, mint egy férfinél, akit nyíltan utasítanak el. Emiatt szokták nők azt hinni, hogy őket sosem utasítják el.

  Másik a netes társkeresősdi. Biztos csak beképzeltem magamnak azt a sok panaszkodó nőt a neten, akiket férfiak még csak arra sem méltattak, hogy válaszoljanak a leveleikre, netán el sem olvasták a levelüket, miután megnézték az adatlapjukat (fényképeiket).
  Felhívnám a figyelmet arra, hogy a szerző egy másik cikkében pont elutasítást kap, ráadásul nyíltat. Ja tudom már! Valójában nem is választotta ki a férfit, csak úgy tűnt! Én vagyok a hülye, hiszen ha a nő kiválasztotta a férfit, akkor annak kutya kötelessége lett volna elfogadni a választást.

  Komolyra véve a dolgot: ti nők sem örülnétek, ha a férfi csak "elszenvedné" a választást, annak egyenes következménye ugyanis a férfi elkötelezetlensége lesz. Hiszen nem ő választott. Mindenki csak a saját választásáért lesz elkötelezett. Tény ami tény, rengeteg férfi bevállal olyan kapcsolatot, ahol csak kiválasztották őt. Nos, az olyan is lesz.

  Többek között a nők ezen fajta arroganciája és a férfiak igénytelensége vezet a kapcsolatok kudarcához.

 • 2010.06.17 08:40:14zZz

  Nem tartom nagy dolognak, sőt én magam így is viselkedek.
  Mondjuk én elsősorban saját magam miatt szeretem a lassabb tempót, ez sok nőnek nem is tetszik.
  Itt megjegyzem, hogy a nők ugyanúgy türelmetlenek és nem viselik el, ha a férfi nem nyomul minimum annyira, mint ahogy azt ők szeretnék. Ne akarjon gyorsan. Ne akarjon lassan. Akarjon pont úgy, ahogy a nő szeretné. Ebből látszik, hogy a nők rugalmassága, "ráhangolódása" botrányosan alacsony szintű.

  "az ember Nőként egy kis figyelmességet szeretne az általa adott figyelmességért"
  Ez így teljesen jogos. Kérdem én: hol viszonozod mindazt a figyelmességed, amit felsoroltál? Azért jó pár dolgot felsoroltál (amik nem nehezek, nem erről van szó), mit kap cserébe a férfi?
  Elárulom: általában semmit. A nő engedi a közeledését, azt szevasz. Azt ugye tudod, hogy ez cseppet sincs egyensúlyban azzal, amit a férfi adott? Egy kapcsolat elején a képlet úgy néz ki, hogy a férfi ad, ad és ad, a nő pedig engedi. (Lehet most vitatkozni azon, hogy mi lesz később a kapcsolatban, de most a randikról beszélünk, szorítkozzunk azokra.)

 • 2010.06.17 11:00:03libanoni cédrus

  kedves zZz. Ha már adok-kapok: az alábbiakat: kedvesen mosolygni, megköszönni (nem rutinból, szívből). Őszintén megkérdezni, hogy hogy van és meg is hallgatni. Nem adunk tanácsot, csak, ha kérik. Egyáltalán, odafigyelünk a másikra, és apró kis figyelmességekkel lepjük meg. Képzeld, szoktunk pld. sütni, főzni alkalomadtán. A jobbak azt, amiről kiderítették, hogy a fiú / férfi aki tetszik nekik, szereti. A rukkolával pld. Dragomán György zseniális, és a témába vágó írása elolvasása után pld. csak nagyon óvatosan fogok bánni:). Szoktunk aztán még válogatás zenéketösszerakni, ha tudjuk sokat van úton a drága, és a kocsiban szeret zenét hallgatni... Sorolhatnám még itt a triviális apróságokat: ezek sem nagy dolgok, csak pont azok, amikre az ember valahogy mindíg visszaemlékezik. És mosolyog egyet rajtuk, vagy elérzékenyül egy pillanatra még akkor is, amikor már nincs meg az a bizonyos szerelem... Szóval szerintem egy olyan randevúzási folyamatban, ahol két ember tényleg szeretné egymást megismerni, ezek a dolgok automatikusan kell, hogy adják magukat. Amit én hiányolok az az, hogy ez valahogy kiveszőben van a világból. Én, és sok nő akit ismerek, törekszem a jóra, és elszomorít, mikor azzal szembesülök, mennyire nincs erre igény a partnerem részéről. Ilyenkor nyúlcipő van a részemről, nem tagadom. A sivár embereket nem tudom a magam választotta környezetemben elviselni.

 • 2010.06.17 11:50:31Alex Malex

  Nem lehet, hogy nincs kiveszőben semmi, csak mást várnak a férfiak figyelmességképpen, mint amit a nő annak értékel?

  Lehet, hogy 35 évesen a "megengedtem, hogy megfogja a kezem" már nem nem éri el a kívánt hatást?

  Lehet, hogy aki nem értékeli a figyelmességeimet, az nem sivár, csak másra vágyik?

  Lehet, hogy a cikkek alapján összerakott tuti receptekre nehéz rámondani azt, hogy automatikusan megy?

  Csupa csupa kérdés....

 • 2010.06.17 11:52:00zZz

  Sütni, főzni, zeneválogatás... ugyan már, ezt már csak egy kialakuló kapcsolatban csináljátok, amikor már van is valami.
  Itt pedig a randizási időszakról van szó, akkor nem csináltok semmit, csak várjátok, hogy a férfi legyen ilyen-olyan, csinálja ezt-azt.
  Mosolyogni, igen, na de nehogy ezt hozd már fel teljesítménynek. Megköszönni a dolgokat pedig gyakran nem szoktátok, mert olyan természetesnek veszitek, hogy eszetekbe sem jut. A randijaim több, mint felénél a nő meg sem köszönte, hogy én meghívtam bármire is. Az udvariasság pedig azt diktálná szerintem, hogy felajánlja, hogy fizeti a saját részét (amit nem fogok elfogadni), de idáig 20ból 1 nő jut csak el.
  Amiket te mondasz, azokról ti csak szeretnétek, ha tényleg így viselkednétek, a valóság teljesen más. Érdemes lenne kicsit jobban megfigyelni magatokat és a többi nőt, mert sokszor teljesen fals elképzelésetek van magatokról. És az végképp nonszensz, hogy ilyen hamis önképek alapján kritizáljátok a férfiakat és háborodtok fel.

 • 2010.06.17 13:48:22Alex Malex

  Engem az se zavarna, ha nem köszönik meg a meghívást. Ugyanis a barátnőmnél se zavar.

  Ez azért van, mert attól a lánytól, akivel még csak randizok pont ugyanazokat a mindennapi viselkedési szokásokat követelem meg, mint a barátnőmtől.

  Ellenben az ellenkező nemnél azt tapasztalom, hogy az udvarlási szakaszban nagyon magasra teszik a mércét, utána meg meredeken esik az igényszintjük mind saját maguk, mind a másik féllel szemben.

  Ezzel énnékem semmi bajom nincs. Megbékéltem vele. Bízom az emberismeretemben.

  Úgy látom viszont, hogy folyamatos konfliktusforrást jelent, hogy a hölgyek váltogatják az udvarláskori és a stabil párkapcsolati nézetüket beszélgetés közben. Ebből gyakran adódnak félreértések. Mint a mostani is.

 • 2010.06.17 14:07:47zZz

  Én meg úgy gondolom, hogy még viszonylag (vagy teljesen) idegenek vagyunk egymásnak, igenis köszönje meg, hogy fizetem valamijét. Nekem sem a fán terem a pénz, én azért előtte megdolgoztam.

  Párkapcsolat más, ott már illene nagyjából 50-50be vállalni a terheket.

 • 2010.06.18 13:01:50libanoni cédrus

  zZz, nem ismerhetsz minden nőt, így engem sem. Én magamról írtam. Ez egy internetes fórum, a kedvenc képem (a zarándoklatos) a nickem. Miért írnék olyat, ami nem igaz, hiszen szabadon gyónhatok, a kutya sem ismer :). Hidd el, én midazokat szoktam tenni, amiket leírtam. Ja és a számla felezést is fel szoktam természetesen ajánlani, és megköszönöm persze, ha nem fogadja a randipartnerem el. Pesze ragaszkodhatsz az agresszív kismalac pozícióhoz ("nem, hisem, akkor sem hiszem, bee..." :)), végül is szabad világban élünk, hisz és gondol mindenki, amit akar. Én pld, amit magadról írtál mindent elhittem Neked, miért is hazúdnál egy ilyen anonim fórumon, ahol annyira semmi tétje nincs annak amit mond az ember, hogy nyugodtan megengedhetjük a teljes őszinteség luxusát! :)

 • 2010.06.18 13:15:51zZz

  Te általánosságban kritizáltad a férfiakat, én általánosságban kritizáltam a nőket.
  Nem azt mondtam, hogy te személy szerint biztosan hazudsz.
  Azt írtam, hogy amiket te felsoroltál, azt a nők min. 95%-ban nem teszik meg, sőt szinte semmit sem tesznek, csak várnak a sült galambra.
  Az, hogy a nők több, mint fele nem köszöni meg a meghívást, ill. hogy 20ból 1 ajánlja fel, hogy fizeti a maga részét, nem légből kapott számok, ezek konkrétan az én saját tapasztalataim.

 • 2010.06.18 13:32:57Alex Malex

  Azt még hozzá tenném, hogy bármennyire fájdalmas lehet is egy nőnek, de a nők sokkal homogénebbek.

  A férfiakkal a természet kisérletezik. Vannak nagyon erősek, nagyon gyengék, nagyon okosak, nagyon buták stb..
  Meg merem kockáztatni, hogy minden valamelyest is mérhető tulajdonságukban nagyobb a szórás, mint a nőknél.

  Ez összességében azt is jelenti, hogy egy férfi könnyebben megismeri a nők közös tulajdonságait, mert nem kell annyi nőt megismernie ahhoz, hogy a helyeshez közelítő ítéletet alkosson.

 • 2010.06.21 14:49:20libanoni cédrus

  Kedves Alex, nagyon tévedsz! Nincs két egyforma ember, így két egyforma nő sem. Nyisd ki a szemed, különben jól megjárod velünk előbb-utóbb. Ja és olvass Maupassant novellákat, és gondolkodj el rajtuk. Tudom, ma nem divatos író, de igen bölcs, ráadásul hihetetlenül jó stílusban ír. Ha nőről van szó, fő az óvatosság!.. Én szóltam ... :)

 • 2010.06.21 15:48:16Alex Malex

  Nem tudok tévedni abban, amit nem állítottam. Hiába olvasok bármilyen írót, akkor se.

  Nem állítottam, hogy van két egyforma nő és van két egyforma ember. Mint ahogy nincs két egyforma kő, alma, világítótorony sem. Semmi se egyforma.

  Ez már a többedik csúsztatás, amit zZz és én korrigálunk itten.

 • 2010.06.22 15:23:21libanoni cédrus

  Kedves Alex, Te valóban hiába olvasnál bármit és bárkit, attól tartok... de valószínűleg jó úgy Neked, ahogy vagy, akkor meg minek is gondolkodnál el saját magadon, és másokon, nemde? :)

 • 2010.06.22 16:09:02Alex Malex

  Érveimet már kimerítettem. Kabátlopási ügybe keveredtem. Belátom én vagyok a hibás, mert volt kabátom.

  Ha neked - vagy bárki másnak - az jött le a hozzászólásaimból, hogy nem gondolkodom saját magamon és másokon, ám legyen. Én tudok ezzel élni.

  Hosszú boldog életet!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta