ÉLETMÓD

Miért érdemes felfedeznie a Baltikumot?

julien 2014. október 4., szombat 11:40

Mindenfélét hallottunk korábban a balti államokról, haverok néztek hülyének, hogy minek megyünk oda, mikor helyzet van az oroszokkal, menjünk inkább Dalmáciába stb. De az embert egyfelől hajtja a kíváncsiság a turisztikailag kevésbé ismert tájak felé, másrészt ha valaki alaposan utánaolvas, észreveheti, hogy nem a pokol legmélyebb balkáni bugyraiba utazik, hanem egy nálunk is fejlettebb térségbe. Egy olyan régióba, ami EU-tagokból áll, nagy része tagja az erózónának (tehát például nem kell helyi valutákkal tökölni) és gyönyörű városokat és tájakat tartogat. Végül persze óriási élmény lett a négy várost érintő utazás, le is írjuk, miért ajánljuk, ha nagyobb őszi szabadságot venne ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állásába, kapcsolatába is kerülhet, ha bőrbetegsége van

Dívány 2014. október 3., péntek 18:00

Október 1-jén volt  az első Urticaria Világnap, ennek alkalmából készült egy felmérés, ami nem vet túl jó fényt a magyarokra. Az 1200 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásból ugyanis az derült ki, hogy erősen szépségfüggő társadalomban élünk, a magyarok 83%-a szerint csak vonzó külsővel lehet igazán érvényesülni, és ennél is többen vannak azok, akik kirekesztők a bőrbetegekkel szemben. Pedig a lakosság 37 százaléka már érintettként is szembesült a bőrbetegségek okozta nehézségekkel, az urticaria (csalánkiütés) enyhe formája például minden harmadik embernél kialakul élete során. 

A felmérés eredményeit egy olyan beszélgetésen ismertették, amelyen részt vett Sipos Sándor HR-szakértő, dr. Bata-Csörgő Zsuzsanna a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, dr. Belső Nóra pszichiáter főorvos, és Szellő István, az RTL Klub híradósa. Infografika és tanácsok a hajtás után!

Mi az urticaria?

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket. Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar edzőt kaptak az idegenlégiósok

Dívány 2014. október 3., péntek 10:51

Állandó szerzőnk, Bánkuti Gabriella nemég egy igazán különleges utazáson vett részt, ugyanis egyik ismerősének köszönhetően kimehetett Korzikára, hogy edzést tarthasson a Francia Idegenlégió 2. ejtőernyősezredének. "Van egy régi barátom, aki szintén ebben az ezredben szolgált és kint élt Korzikán. Ő hívott meg és intézte el az ezred sportirodájának vezetőjével a közös bemutató edzést. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen komoly és különleges lehetőséget kapok. Hihetetlenül megtisztelő, hogy civilként, külföldiként és első nőként beléphetek a 2. ejtőernyősezredbe edzést tartani." További részletek az útról a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki megnézi a kipakolt melleket

.syl. 2014. október 2., csütörtök 09:17

Tavaly egy twittelő melltartót, idén pedig egy rejtett kamerás melltartót szereltek fel a Nestlé Fitness munkatársai egy színésznőre, hogy akciójukkal csatlakozzanak a mellrák elleni küzdelemhez – a megvalósítás pedig kreatív, figyelemfelkeltő és nagyon látványos lett, derül ki a Mashable.com-on is publikált videóból. A projektet Elois Oliver színésznő vállalta: ő az, aki látványos dekoltázzsal, masniba rejtett rejtett kamerával nyomott végig egy napot, bele is telt egy kis időbe, mire megszokta a helyzetet.

Oliver mellét végül 36-an bámulták meg, nők, férfiak, gyerekek vegyesen. „A melleidet minden nap megnézik. És te mikor vizsgáltad meg utoljára?" – teszik fel a kérdést a videóban, majd jön a lényeg: a mell rendszeres önvizsgálata segíthet megelőzni a mellrák kialakulását. Úgyhogy csinálják, gyakran, hogy ne járjanak úgy, mint ő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segít egy jó talpmasszázs

Sáfár Zsófia 2014. október 1., szerda 13:13

Szereti, ha egy hosszú és pörgős nap után a párja alaposan átmasszírozza a talpát? Nem csoda, hiszen az érzékeny talpfelület érintése és masszírozása azonnal ellazít, miközben felfrissíti a fáradt lábakat. Ezt a kellemes szokást könnyedén kamatoztathatja is, a lábmasszázs ugyanis nem csak a feszültség levezetésére, de a vérkeringés javítása révén egyes betegségek megelőzésére vagy enyhítésére is alkalmas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp szobakirándulásra: mit csináljunk otthon, ha esik és fúj?

travelo 2014. október 1., szerda 10:33

Nem kell ahhoz sok minden, hogy otthonunkból készítsünk kalandparkot gyerekünknek. Még csak őrületes fantázia sem kell hozzá, hogy a lakást változtassuk át izgalmas élmények helyszínévé. Mi van a gyurmázáson és a legózáson túl? Pár apró ötlettel egy csomó minden!

Limbóhintó

Ehhez legalább két résztvevő szükséges, különben csak igen nehézkesen tudunk győztest hirdetni. Rakjunk két széket kb. egyméteres távolságra egymástól, pakoljunk rájuk egyenlő mennyiségű könyvet, fektessünk keresztbe egy seprűnyelet, kapcsoljuk be a zenét és már indulhat is a játék. A táncos felsőtestével hátrahajolva lépked, térde szinte a földet súrolja, és így próbál átbújni a léc alatt. Minden sikeres kör után egy könyvet leveszünk, a végén pedig az győz, aki utoljára veri le a seprűt. Ismerős? Naná, a nyolcvanas évek egyik kedvenc matinéjátéka volt az általános iskolákban. Fontos: dicsérje meg a gyerekét, mivel emlékeink ellenére cseppet sem egyszerű ez a mutatvány.

Mezítlábas érzékelés

Töltsön meg dobozokat kaviccsal, vattával, jégkockával (ne papírdobozba tegye), parafadugóval, pamutgombolyaggal és más nem hegyes dolgokkal. Kösse be gyereke szemét és hagyja, hogy mezítláb egyenként végigjárja a dobozokat. Kérdezgesse, hogy milyen érzés és még inkább, hogy felismeri-e a tárgyakat? A feladat bátorságot igényel, szóval bíztassa gyerekét!

Bekötött szemmel

Kösse be gyereke szemét, majd forgassa párszor körbe, és már indulhat is a játék. Vezesse gyerekét szavakkal az akadályokon át és ha szükséges, érintse meg. Ezután cseréljenek: kösse be a saját szemét és kérje meg gyerekét, hogy most ő vezesse. Fontos, hogy a játék előtt az összes balesetet okozó tárgyat távolítsa el az útból, ugyanakkor nyugodtan alakítsa át a szobát, megtörve ezzel a rutinszerű tájékozódást. Ez a feladat a kölcsönös bizalmat fejleszti, mivel a gyerek teljesen a szülőre van utalva – és fordítva.

Akadálypálya  

Építsen akadálypályát: kihúzhat például egy kötelet, amit könyvek segítségével rögzít, vagy építhet műanyag flakonok segítségével szlalompályát. Jelölje ki a rajtot és a célt! Két gyerek vagy ön és gyereke szorítsanak homlokuk közé egy lufit, körtét vagy almát és így menjenek végig az akadálypályán! A lényeg, hogy a tárgy ne pottyanjon le! Ez a játék az összetartást és a kommunikáció minőségét fejleszti.

Kuckóépítés

Minden gyerek egyik legnagyobb kedvence, ha  egy saját kis kuckót építhet a szobájában. Alakítsunk ki takarókból, kötelek és ruhacsipeszek segítségével egy barlangot vagy sátrat, ami aztán remek lesz szerepjátékra. Fontos, hogy legyen partner abban a világban, amit gyereke kitalált, és persze az sem árt, ha ön is befér a kuckóba, hacsak nem kifejezett szabály, hogy felnőtteknek tilos a belépés.

És ha végigjátszottak minden játékot és elfáradtak, jöhetnek az olyan klasszikus dolgok levezetésnek, mint a szobahintában vagy függőágyban heverészés, az olvasás, a hangos könyvek, a zenehallhatás.

Ha elhagyná a szobát: Menjen a Kehida Termálba!

Kehida Termal Gyógy-és Élményfürdő, Hotel - garantált pihenés esős időben is! Hotelhoz tartozó 11 meleg- és gyógyvizes medencék baba-gyermek csúszdával, sodrómedencével, fejesugró medencével, szaunaoázis sós-jeges-mézes felöntésekkel, Wellness & Beauty kezeléseink biztosítják a teljes kikapcsolódást a család minden tagjának! Őszi akciós csomagok! (x)     

Eddze a lábát lovaglással!

Hámori Barbara 2014. szeptember 30., kedd 18:25

A lovasok azt mondják, különleges kapcsolat van köztük és a lovak között. A kívülállók számára ismeretlen érzés köti össze őket. A lovaglásról nekem csupán egy, korábbra visszanyúló élményem van: kb. 6 éves lehettem, amikor a szüleim elvittek lovagolni, majd alig telt el egy kis idő és már le is estem a lóról. Akkor persze mindenki megijedt – velem együtt – pár évvel később a lovak iránt való rajongásom is alább maradt. Aztán most ismét kipróbáltam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvastasson a csillagaiban a csodarabbival!

Steiner Kristóf 2014. szeptember 30., kedd 13:03

Kinga barátnőm véletlenül jósnőnél járt a napokban. Igen, átérzem, hogy ez a mondat kissé paradox – véletlenül jósoltatni viszonylag lehetetlen. Pedig megtörtént: Kinga egy tévéműsor szerkesztőjeként várakozott, míg a stáb készen áll a forgatásra, a jósnő pedig a sztori szereplője volt – ám megunta, hogy percek óta nem jósolt senkinek, így kivetett néhány kártyát Kingának. Barátnőm hamar megtudta, hogy három év múlva szülni fog, és hogy hamarosan megbetegszik valakije, sőt, az is kiderült, hogy szülés után karrierváltás vár rá. Miután meghallgattam a sztorit, csupán annyit mondtam: „Én már mindenben hiszek.” És tényleg így van. Annyiszor láttam már csodákat életem során, annyi lehetetlennek tűnő lehetőséggel találkoztam, hogy ha nekem valaki azt mondja: „Képzeld, az unokatesóm tud repülni”, az felelném: „De jó neki. Szerinted meg tud tanítani?”

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rákkutatás szuperlaborjában jártunk

LS 2014. szeptember 29., hétfő 20:00

A Kutatók Éjszakája szuper ötlet, szokás szerint némiképp döcögősen megvalósítva. A Múzeumok Éjszakája tematikáját követve megnyílnak ilyenkor a kutatóintézetek, egyetemek titkos előadótermei, hivatalos szervek laboratóriumai országszerte. Tényleg mocsok jó, az egyetlen baj az, hogy mivel egyetlen estéről van szó, hiába vágyunk sok-sok helyre, sem időben, sem agyi kapacitásban nem fér bele. Miért ne lehetne egy hetes a program? És akkor meg lehetne nézni egy csomó mindent, ráadásul az időkorlát sem nyomasztana.

Ennyi bevezető után, mi a KPS nevű molekuláris diagnosztikai labort néztük meg. A cég a Retek utcában rejtőzik, nem is igen hirdeti semmi, mi a csoda is folyik ott bent. A megérkezésünk után forró teával és almával kínáltak, míg be nem futott minden regisztrált. Az egy órás tárlatvezetés három részre lett osztva, a labor mellett az alapító arról mesélt, mi is az amit ők csinálnak, illetve a cég üzletág vezetője "A döntés joga és lehetősége az onkológiában" címmel tartott beszélgetést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tipp, amivel megőrizheti szíve egészségét

Toma 2014. szeptember 28., vasárnap 13:06

Szeptember 28. a Szív Világnapja. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, hiszen ezek évről évre egyre több áldozatot szednek. Azt azonban már tudjuk, hogy mindössze egy kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető lenne: adunk 8 tippet, hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes gyógymódokat teszteltünk afta ellen

Becca , Tomanóczy Andrea 2014. szeptember 27., szombat 16:41

Nagyon kellemetlen dolog az afta, és sajnos kevés szer van, amivel csökkenteni lehet a szájban kialakult gennyes sebek, duzzanatok méretét. Ez nemcsak azért kellemetlen, mert ilyenkor a sebek miatt képtelenség rendesen enni, beszélni, de azért is, mert az afták rendkívüli fájdalommal is járnak.

Sok mindent nem lehet tenni ellenük, pár természetes gyógymóddal azonban csökkenteni lehet a fájdalmat. Ezeket próbáltuk ki, ugyanis egyikünk a napokban át is esett egy ilyen „nagyon szenvedős héten”, amikor beszélni, enni és nyelni is alig tudott a szájában kialakult afták miatt. A háziorvosa, dr. Angyal Anikó szerint az afta – a náthához hasonlóan – kezeléssel 7 nap alatt múlik el, anélkül meg egy hét alatt, magyarán:, a legjobb amit tehet, hogy nyugton vár, amíg túllesz rajta. Mivel ez annyira nem nyugtatta meg kolléganőmet, arra jutottunk, itt az ideje tesztelni alternatív megoldásokat, amihez az interneten is guberáltunk pár, állítólag bevált praktikát.

Természetesen kihasználtuk az alkalmat és kísérlet alá vetettük magunkat, hogy megtaláljuk az afta legjobb természetes ellenszerét. Nos, a jó hír: találtunk jó megoldásokat, a rossz hír, hogy ebből van kevesebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön elégedett azzal, amit a tükörben lát?

.syl. 2014. szeptember 27., szombat 09:23

Szeretem a testem, Én is szép vagyok, Jól nézek ki! – csak néhány azokból a műsorokból, amik az elmúlt években az önelfogadással, testkép problémákkal küzdő nőket célozták meg. Alanyok voltak bőven, mert bizony világszerte a nőknek mindössze négy százaléka tartja vonzónak magát, Magyarországon pedig még rosszabb a helyzet: itt mindössze egy százalék az önmagukkal elégedett nők aránya – legalábbis ez derült ki a Dove felméréséből. Az elfogadással, önértékeléssel akadtak gondjai a texasi Austinban élő, csupa nőből álló The Mrs együttes tagjainak is – írtak is egy dalt erről, és egy kampányt is elindítottak I'm enough!, azaz Elég vagyok! címmel, számolt be róla a Refinery29.

A csapat tagjai eleinte csak pozitív üzeneteket közvetítő matricákat gyártottak és ragasztgattak mindenfelé, amerre csak megfordultak, következő lépésként pedig felállítottak egy interaktív tükröt egy bevásárlóközpontban. „Hogy érzed magad a tükörképedet látva?" – áll a kérdés a tükrön, a válasz pedig, sajnos, túl könnyű: a többség a legnegatívabb állapotot, de legjobb esetben is csak az „oké"-t választja. 

És jól meglepődnek, amikor erre a tükör megszólal: „Csak 'jól'? Miért mondod ezt? Nyugodtan beszélhetsz hozzám, semmi gond, barátok vagyunk. Ne ijedj meg a tükörképedtől. Csodálatos nő vagy, és szeretném, ha most belenéznél ebbe a tükörbe, és jobban éreznéd magad" – magyarázza a tükör, pontosabban az együttes valamelyik tagja a tükör mögül.

Az akció azért valamennyi előre szervezettséget is hordozott magában, pár arra járónak ugyanis személyes videoüzenetet is lejátszottak az interaktív tükrön, vagyis képernyőn. Olyat, amin családtagjai, barátai sorolják neki a pozitív tulajdonságait, meg persze azt, hogy ő a legtökéletesebb anya és feleség a világon. És hogy vajon mi volt a reakciójuk? Hát perszehogy mindannyian meghatódtak, félig sírva, félig nevetve nézték végig az üzenetet. Aztán újra megkapták az első kérdést. Önök szerint mit válaszoltak arra, hogy hogyan érzik magukat, ha elhangzott az is: „Ami történt, a legkedvesebb dolgok egyike volt, amit valaha tapasztaltam" ?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert mit adott Izraelnek a Big Brother? A húsmentességet!

Steiner Kristóf 2014. szeptember 26., péntek 18:51

Nincs a világon még egy olyan ország, ahol a vegán életmód olyan sebesen hódít, mint Izraelben. Tel Avivban minden magára valamit is adó kávézónak van hús-, tejtermék- és tojásmentes menüje, ez alatt pedig nem nyamvadt salátákat kell érteni, hanem a csicseriborsólisztből készült omlettől a spenótos lasagnán át a kesudió-sajttortáig elképesztő kulináris gyönyöröket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Csupasz mellekkel és szavakkal a rák ellen

Dívány 2014. szeptember 26., péntek 08:57

Évente 7000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot Magyarországon, ebből 2000 eset végződik halállal a késői felismerés miatt. Ennek ellenére a nők 40 százaléka jár csak szűrésre, pedig a havi, rendszeresen végzett önvizsgálat akár életeket is menthet – írtuk korábban. Természetesen nemcsak a magyar nők hanyagolják el a vizsgálatot, ez az egész világon így megy sajnos. Egy angol alapítvány, a CoppaFeel! úgy döntött, közösségi kampánnyal próbálja felhívni a nők figyelmét arra, hogy figyeljenek jobban oda a testükre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, kiskutyát etetni nem nagy ügy?

Steiner Kristóf 2014. szeptember 25., csütörtök 15:44

Amikor az ember egy parányi, szőrtelen kutyával sétálgat, számtalan megdöbbentő, megmosolyogtató, vagy épp bosszantó kérdést szegeznek neki a gyanútlaj járókelők – akik nem sejtik, hogy az elmúlt tíz év során mintegy hatmilliárdszor feleltem a “milyen állat ez?”, “mennyibe kerül egy ilyen?”, “nem rossz neki, hogy meztelen?”, “nem rossz neki, hogy fel van öltöztetve?” kérdésekre. Igen, még arra is, hogy “ez egy bébi zsiráf?”. Van azonban egy visszatérő felvetés Özgével kapcsolatban, amelyről szívesen beszélgetek más kutyatulajdonosokkal – ez pedig az “és mit eszik?” kérdéskör. A kistestű kutyák gazdáinak ugyanis egész sor szabályt kell betartaniuk, ha azt szeretnék, hogy “gyermekük” sokáig éljen egészségben és boldogságban – ezek között a pontok közt pedig sok olyan akad, amelyet sajnos rengetegen ignorálnak vagy nem is tudnak róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egészségügyi kamu, amiért ne fizessen többé

Toma 2014. szeptember 24., szerda 20:38

A világ legkönnyebb dolga lenne úgy fogyni vagy izmosodni, hogy egy centit sem kell megmozdulni érte, nem hiába van akkora piaca a fogyasztószereknek és -gépeknek. Persze, a gyártókat sem kell félteni, ki is használják alaposan a nők tökéletesség iránti mértéktelen vágyát és lustaságát. Hogy csak néhány példát mondjunk, ott van, ugye, a mezítlábas futócipő, a bélmosás, illetve a bőrápoló nadrág. És a felsorolásnak még nincs vége!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 úti tipp családosoknak az őszi szünetre

travelo 2014. szeptember 24., szerda 09:42

Elutazna a családdal az őszi szünetben? Érdemes előre gondolkodnia, hiszen már csak egy hónapja maradt az út megszervezésére. A várva várt szünet ugyanis hivatalosan október 27-től október 31-ig tart, azonban a 23-i hosszú hétvége miatt a szünet előtti utolsó tanítási nap október 22-re szerdára esik, az első tanítási nap pedig november 3-a, hétfő. Így aki szeretne, akár több mint egy hétre is elutazhat. De merre induljon a család? Ehhez adunk néhány tippet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

G-force: az edzés, amivel gyors tempóban nyúzhatja az izmait

Hámori Barbara 2014. szeptember 23., kedd 15:40

Aki már próbálta az Insanity edzésformát, annak bizonyos elemeiben ismerős lesz a G-force, Szabó Gergő edző ugyanis az Insanityt alakította át, fejlesztette tovább egy önálló mozgásformává, a már említtett G-force-szá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tűnhet magabiztosnak a munkahelyén

Toma 2014. szeptember 22., hétfő 20:09

Egy munkahelyen - főleg, ha új - nagy szerepet játszik az, mit is gondolnak önről a kollégái. Tetszik vagy sem, egy eleve magabiztosabb fellépésű ember véleményére jobban adnak, nagyobb fizetésemelést kap, és őt fogják választani, ha előléptetésről van szó. Ha ön nem igazán bővelkedik önbizalomban, akkor sincs veszve a helyzet, hiszen ha odafigyel a testbeszédére, nagyon sokat javíthat a megítélésén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a fejével biciklis balesetkor

Sáfár Zsófia 2014. szeptember 22., hétfő 18:26

Szeret kerékpárral közlekedni és néha túl vakmerően száguldozik is? Oké, de védőfelszerelés nélkül? A következő képek talán meggyőzik arról, hogy érdemes egy jó bukósisakot beszereznie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért a szex jót tesz az egészségének

.syl. 2014. szeptember 21., vasárnap 17:29

Azon túl, hogy a jó szex örömöt, kielégültséget, meghittséget ad, egészségügyi hatásai sem elhanyagolhatóak – egyebek mellett kalóriaégetésre is alkalmas, de elalvás előtt is jól jön, különösen, ha tudja, korán kellene ágyba bújnia, de a legkevésbé sem fáradt. A Health.com cikkéből válogattunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy karácsonymániásnak sosincs korán a készülődésre

Steiner Kristóf 2014. szeptember 20., szombat 18:17

„Undorító, hogy már októberben felrakják a karácsonyi dekorációkat! Minden a pénzről szól!” – csattannak fel sokan, amikor pár hét múlva majd megjelennek a girlandok a plázákban. Ám be kell vallanom, ezt a fajta gondolkodásmódot sosem értettem – ha van, akinek úgy esik jól, hogy már ősszel elkezd készülődni az ünnepre, akkor azt „megfertőzte a fogyasztói kultúra?”. Aligha. Én a magam részéről már az augsztus leköszöntével elkezdek kattogni rajta, hogy idén milyen színben pompázzon a fenyőm. Októberre már körvonalazódnak az ajándéktervek is, novemberben pedig már azt is pontosan tudom, mi az, amit mindenképpen meg kell főznöm a karácsonyi időszakban.

Műszálasban edz? Akkor sajnos büdös lesz.

Dívány 2014. szeptember 20., szombat 11:43

A műszálas edzőruhák talán jobban elvezetik az izzadtságot, de sokkal büdösebbek lesznek, mint pamutból készült társaik. Ha nem hisz az orrának, akkor legalább a Ghenti Egyetem kutatógárdájának higgyen. Ők végigszagoltatták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változik a nők testképe 5 és 85 éves koruk között

Dívány 2014. szeptember 19., péntek 16:43

Akármennyire is természetes az, hogy a test a korral különböző változásokon megy keresztül, az új helyzetekkel akkor sem könnyű megbirkózni, főleg, ha a hormonok is beleszólnak ebbe. Már számtalan felmérés készült arról, hogy mennyire is elégedetlenek magukkal a nők, és kutatók ezrei vizsgálták, hogyan is éli életét a tudományosan megalapozott nő

De mindezeknél sokkal kifejezőbb Celia Bullwinkel Sidewalk (Járda) című animációs kisfilmje, amiben bemutatja, hogy mennyire szeretnének a nők nagylányok lenni kislányként, hogy mennyire szégyellik a nőies domborulataikat kamaszként, majd hogyan lesznek egyre büszkébbek rájuk és így tovább. 

A New York-i animációs alkotóművész kisfilmje több díjat is besepert, és nemrég  a napokban végre fel is töltötte az internetre. A Sidewalk Celia Bullwinkel első saját alkotása, korábban olyan filmeken dolgozott, mint például a Hedwig and the Angry Inch, Chicago 10, Hair High, de a Comedy Centralról ismerős Furcsa amcsik sorozaton is munkálkodott. Ha érdekli, hogyan készült a Sidewalk, akkor kattintson ide

Sidewalk from Celia Bullwinkel on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Megszállottan edz? Az egészségével játszik!

Sáfár Zsófia 2014. szeptember 19., péntek 11:06

Sokak számára a sportolás lehetetlennek tűnő kihívást jelent és hetekig tart meggyőzni magukat, hogy előkeressék az edzőcipőt a szekrény mélyéről. Ha ön most büszkén mosolyog azt számolgatva, heti hány órát tölt aktív mozgással, jobb, ha tudja: egészséges életmód ide vagy oda, a túlzásba vitt sportolás is lehet olyan káros, mint a mozgáshiány. Ha szeretné tudni, hogy a napi egy óra kardiózás normális és szimplán sportszeretetre utal vagy kóros függőség áll a háttérben, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés