ÉLETMÓD

Bükfürdő kezdő és profi fürdőzőknek is jó választás

Edicsek 2015. június 10., szerda 12:49

A gyógyfürdőzésről sokaknak az jut eszébe, hogy egész nap a strandon kell ülni a meleg vízben, miközben a környéken mást nem is nagyon lehet csinálni. Ehhez képest van egy jó hírünk és egy tippünk azoknak, akik eddig úgy érezték nem ők a célközönségei strandolós-gyógyvízes nyaralásnak: Bük és Bükfürdő az a hely, ahova bátran mehet az egész család, sőt még fiatal párok is, ugyanis messze több élmény várja őket, mint a napi lángos és a napégés elleni gondos védelem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába alszanak többet a nők

mzd 2015. június 10., szerda 12:07

A múltkori, napi bontású után újabb érdekes statisztikát közölt a Sleep Cycle, amelyből többek között kiderül az is, hogy a nők többet alszanak, viszont a férfiak boldogabban kelnek fel reggelente. Ha kíváncsi a régiós bontásra, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha alacsony, tovább élhet, cserébe hamarabb lesz hülye, süket és szívbeteg

.syl. 2015. június 9., kedd 19:40

A kis mellűek nagyra, a göndör hajúak egyenesre, az alacsony növésűek plusz centikre, a túl magasak meg néhánnyal kevesebbre vágynak, pedig hát valójában az összes állapotnak van előnye, na meg hátránya is. Az Ohio Állami Egyetem kutatói nemrég például kiderítették, hogy a magasra nőtt emberek általában jobb kommunikációs és szociális készségekkel rendelkeznek és okosabbak, mint alacsonyabb társaik, talán épp ennek köszönhető az is, hogy ők jellemzőbben jobban is keresnek – egy harmincéves pályát nézve ez a különbség akár 100 ezer font, azaz kb. 43,6 millió forint is lehet. Van ám más előnye is a magas növésnek, meg persze hátránya is – a Daily Mail összeszedte a vonatkozó, főként egészségügyi kérdésekre fókuszáló érdekes kutatásokat a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a testével a maratonfutás

S-W. Zsó 2015. június 9., kedd 10:56

Nemrég kiderült, hogy egyre többen és egyre jobb eredményekkel futunk maratont, miközben a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen magas intenzitású testedzések többek között a szív vagy az immunrendszer megfelelő működését is veszélyeztetik. Persze azért sok jó oldala is van a hosszútávfutásnak; egyesek szerint például fejleszti a memóriát és vonzóbbá tesz. Utánajártunk, hogy mi minden zajlik le a futók szervezetében a 42 km-es verseny alatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozna más nappalijában? Igen!

pk 2015. június 8., hétfő 14:54

Pár hónappal ezelőtt írtunk Christofer Gradin Franze skandináv közgazdász ötletéről, a Hoffice-ról, ami tulajdonképpen az otthoni munkavégzés és a közösségi iroda szerelemgyereke. A modell lényege: a támogatók felajánlják lakásukat, ahol az ismerősök (vagy akár ismeretlen emberek) egy napig alkalmi munkaközösséget alkotva, megszokott környezetükből kiszakadva dolgozhatnak. Az iskolai tanórákhoz hasonlóan a 45 perces szegmenseket 15 perces szünetek váltják, ebben a negyedórában meg lehet beszélni, hogy ki milyen feladatot végez, hol akadt el éppen és így tovább.

Jól hangzik? Nos, Magyarországon még gyerekcipőben jár a Hoffice, de a Telenor és a Microsoft idén is meghirdette a Dolgozz Otthonról Napot, és ennek keretében mi is kipróbálhattuk mi ez az egész. Igaz, csak egy délelőttünk volt rá, de azért így is ajánljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar turista hangos, slampos és szendvicsen él

Divany.hu 2015. június 8., hétfő 14:46

A magyarok több mint fele gondolja úgy, hogy ránézésre felismeri honfitársait egy külföldi, turistáktól nyüzsgő nyaralóhelyen – derült ki a Szállás.hu nem reprezentatív felméréséből, amelynek során valamivel több mint 1300 embert kérdeztek meg. Az általános vélekedés szerint a viselkedésünkkel tűnünk ki a leginkább a tömegből.

A leggyakoribb vélemény szerint a magyarok hangosan, harsányan beszélnek – általában épp az anyanyelvükön –, így nem nehéz megállapítani, melyik nemzetiséghez tartoznak. „Az elhangzottakat azonban néha külföldön dolgozó honfitársaink vagy magyarul értő külföldiek is meghallják, ami olykor kínos szituációkat eredményez. A megkérdezettek harmadával fordult már elő ilyen” – mondta el Dorcsinecz József, a Szállás.hu ügyvezetője, majd példaként megemlítette: előfordulhat, hogy valaki az eldörmögött káromkodásra hasonlóan ékes magyarsággal megfogalmazott választ kap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több tízezres pezsgőket kóstolhattunk a luxusvacsorához

LS 2015. június 7., vasárnap 21:00

Degusztációs menü

Welcome Drink – Moet and Chandon Imperial Magnum

Moet and Chandon Imperial Brut
Tengeri sügér, zöldalma, uborka és spárga

Moet and Chandon Imperial Rosé Brut
Kecskesajt, eper, édeskömény és szecsuáni bors

Dom Pérignon 2005
Borjú fartő, endívia és körte

Dom Pérignon Rosé 2003
Kacsamell, sóska és gyömbéres jus

Hennessy Fine de Cognac
Aszalt füge mousse , sós-mandulás crumble

Séf:Kurucz Attila

 Csütörtök este, 28 fok. A Belvárosban mozdulni sem lehet a turistáktól, az összes terasz tele, mi pedig pezsgőbemutatóra tartunk, ahol végre kiderül, hogyan sikerült a Dom Perignon 2005-ös évjárata. A szűkkörű vacsorára a beugró 30000 Ft, ez öt fogást takart, és persze egy csomó pezsgőt, meg némi konyakot.

Furcsa hely az Innio, nem jutott volna eszünkbe, hogy pont ide szerveznek pezsgőkóstolót: nem kimérten elegáns, nem is a túltolt trendiség sugárzik belőle, nincs aggályosan kitalálva minden részlet, inkább egy laza, "este beugrom egy pohárra" helynek tűnik.

A vacsora némileg nyögvenyelősen indul, a légkondi nélküli helyre nehéz beterelni a népeket, inkább kint dohányoznak az utcán, várva a hőség enyhülését. Rövid bevezető után kóstolhattuk meg az előételt, apróra vágott tengeri sügért zöldalma és uborka darabokkal, tengeri spárgával és mákkal. Az Innio hitvallása, hogy minőségben a legjobbat igyekeznek kínálni, így tengeri sügér a párizsi piacról érkezett - tökéletes is volt, a hozzá kóstolt Moet Brut Imperial (13000 Ft) pedig kiemelte a gyümölcsös aromákat - ezt a szakkértő fogalmazta így, mi képtelenek lettünk volna ilyeneket mondani. Közben Fütő Bea pezsgőmániás szakírótól megtudtuk, hogy a Cristal, hasonló presztizsű termék mint a Dom Perignon. Előbbi egyszer pezsgőbotrányba keveredett: Jay-Z rasszistának titulálta az addig általa előszeretettel fogyaszott és megénekelt méregdrága Cristalt gyártó cég vezetőjét, és azóta nemhogy nem fogyasztja, de még éttermeiből is kitiltotta.

Azt érdemes tudni, hogy Champagne egy borvidék Franciaország észak-keleti részén. Központja Reims, itt található a legtöbb nagy pezsgőház is (a másik központ Epernay városa). Champagne relatíve hűvös időjárása és meszes talaja miatt nagyon éles, savas borokat terem, ezek pedig kitűnő alapanyagai a pezsgőnek. Az 1700-as évektől készítenek itt pezsgőket, és a mai napig a Champagne-ban készült pezsgőket tartják a legjobbnak a világon. Bár az egész világ azonosítja Champagne-nyal a pezsgő fogalmát, a legendával ellentétben nem itt találták föl ezt az italfajtát. Már két évszázaddal azelőtt, hogy Dom Perignon bencés apátsági pincemester elkezdte a pezsgőkészítést Champagne-ban, készítettek szénsavas borokat Franciaország délebbi területein.

Dom Pérignon alaptézisek


a Dom Pérignon mindig évjáratos champagne

mindig házasítás, amely a fehér- és kékszőlő, a pinot noir és a chardonnay egyensúlyára épít

a termőhely legjobb minőségű szőlőiből készül

 kifejezi mind a terroirt, mind az adott évjáratot

 intenzitásának alapfeltétele a precizitás

 a hosszú érlelés következtében kivételesen komplex

aromáiban a Dom Pérignon ásványossága összetéveszthetetlen ismertető jegy

 mindig különleges

Az azonban kétségtelen, hogy a ma pezsgőként ismert ital gyártási technológiáját a champagne-i pezsgőházakban dolgozták ki. Az évjáratos pezsgő mindig egy minőségi jellemző, a legjobb alapborokból készült csúcspezsgők  többnyire egyetlen évjárat borából készülnek, ezek a presztízs cuvée-k, amelyeken természetesen feltűntetik az évszámot. A szüret után – a Dom Pérignon esetében – 7-8 év palackos érlelés következik, aztán jöhet a degorzsálás és likőrözés, majd palackban is pihentetik, tovább érlelik. Ez azért is érdekes, mert egy nem évjáratos champagne-t csak 1,5 évig kötelező érlelni, egy évjáratosat  pedig csak 3 évig, de még a presztízs cuvée-k között is magasnak számít a 7-8 éves érlelés.

A továbbképzés közben megérkezett a kacsamell sóskával, spenóttal, gyömbéres jus-szel. A fotósunk szerint a kacsa volt rágós, mi a gyömbért nem leltük fel az ételben, de kárpótolt a sóska-spenót épp csak párolt, nagyon zöld íze, amihez kaptunk egy kicsi 2003-as Dom Perignon Rosé-t (84000 ft - 94 pont), amitől a világ szebb lett, és hirtelen szinte mindenkit szeretni tudtunk. Ezen az sem változtatott, hogy az asztalfüge mousse iszonyatosan édesre sikerült, pedig került hozzá egy kis sós crumble is, de ezt már észre sem vettük, mert csak a Hennessy konyak lüktetését éreztük a szánkban.

Az persze kiderült, hogy mi itt nem leszünk törzsvendégek, pezsgőszakértőként sem fogunk dolgozni maradék éveinkben, és a méregdrága pezsgő is kár belénk, mert nem vagyunk képesek megkülönböztetni egy tizenezrest egy majdnem százezrestől. De sokakkal ellentétben mi legalább bevalljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

10 ok, amiért érdemes epret enni azon kívül, hogy finom

ST 2015. június 7., vasárnap 14:22

Itt az eperszezon, ami már önmagában is nagyon jó hír, de most kiderült, nem csak azért, mert az eper finom. Többek között hatékony lehet ugyanis az öregedés, az asztma, az allergia vagy akár a rák ellen, de használható a szeplőkre, vagy az aknék eltüntetésére is – írja a lifehack.org.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jógázni csak vékonyan? Hagyjuk már!

mzd 2015. június 6., szombat 11:13

Ha jógás videókra vagy képekre keres rá a neten, mindenhol tökéletes testű nőket láthat gyakorlat közben. Legalábbis eddig - ugyanis Jessamyn Stanley, aki jógaőrült és túlsúlyos nőként írja le magát, Instagramján rendszeresen posztolja a torna közben készült fotóit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az apácás után jöhet a sötét bunkó, aztán meg egy ravasz hód!

Edicsek 2015. június 6., szombat 09:19

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Főzdefesztet, amin már nem csak szimplán a kézműves söröket lehet kóstolni, hanem a street food is nagyobb szerepet kapott. Idén 33 helyen lehet enni és 50 sőrfözdét lehet megismerni. Az ingyenes rendezvényre évről-évre többen járnak, ráadásul a 2011-es első Főzdefeszt óta nem csak a látogatók, hanem a kiállítók száma is a többszörösére nőtt, ezért idén lett egy csomó újítás, mi meg kimentük és megnéztük, hogy mik azok. Na meg persze ettünk és söröztünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belföldi vízpartra megy strandolni? Megnyugodhat.

mzd 2015. június 5., péntek 14:37

Mint minden évben, idén is értékelte a hazai természetes vízi fürdőhelyeket az Országos Közegészségügyi Központ (OKK). A jó hír az, hogy a vizsgált strandok négyötöde jó vagy kiváló minősítést kapott, „kifogásolt" jelző csak négy fürdővíz mellé került a listában – ám ettől sem kell megijedni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pulzusmérés életet menthet!

etelka 2015. június 5., péntek 11:19

Nem titok, hogy Magyarország vezet a kardiovaszkuláris megbetegedések számában, aminek részben oka a rossz általános egészségügyi állapot. A probléma világszinten sem kicsi, jelenleg évente 17,3 millió halálesetért tehető felelőssé a szív. A ritmuszavar lehet az első tünet, ami arra utalhat, hogy valami probléma van a háttérben. Egészséges embereknél az ilyen szívritmuszavarok általában ártalmatlanok, de vannak olyan formái, amelyek súlyos betegségre figyelmeztethetnek, vagy akár az életünket is veszélyeztethetik. A megelőzés vagy diagnosztika egyik fontos része pedig a pulzusmérés - hívják fel a figyelmet a Szívritmus hetének szervezői.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét módszer, hogy felemeljük a seggünket

etelka 2015. június 5., péntek 10:53

Kutatók már többször felhívták arra a figyelmet, hogy sokat ülni egyáltalán nem egészséges. Az irodai dolgozóknak legalább két órát állva kellene tölteniük a munkában, az ideális pedig négy óra lenne – ez derült ki a Public Health England tanulmányából. A szív- és érrendszeri betegségek, a hátproblémák, bélrák, na meg a spermaszám csökkenése csak néhány az egészségügyi veszélyek közül. Tény, hogy már 30 perces ülés is 90 százalékkal csökkenti a metabolizmust, úgyhogy érdemes néha felállni. Na de mit csináljon az egyszerű irodista, aki maximum a kávéért ballag el, rosszabb esetben bagózni az utcára? Erre ad tippeket a Mashable.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar lovaspóló, avagy úri muri Tabajdon

km 2015. június 5., péntek 08:44

Miközben Ascotban az Audi Polo Challenge zajlott Vilmos és Harry herceg részvételével, itthon, Budapesttől 30 kilométerre, Tabajdon is nagyszabású lovaspóló eseményt tartottak, a Diplomats Challenge Cup-ot: ön még sose hallott magyar lovaspólóról? Nincs egyedül, pedig mint kiderült, a lovaspólónak komoly hagyománya van Magyarországon és a hazai csapatok simán felveszik a versenyt külföldiekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi mindenre jó a hintőpor!

Becca 2015. június 4., csütörtök 20:41

Sok fürdőszobapolcon megtalálható a hintőpor, mégis kevesen tudják, milyen sokoldalúan lehet felhasználni. Azon kívül, hogy az izzadást jól tudja vele enyhíteni, vagy a baba bőrének ápolásában is nagy szerepet játszik, tudta például, hogy sminkelésnél is nagy hasznát veheti, vagy hogy gyantázásnál ezzel megakadályozhatja a bőr megtépését? Na ugye! Találtunk pár alkalmazható technikát a DailyMail egyik cikkében is, amit még kibővítettünk saját tapasztalatainkkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Bliss & Body fitnesz

Dívány 2015. június 4., csütörtök 18:48

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nőknek rendez vitorlásversenyt Zsidró Tamás

Divany.hu 2015. június 4., csütörtök 10:58

Zsidró Tamás forradalmi ötlete alapján rendezik meg az I. Kékharisnya Regattát július 11-én Balatonföldváron. A nőknek szóló verseny eredetét maga Zsidró Tamás mesélte el. „Tavaly nyáron a Balatonon vitorlázva figyeltem meg, hogy tízből nyolc hajón a hölgyek aktívabbak. Egy vitorláson, ha két fő a legénység, az rendszerint egy pár. És a szerepmegosztás úgy működött, hogy a férfi hátul állt a kormánynál és dirigált, a nő pedig rángatta-vonta a köteleket, húzta a vitorlát, csörlőzött” – ad képet tapasztalatairól a kiküldött sajtóközleményben a sztárfodrász.

Ebből a megfigyelésből származott az a következtetés, hogy a nők képesek kapitányi feladatokat is ellátni, ha ügyes mancsaftok. A versenyt azoknak rendezik meg, akik szabadidejükben vitorláznak, de nem indultak még versenyen. A szabálykönyv szerint minden hajón lehet egy férfi, de ezért hibapont jár. A célnál ún. Beauty-sziget várja a versenyzőket, lesz itt fodrász, körmös (önnek is gyakran van rá szüksége vitorlázáskor, ugye?) és koktélkeverő is, akik cider specialitásokkal dobja fel a délutánt. Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere elmondta, hogy az egyesület támogatja a rendezvényt, törekvéseikkel egybevág Zsidró ötlete. Női hajóosztályban olimpián, eddig nyolc magyar hölgy vett részt, és ma is hárman küzdenek a Riói olimpiára kijutást jelentő kvótáért, köztük Érdi Mária, aki 17 évesen több világ, és Európa-bajnoki címmel is dicsekedhet.

A jó hír, hogy a verseny bevételnek egy része jótékony célra megy, a Mellrákinfó Egyesületet támogatja majd a Kékharisnya Regatta. Halom Bori, az egyesület alapítója több mint 30 éve a vitorlás társadalom tagja és a Balaton szerelmese. Nem is kérdés tehát, hogy össze szeretné kapcsolni ezt a hobbiját társadalmi felelősség vállalásával. „Már két éve, hogy jelen vagyunk a Kékszalag versenyen, azt pedig álmodni is alig mertem, hogy egyszer egy kizárólag nőknek szóló vitorlás versenyen is ott lehetünk” – mondja az Mellrákinfó Egyesület alapítója, aki blogot ír a betegségről. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Pörögjön a banántól és a búzacsírától!

Divany.hu 2015. június 4., csütörtök 09:08

Nemcsak a csokoládé, hanem a búzacsíra, a zabpehely, a banán, sőt bizonyos húsok fogyasztása is hozzájárulhat a jó hangulathoz, míg a halaknak és a bogyós gyümölcsöknek fájdalomcsillapító hatásuk van, adta hírül a Semmelweis Egyetem Médiasarok. Veresné dr. Bálint Márta dietetikus, a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docense szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként ezeket is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akinek hosszú időn át rossz a hangulata vagy akiknek krónikus fájdalma van.

Hangulatjavító kaják

Bizonyos ételek egyértelműen befolyásolják hangulatunkat, a bennük lévő aminosavakból ugyanis az emésztés során agyi, idegi ingerületátvivő anyagok keletkeznek. Ilyen aminosav például a húsokban, tejben, tojásban és szójában található triptofán, amiből az egészséges alváshoz, a depresszió megelőzéséhez nélkülözhetetlen szerotonin képződik. Ahhoz azonban, hogy ez az átalakulás zavartalanul megtörténjen, cink tartalmú élelmiszereket, például bárány- vagy marhahúst, rákot, osztrigát, illetve hüvelyeseket vagy olajos magvakat is kell fogyasztani – mondja a szakember.

shutterstock 232801840
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tök mindegy, hogy fotóz, a gép majd kijavítja!

etelka 2015. június 3., szerda 20:45

Manapság már a nagyik is bőszen kattintgatnak az okostelefonnal, a fiatalok kezéből pedig ki sem lehet venni a kütyüt, és persze mindenki mindenhol bőszen kattingtat. Hogy ez jó-e vagy éppen rossz, azt döntse el mindenki maga, most mindenesetre bemutatjuk, hogy a Google segítségével, hogyan lehet felturbózni a fotókat, és hogy lesz belőlük film. Ez különösen a nyaralási fotóknál lehet hasznos, és jókat is lehet játszani, ha az ember elkezdi szerkesztgetni a fotóit, és kicsit mást akar, mint az Instagram szétfilterezett alkotásait.

Untitled-1
Fotó: Google Play

Ahhoz, hogy mindenféle izgi fotót csinálhassunk, kell jó szem, és a Google azt javasolja, hogy a saját applikációját használjuk.

Ami nagyon fontos, hogy nagyon sokat segít az életünkön, ha valamilyen felhő alapú tárhelyre tesszük a fotókat az elkészültük után. Az Apple termékeket használók általában a saját iCloudjukba mentik a fotóikat, de nagyon sokan használják a Google Fotókat, illetve elterjedt még a Dropbox is. Javasolt külföldi út előtt átnézni a beállításokat, és átállítani a fotók automatikus mentése résznél, hogy wifi-n vagy hálózaton keresztül (3G) mentse-e, mert ez a roaming tarifákat figyelembe véve elég sok lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tengerpart helyett nyaraljon hegyen – a strandolást itt sem kell kihagynia!

travelo 2015. június 3., szerda 09:09

Idén a megszokott tengerparti nyaralás helyett inkább a hegyekbe vágyna? Családtagjai viszont ragaszkodnak a vízparthoz? Kombinálják a kettőt! Három olyan viszonylag közeli célpontot mutatunk, ahol a túrázás jutalma egy nagy csobbanás a tiszta vizű tóba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

92 évesen futott maratont a szupernagyi

Edicsek 2015. június 2., kedd 17:52

Emlékeznek még a 97 éves scottsdale-i asszonyra, Ednára, aki idős kora ellenére hetente kétszer jár edzeni? Hasonlóan élen jár a példamutatásban a charlotte-t Harriette Thompson, aki vasárnap 7 óra 24 perc alatt futotta le a san diegó-i Rock 'n' Roll maratont – 92 évesen és 65 naposan. A táv teljesítésével korrekordot is döntött, ő lett a legidősebb nő, aki valaha lefutott egy maratont. Elődje, Gladys Burrill 92 éves és 19 napos volt, amikor 2010-ben, 9 óra 53 perc alatt lefutotta a Honolulu maratont, írja a Huffington Post.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így érheti el a hőn áhított deltás felsőtestet

Bánkuti Gabriella 2015. június 2., kedd 11:50

Hihetetlen látványos, ha valakinek vékony dereka van és ehhez a széles váll és hát párosulnak. De kevesen olyan szerencsések, hogy így születtek. A hátizmokat legkönnyebben fiatalkorban lehet fejleszteni, mivel ekkor a szervezet nagyon jól reagál. Később ez nehezebb, de nem lehetetlen. A legtökéletesebb eredmény érdekében pedig érdemes hangsúlyt fektetni a váll edzésére is, főleg a hátsó deltára összpontosítva. A gyakorlatokat ismét  Zákányi Zoltán kollégámmal mutatom be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre nyugodtan ehet vajon sütött szalonnás rántottát!

mzd 2015. június 2., kedd 09:00

Arról már írtunk pár éve, hogy az emberek fejében téves kép alakult ki a koleszterinről: bár valóban nem tesz jót az ereknek, azért például napi egy tojás belefér és inkább a transz-zsírsavak miatt aggódjunk. Hasonló okok miatt támadták sokan a vajat, a májat és a bacont is, úgy tűnik azonban, hogy a tudomány most pontott tett a dolog végére: évtizedekig rossz úton jártak az orvosok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kánikulában is edzene? Ezekkel a kockázatokkal számoljon!

S-W. Zsó 2015. június 1., hétfő 15:03

Végre itt a jó idő, ami a fogyni vagy erősödni vágyókat is arra ösztönzi, hogy még többet mozogjanak a szabadban. Mivel azonban szervezetünk ilyenkor még nagyobb terhelésnek van kitéve, a nagy melegben való testedzéssel járó veszélyekre is fel kell készülnünk. Ne ijedjen meg, nem kell egész nyáron a konditeremben izzadnia, nyugodtan menjen el futni terepre vagy tekerjen egyet, de vegye figyelembe: nem mindegy, mikor, hogyan és mennyit edz. A Shape magazin összegyűjtötte, hogyan előzheti meg a hőség okozta kellemetlen helyzeteket. Íme:

Kiégett? Nincs egyedül!

Dívány 2015. június 1., hétfő 12:05

Az embereknek előbb-utóbb elegük lesz a munkájukból, főleg, ha már hosszú ideje dolgoznak ugyanazon a helyen és/vagy ugyanabban a munkakörben. És valószínűleg sokat kell gondolkozni azon, hogy ismeretségi körünkben - magunkat is beleértve persze - van-e valaki, aki nem így érez. Igen, ez nem véletlen, a Selfmapping HR teszt legújabb kutatása szerint ugyanis az aktív magyar munkavállalók 86%-a ki van égve. A közel  1000 válaszadó többsége, akiket a teszt ebből a szempontból vizsgált, kis- és középvállalatok, valamint multinacionális cégek alkalmazottai, de kis arányban található köztük egyéni kitöltő is. Részletek a hajtás után!

shutterstock 191012645
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés