ÉLETMÓD

Így válasszon futócipőt

Toma 2014. november 12., szerda 09:50

Sokaknak a megfelelő futócipőt kiválasztani nem nagy kihívás, elég, ha megy a futócucc színéhez, de remélhetőleg ön azért tudja, hogy némileg több szempontot is figyelembe kell venni. Persze nem is olyan könnyű rábökni arra, ami amellett, hogy pénztárcabarát, még valóban jól tervezett is, azaz nem megy benne tönkre a láb. Lássuk, mi mindenre érdemes ügyelnie!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért se piáljon

ST 2014. november 11., kedd 18:08

Az alkohol az emberiség egyik legjobb, mégis egyben az egyik legveszélyesebb találmánya. Hiszen spiccesnek lenni, becsiccsenteni, esetenként lerészegedni jó érzés, ráadásul kis mértékben még jó tulajdonságokkal is bírnak az erjesztett vagy égetett szeszek. A mértéktelen fogyasztásuk azonban káros, bizonyos mennyiség felett életveszélyes – és még ronda is lesz tőlük, mielőtt meghal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húzódzkodás: formálja a hátat, vállát és karját egyetlen gyakorlattal

tatota 2014. november 11., kedd 10:41

Erős karok és hát kell ahhoz, hogy valaki fel tudja húzni a saját testsúlyát. A legtöbb kezdőnek ez nem megy, sőt, a legtöbbször még a régebb óta edzőterembe járók is szabálytalanul végzik ezeket a gyakorlatokat. Emiatt az edzés nem kellően hatékony, a sérülésveszélyesről nem is beszélve. A hajtás után megtudhatja, milyen a szabályos húzódzkodás és milyen rásegítő gyakorlatokat vannak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem múlik el a ragya nyomtalanul

Dívány 2014. november 10., hétfő 10:20

A pattanások, az akné nemcsak a tinédzserek életét keseríti meg, és rengeteg tévhit kering a felnőttkori pattanásokról is. Az egyik legrosszabb bennük, hogy hiába tűnik el maga a csúfság idővel, sokszor sebhelyet hagy maga után. De mi ennek az oka és mit lehet tenni ellene? A Huffington Post két New York-i bőrgyógyász segítségével összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket akarták tudni olvasóink a csodarabbitól

Steiner Kristóf 2014. november 9., vasárnap 15:58

Amikor utoljára jártam Chaim Foox rabbinál, javában tombolt a háború, a beszélgetésünk során gyakorlatilag folyamatosan bömbölt a légiriadót jelentő sziréna, időről-időre pedig tompa robbanásokat hallottunk. Akkor azt mondta: „Nincs mitől tartani, itt biztonságban vagyunk” – így a papírvékony falak ellenére nem volt más választásom, mint hinni benne: a köröttünk sorakozó ősi kabbalista kötetek és a zsidó miszticiumus legfőbb írásai megvédenek minket a légitámadásoktól. Így lett. Beszélgettünk egy órát, majd még egyet, majd még egy felet, és mire elbúcsúztunk egymástól, más nem is emlékeztem a légiriadó okozta stresszre – csak arra, hogy a csodarabbi milyen végtelen természetességgel és egyszerűséggel önti szavakba a válaszokat, még a legkomplikáltabbnak tűnő, élet-halál kérdésekre is. Első írásom végén megígértem, a Dívány olvasók leveleit összegyűjtve ismét felkeresem Chaim Foox Shlita rabbit. Második találkozásunkkor az önök kérdéseivel a hónom alatt érkeztem...

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tévhit a megfázásról és az influenzáról

Toma 2014. november 9., vasárnap 14:12

Sajnos lassan, de biztosan közeledik a hideg és az influenzaszezon, így sokan igyekeznek különféle praktikákkal megelőzni a megbetegedéseket. Ehhez azonban pontosan kellene tudni, mikkel is állunk szemben, de – hiába gyakori betegségekről van szó – mégis rengeteg tévhit kering velük kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koktélozgat? Toljon helyette nyugodtan pár hamburgert!

Becca 2014. november 8., szombat 19:16

Sokan esküsznek arra, hogy nincs is jobb jutalom a nap (vagy a hét) végén, mint egy (több) jó hideg sör vagy egy pohár bor mellett lelazulni. De biztosan meginná a második-harmadik pohár italt is, ha tudná, hogy hány kalóriát jelent? Egy új tanulmány szerint – amit az angol The Royal Society for Public Health (RSPH) végzett – az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy amikor alkoholt fogyasztanak, akaratlanul is mennyi többletkalóriát visznek be szervezetükbe, ezzel növelve testsúlyukat. Sőt: a rendszeres szeszesital-fogyasztók által bevitt kalóriamennyiség 10 százaléka alkoholból származik.

Sajnos, az alkoholos italokra vonatkozó hatályos európai jogszabályok – az élelmiszerekével szemben – még nem írják elő, hogy a csomagolásukon fel kellene tüntetni, hogy az italok mennyi kalóriát tartalmaznak. Mi azért nagyon reméljük, hogy ez a közeljövőben változni fog, de addig is, van pár ötletünk, ha meg akarja tudni, melyik ital mennyi energiát tartalmaz. Egy korábbi cikkünkben már kiveséztük ezt a témát, illetve most az RSPH által a Daily Mail is felhívja a figyelmet arra, hogy nem elég csak az ételek kalóriatartalmát számolgatni, hozzá kell még adni az italokét is, hogy teljes legyen a kép.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rózsa Milán, nekem – Steiner Kristóf személyes nekrológja

Steiner Kristóf 2014. november 8., szombat 15:10

Nem gondolkoztunk egyformán, de egyforma céljaink voltak. Őt szórakoztatta az idealista, világbéke-trippem, engem ösztönzött az állandó tenniakarása, és mindketten odavoltunk a moziért. Rózsa Milán, politikai aktivista csütörtökön – feltételezhetően – egy vonat alá ugrott. Vele utazom most. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a szűrésekre kérjen időpontot

Toma 2014. november 8., szombat 11:35

Az egészsége megőrzéséhez bizonyos időközönként szűréseken részt vennie, hogy még idejében lehessen orvosolni, ha a vizsgálatok valamilyen problémát tárnak fel. Összeszedtük, miket érdemes beütemeznie a hűvösebb hónapokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az sem mindegy, milyen pózban alszik

Dívány 2014. november 7., péntek 20:37

Aludni jó dolog, de nem mindegy, hol és hogyan tesszük. Nagyon sok minden befolyásolhatja, mennyire pihentető az éjszaka, például nem mindegy, hogy milyen pózban alszunk. Az emberek egy éjszaka alatt átlagosan 12 alkalommal váltanak testhelyzetet, és ahogy egyre idősebbek, ez a szám csökken – írja a Wall Street Journal. Persze mindenkinek megvan a kedvenc póza, és (majdnem) mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Például hiába tesz jót a háton fekvés a gerincnek, ha a légzési és emésztési problémákkal küzdőknek nem ajánlott. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legcukrosabb élelmiszereink

Sáfár Zsófia 2014. november 7., péntek 10:21

Ha nem szörnyülködött volna eleget a hazai üzletekben kapható legsósabb élelmiszerek listáján, most megmutatjuk a legtöbb hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Instant megoldás orrdugulásra

Sáfár Zsófia 2014. november 6., csütörtök 09:55

Akár nátha, akár asztma vagy allergia miatt dugult el az orra, létezik orrcsepp és orrfújás nélküli módja annak, hogy ismét használni tudja. Az orosz orvosok által kifejlesztett egyszerű és hatásos Buteyko-módszer gyakorlásával egy perc alatt újra fellélegezhet. A hajtás után mutatjuk, hogyan csinálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 halhatatlan tévhit a konyhából

Sáfár Zsófia 2014. november 5., szerda 19:25

Ma már annyi táplálkozással és egészséges életmóddal kapcsolatos mítosz létezik, hogy nem csoda, ha a hűtőszekrény nyitogatásakor azon törjük a fejünket, hogy mi igaz és mi nem abból, amit az épp legújabb kutatás állít. A Lifehacker elismert amerikai dietetikusokat kérdezett meg néhány gasztronómiai tévhittel kapcsolatban, és természetesen mi is szakértőhöz fordultunk, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szúr az oldala futás közben

Sáfár Zsófia 2014. november 5., szerda 09:30

Két dolog biztos: kellemetlen érzés és nem csak kezdő futók, de versenysportolók is gyakran szenvednek tőle. Arra viszont, hogy mi okozza a futást megkeserítő szúró fájdalmat, számos magyarázat létezik. Vajon elég, ha a légzéstechnikáján vagy a táplálkozási szokásain változtat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szexeljen, ha fáj a háta

ST 2014. november 4., kedd 20:14

Amikor a hátfájás már a mindennapi tevékenységekben is képes problémát jelenteni, akár a szexuális életre is erősen rányomhatja a bélyegét. Szerencsére egy kanadai egyetem hiánypótló kutatással kiderítette, hogyan fájhat legkevésbé a háta ilyenkor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi 15 perc edzés ötödével csökkenti a mellrák kockázatát

Dívány 2014. november 4., kedd 19:49

Sok kutatót foglalkoztat, hogy az életmód milyen mértékben csökkenti a daganatos megbetegedések, például a mellrák kialakulásának veszélyét. Francia kutatók 37 vonatkozó kutatás eredményét összegezték, és megállapították, hogy azoknál a nőknél (kortól és súlytól függetlenül), akik változókor után is naponta egyórányi intenzív testmozgást végeznek, 11 százalékkal csökken a mellrák kockázata. Tim Key, az Oxford Egyetem munkatársa és kollégái a National Cancer Research Institute konferenciáján szintén kedvező eredményekről számoltak be a témában, bár szerintük további vizsgálatokra van még szükség ahhoz, hogy elméletüket igazolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön intim tisztálkodószerekre valójában semmi szükség

Toma 2014. november 3., hétfő 21:12

A különféle intim tisztálkodószerek nagyon népszerűek, amit az is mutat, hogy a drogériák polcain számtalan ilyen készítménnyel találkozhat ember. De vajon tudja, hogyan is kell ezeket használni? Tényleg a mindennapi tisztálkodás részét kell, hogy képezzék, vagy csak azokban az esetekben ajánlott, amikor baj van? Vagy lehet, hogy teljesen feleslegesek is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fittaréna 2014: ilyen az élet a futáson túl

Dívány , bznyufy 2014. november 3., hétfő 17:23

A Fittaréna jól bejáratott brand lett, jövőre már 10 éves lesz a rendezvény, de még ezt tudva is meglepődtünk azon, mennyien voltak az idei, múlt vasárnap megtartott eseményen. Már az első küzdőteres órán bő félház volt, a második órára pedig meg is telt a tér, az expó területén már alig lehetett elférni. A több színpadról, standról egyszerre üvöltő zene, a sorok között majszolva vonuló, nyomakodó emberek tömege sokadik alkalommal is letaglózó. Könnyen lehet, hogy 3-4 óra után besokall tőle, aki elsőként látogat oda, de azért érdemes kipróbálni, milyen ezrekkel együtt, közösen edzeni. Lehetőség van rá, évről évre egyre több a hasonló esemény.

Persze, mi sem csak nézelődni mentünk oda, most is kipróbáltunk néhány órát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felvettem a harcot a horkolással

f.ádám 2014. november 2., vasárnap 17:06

Az nagyon önző kijelentés lenne, hogy nagyjából ötéves korom óta küszködök a horkolással, mivel valójában a környezetem küszködik az én horkolásommal nagyjából ötéves korom óta. A megállíthatatlan traktorhangok egy ideig inkább viccesnek számítottak mint zavarónak, legrosszabb esetben a barátaim rugdostak meg valami házibuliban, hogy talán hagyjam már abba, de ez idővel változik. Akkor, amikor az ember elkezd semjénzsolti értelemben vett módon egészségesen élni, és minden nap ugyanazzal az emberrel aludni, ekkor ugyanis a korábban vicces alváshangok nagyon hamar elviselhetetlenné válnak a másik fél számára (mint ahogy nekem is elviselhetetlen, ha valaki hetek óta óránként felébreszt a legmélyebb álmomból). Mivel műttetni senki nem szereti magát, ezért a patikába mentem, hogy megtaláljam azt az alternatív megoldást, ami mindkét fél számára nyugodt estét biztosíthat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kedvenc filmjei alapján is választhat ingyenes edzést

Edicsek 2014. november 1., szombat 17:29

Már többször írtunk arról, hogy ha nehezen veszi rá magát a mozgásra, milyen trükkökkel tud segíteni magán. Léteznek például mobiltelefonos alkalmazások, találhat ingyenes edzésprogramokat a neten, de ennél szórakoztatóbbakat biztos nem látott még. Neila Rey fitneszblogger olyan programot talált ki, ami után tényleg az ég világon semmi kifogása nem lehet, hogy miért nem mozog rendszeresen. Edzhet például a kedvenc filmje vagy sorozata alapján, esetleg úgy, hogy fel sem áll a kanapéról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó költözködni

Sáfár Zsófia 2014. november 1., szombat 09:16

Elege van a mókuskerékből és szerencsét próbálna egy idegen helyen, vagy épp külső körülmények miatt muszáj továbbállnia, de fél a változástól? Gondoljon arra, hogy egy költözés nem csak a régi holmik cipelésével, de rengeteg új lehetőséggel is jár. Eláruljuk, miért nem olyan szörnyű új életet kezdeni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért jobb az éjjeli baglyoknak

Dívány 2014. október 31., péntek 18:50

Aki korán kel, aranyat lel – tartja a mondás. Kutatások viszont azt bizonyítják, hogy azoknak sem kell aggódniuk, akik még 9-kor sem képesek kikászálódni az ágyból. Bizony, az éjjeli baglyok sok szempontból lenyomják a pacsirtákat. A hajtás után meg is mutatjuk, miért jó nekik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És igen, létezik módszer a gumis lepedő összehajtására!

Becca 2014. október 31., péntek 10:56

Ön is küzdött már hiába a szélükön gumival ellátott, amúgy nagyon praktikus lepedők rendes összehajtogatásával? És mivel semmilyen módszert nem tudott kiötleni, maradt az úgy-ahogy összegöngyölésnél, amivel viszont rengeteg helyet foglal? Bár ez az oktatóvideó már nem új, abból, hogy a Facebookon lelkesen osztják, arra jutottunk, sokaknak hat az újdonság erejével, úgyhogy megosztjuk önökkel is, mi a tuti – és helytakarékos! – megoldás!

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szálljunk már le Renée Zellwegerről!

Steiner Kristóf 2014. október 30., csütörtök 10:55

Nem volt egyszerű kibulizni magamnak ezt a cikket – a szerkesztőim ugyanis mondhatni egyöntetűen vallották, hogy szegény René Zellweger attól néz ki úgy, ahogy, mert nagyon elcseszték a plasztikai műtétjét és punk-tum. Oké, bevallom, elsőre én sem ismertem meg a múlt heti Elle gála esten készült fotókon. De aztán – miután már a legjobbszívű, legkedvesebb és egyáltalán nem „celebfikázó-típusú” ismerőseim is megosztották a „rémisztő átváltozást” –, úgy határoztam, hogy kicsit utánamegyek a dolognak, mielőtt sarkos véleményt alkotnék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes gyógymódok megfázásra a gyógyszer helyett

Becca 2014. október 30., csütörtök 08:16

Október közepén még úgy tűnt, nem akar végetérni a nyár, 24 °C alá nemigen csökkent a hőmérséklet napközben, és a nap is kitartóan sütött. Azóta viszont beütött az igazi hideg, nyirkos, szeles ősz, nem is csoda, ha ebben a szeszélyes időjárásban sokan megfáznak, és helló, már be is indult a torokkaparós, orrfújós szezon. Persze egy szimpla megfázásra senki nem akarja magát agyontömni gyógyszerekkel, ami érthető is, hiszen lázzal nem jár, "csak" éjszakai orrdugulással és köhögéssel. Ezeket viszont könnyedén ki lehet kúrálni természetes úton is. Olyan módszereket próbáltunk meg összegyűjteni, amikről eddig még nem írtunk. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés