INTIM RÖVIDHÍR

Jövő héten melegfesztivál rapidrandival

2010. június 30., szerda 12:43

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Pride elnevezésű melegfesztivált. Július 4-től egy héten át workshopokkal, táncestekkel, filmvetítésekkel és rapidrandival várják az érdeklődőket. Jövő szombaton pedig ismét útjára indul a Meleg Méltóság Menete.

A programok számos helyszínen zajlanak, de idén is a Művész Mozi lesz a Fesztivál egyik központja, itt zajlanak a filmvetítések július 4. és 11. között. A workshopoknak, beszélgetéseknek, táncesteknek, és színházi előadásoknak pedig a Bálint Ház és a Brit Nagykövetség épülete ad otthont.

Az elmúlt két évben a Meleg Méltóság Menetét szélsőségesek zavarták meg. A jövő szombaton az Andrássy úton végigvonuló menetet kordonokkal és rendőri jelenléttel biztosítják majd.

A szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke, Steigler Sándor elmondta: most is felkészültek az esetleges atrocitásokra, de a rendőrséggel április óta egyeztetnek a helyszínek, és a résztvevők biztonságának szavatolásáról. A rendőrség az egyhetes programsorozat minden helyszínét védeni fogja, ahogyan más, melegek által látogatott szórakozóhelyeket is.

A rendőrséggel való megállapodásuk értelmében legalább 100 fő önkéntest is biztosítaniuk kell a szervezőknek. Ezért a szervezők önkéntes, a fesztivál menetét kísérő embereket keresnek, de emellett szükség van programokról informáló recepciósokra, fesztivál műsorfüzeteket szállító biciklis vagy autós futárokra is.

A Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál és az ehhez kapcsolódó Meleg Méltóság Napja eseményeinek programjait ide kattintva találod.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta