27 év után szabadult a börtönből: ezt furcsállja legjobban a mai világban

GettyImages-1394363300

Az amerikai férfit 241 év elzárásra ítélték, ebből 27 évet le is töltött egy amerikai börtönben. Miután kiszabadult, azzal kellett megküzdenie, hogy a világ már egész másként működik, mint amikor bevonult.

Bobby Bostic november óta újra szabad ember, de néha nem érti, mit csinálnak az őt körülvevő emberek. Magukban beszélnek – a vezeték nélküli fülhallgatójukkal telefonálva –, vagy meglepően sokan ismernek egy bizonyos Alexist, akit utasítgatnak – ő valójában az Amazon Alexája.

A világ 1995 decemberéhez képest nagyot változott: például akkoriban nem voltak még mozgásérzékelő szenzorral felszerelt csapok sem, melyek alá odatarthatta volna kezét, hogy a víz automatikusan elinduljon.

A börtön rideg világa után a normalitást megszokni is nehéz
A börtön rideg világa után a normalitást megszokni is nehézAndy Sacks / Getty Images Hungary

A 44 éves férfi számára, aki 10 ezer éjszakát töltött börtönben, mégsem ez a legfurcsább a kinti, szabad világban, hanem az, hogy milyen kedvesek az emberek, uramnak szólítják, megkérdezik, hogy van, nem pedig ráripakodnak, hogy tartson nagyobb távolságot.

A férfi mindössze 16 éves volt, amikor egy ginnel, marihuánával és angyalporral fűszerezett éjszakán fegyverrel indult rabolni az éjszakába egy barátjával.

A pisztoly eldördült, bár senkit sem sebesített meg, 17 rendbeli bűncselekményért ítélték el, és hiába volt fiatalkorú, a büntetéseket egymás után kellett letöltenie a börtönben. Végül egy 2021 novemberében aláírt törvénymódosítás számára is lehetővé tette, hogy gyerekként kapott büntetéseinek sorát ne kelljen mind teljesítenie. Kegyelmet kért – és meg is kapta, ugyanattól a bírótól, aki annak idején elítélte. Evelyn Baker a börtönnél várta egy öleléssel: az évek során rájött, felnőttként kezelt egy gyereket, így is ítélte el. A kegyelmi folyamat során közel került Bobbyhoz és családjához.

Bobby első útja egy gyorsétterembe vezetett, igaz, az ételt az autópályán kihányta, annyira nem volt hozzászokva a sebességhez.

Most ételt oszt a rászorulóknak, motivációs előadásokat tart, könyvet ír, megküzd megélhetéséért.

Egykori társa 30 év börtönt kapott, de sosem szabadult: öt éve túladagolásban hunyt el.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra