ÉLETMÓD

Ma nyílik a világ legnagyobb tulipánkertje

Rimai Tímea Éva 2017. március 23., csütörtök 19:01

Március 23-án nyílik, és két hónapon át látogatható a világ legjobb tulipánnéző helye, a Keukenhof.

Sok helyen jártam már a világban, de talán egyetlen úti célom sem váltott ki olyan osztatlan lelkesedést az ismerőseimből, mint amikor a világ legnagyobb virágoskertjét, a Keukenhofot mentem megnézni két éve. Általában idegesítően sok képet posztolok ha úton vagyok, ebben az esetben viszont nem hogy nem zavartam vele az embereket Facebookon, de kifejezetten azért írtak rám, nehogy abbahagyjam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: BSK Crossfight, ahol nincs kifogás

km 2017. március 23., csütörtök 11:05

2016-os sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Most egy óbudai crossfites teremben jártunk, és jól éreztük magunkat.

Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugalom, nem lesz rosszabb a látása a szemüvegtől

Aladár 2017. március 22., szerda 17:40

Sok szemüvegesnek ismerős lehet az összeesküvés-elmélet, miszerint a szemüvegviselés hosszútávon látásromláshoz vezet. Az elmélet lényege, hogy mivel a szemünkben működő izmokat tehermentesíti a szemüveg hordása, azok egy idő után „ellustulnak”, és így egyre erősebb szemüvegre van szükség ahhoz, hogy jól lássunk. A SciShow videója ezeket a tévhiteket hivatott eloszlatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi minden vár a szezon előtt a Balatonnál

Dívány 2017. március 22., szerda 10:43

Ezen a télen bőven volt látnivaló és elfoglaltság a Balatonnál, és biztosan csodás lesz a nyár is. De mi tehet az, aki nem szereti a főszezont, de szívesen megnézné közelebbről is Közép-Európa legnagyobb tavát? Az Utazás kiállításon kérdeztük körbe a regionális kiállítókat, ők ugyan mit ajánlanának tavasszal, és persze hozzácsaptuk a saját tapasztalatainkat is. Bár a legtöbben a nyárra koncentrálnak, azért kaptunk jó tippeket, és ami fontos, aki kempingezni szeretne, az már most foglalja le a helyeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugrálva küzdöttünk, balettoztunk és hengereztünk

Brownie 2017. március 21., kedd 14:47

Igazi bőség zavara fogadott minket a 11. Fitnesznapon, ahol száz különböző mozgásformát is ki lehetett próbálni. Nagy nehezen sikerült eldöntetnünk, hogy mely órákhoz csatlakoznánk, de végül nem bántuk meg egyik választást sem. 

első sajátfotó
Fotó: Dívány
Távolról sincs vége, olvasson még »

Két interjúban is belső igazát hangoztatta a "lúgos orvos"

Farkas Edina Lina 2017. március 21., kedd 10:14

A Duna TV Kékfény című bűnügyi adásában, valamint az Origónak adott interjújában is hangoztatta igazát Bene Krisztián, a "lúgos orvosként" elhíresült férfi. A riportnak már a beharangozója is óriási sajtóvisszhangot váltott ki, többen tiltakozásukat fejezték ki, hiszen az áldozatnak, Renner Erikának keményen meg kellett harcolnia már azért is, hogy az ügy ne tűnjön el úgy a süllyesztőbe, mint sok hozzá hasonló bántalmazott nőnek az esete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lúgos orvost egy riportban a Duna TV, a Facebookon pedig a barátnője mosdatja

Farkas Edina Lina 2017. március 19., vasárnap 13:06

A Duna TV hamarosan egy riportban biztosít fórumot Bene Krisztiánnak, a másodfokon 9 évre elítélt lúgos támadónak, hogy az igazságszolgáltatás áldozataként álljon a nyilvánosság elé. Teljesen érthető okokból a Nőkért.hu tiltakozásukat fejezték ki és követelik, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást. Mindeközben Bene Krisztián barátnője is kampányba kezdett a Facebookon. Vakkomondor újratöltve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp a pénztárcabarát sportoláshoz

Dívány 2017. március 19., vasárnap 10:06

A testmozgás lehet idő- és pénzigényes elfoglaltság is, de mi segítünk kiiktatni (vagy legalább minimalizálni) az egyik zavaró tényezőt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 fogyókúrás tanács, amit fogadjon kételkedve

Dívány 2017. március 18., szombat 10:54

Annyi fogyókúrás tipp és módszer van már, mint égen a csillag, van, amit igazolt a tudomány, no, meg az élet, és persze mindenkinek más válik be. A Women's Health most öt olyan tanácsot listázott, ami az ő szakértőik szerint nem igazán állja meg a helyét, és itt most idéznénk az Index egy korábbi cikkéből: senki nem lehet biztos abban, melyik a legegészségesebb étrend, vagy hogy egyáltalán létezik-e ilyen."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jóképű pasik miatt salátáznak a nők?

Dívány 2017. március 17., péntek 14:00

Bár egyre hangosabban küzdünk, hogy egy kevésbé felszínes világban éljünk, még mindig elég nagy a társadalmi nyomás a nőkön, hogy minél jobban és csodálatosabban nézzenek ki. És néha a tudomány sem azok oldalán van, akik szerint a külső (vagy éppen a vagyoni helyzet) nem számít. Tudja, hogy mire jöttek rá nemrég dán kutatók? A nők állítólag jóképű férfiak társaságában inkább egészséges, alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztanak, hogy vonzóbbnak tűnjenek. Fordítva ez nem működik, sőt, a pasik inkább azzal vannak elfoglalva a közös étkezésnél, hogy felvágjanak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, melyik tévéműsor oldja a stresszt?

Brownie 2017. március 17., péntek 07:27

Nem, nem a valóságshowk, és nem is a gyerekmesék, hanem az állatokról és növényekről szóló dokumentumfilmek. Egy új tanulmány szerint legalábbis a természetfilmeknek a jógához vagy a meditációhoz hasonló pozitív hatásai vannak - írja a Daily Mail

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszámolta már, egy nap alatt hányszor fojtják önbe a szót?

Juhász Edina 2017. március 16., csütörtök 18:00

Manterruption: így nevezi az angolszász szleng azt a jelenséget, amikor a férfiak tiszteletlenül közbevágnak, miközben egy nő beszél. A jelenség egyáltalán nem ritka, és nem korlátozódik otthoni vagy munkahelyi beszélgetésekre, most pedig itt egy alkalmazás, ami pontosan erre szeretné felhívni a figyelmet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért nem fogyaszt a kitartó edzés sem

Brownie 2017. március 16., csütörtök 09:42

Nem igazság, hogy mindennap eljárok edzeni és ezzel legfeljebb tartom a súlyomat, mások meg ettől már simán fogynak! - panaszkodtam nemrég egy barátomnak. - Talán azért, mert közben meg össze-vissza eszel - kaptam rögtön az ívet. (Tény, hogy nincs egy jól bevált táplálkozási rutinom, de legalább arra odafigyelek, hogy ne vackokat egyek.)

Nem véletlenül szajkózzák a szakemberek, hogy csak a mozgás vagy csak a helyes táplálkozás nem elég; ügyesen kell a kettőt kombinálni, hogy sikeres legyen a fogyókúra vagy az életmódváltás. Nemrég írtunk arról, mi az oka, hogy a hosszú távú eredményesség szempontjából miért nincs különbség a mérsékelt és az intenzív mozgás között. Ugyanezen tudományos kutatás eredménye a Scientific American februári számában megjelent érdekes beszámoló is, amiben Herman Pontzer antropológus (és a főemlősök energiafelhasználásának kutatója) részletesen kifejti a választ arra a sokakat érintő és égető kérdésre, hogy 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bántalmazott nők és a gyerekeik itt biztonságban vannak

Farkas Edina Lina 2017. március 15., szerda 15:12

Sok bántalmazott nő akár évtizedekig tűri, hogy párja fizikailag és/vagy lelkileg bántalmazza, mert félnek a környezet reakciójától, rettegnek a retorziótól, és/vagy gazdaságilag függnek bántalmazóiktól. Számukra az egyetlen esélyt az úgynevezett védett házak nyújtják, ahová akár egy órán belül elindulhatnak a gyermekeikkel együtt. Itt szakszerű segítséget kapnak a traumájuk feldolgozásában és lehetőségük nyílik arra is, hogy újrakezdjék az életüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen kockázatai vannak a savcsökkentők tartós szedésének?

Brownie 2017. március 15., szerda 12:11

A lanzoprazolt, ezomeprazolt vagy omeprazolt tartalmazó savcsökkentő gyógyszerek tájékoztatójában az áll, hogy két hétnél tovább nem ajánlott azok alkalmazása. Hatékonyságuk miatt azonban a refluxban szenvedők éveken, sokszor évtizedeken keresztül szedik ezeket a - függőséget okozó - gyógyszereket, hogy elnyomják a betegség kellemetlen tüneteit és megelőzzék a lehetséges szövődmények kialakulását. Mindeközben a szakértőket egyre jobban nyugtalanítják az utóbbi évek felismerései, amelyek szerint bizonyos reflux elleni szerek rendszeres és hosszú távú alkalmazása sokkal kockázatosabb, mint ahogy azt eddig hittük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz szabálytalan a fogsor?

Dívány 2017. március 14., kedd 09:51

A válasz egyszerű: nincs elég hely a szájban a fogaknak - tudtuk meg a SciShow legújabb videójából. Igen, joggal feltételezi, hogy azért nem mindig volt ez így, mert ugyan az emberi test nem tökéletes, de ez tényleg elég nagy mellényúlás lett volna.

Az ismeretterjesztő szösszenet szerint minden akkor romlott el, amikor körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt kialakult a mezőgazdaság, és már nem kellett olyan nagy erőt kifejteni harapáskor, illetve nem kellett annyira alaposan megrágni az ételeket. A korábbról származó emberi maradványokon, leleteken, még látszott, hogy a fogak komoly igénybevételnek voltak kitéve, viszont nem volt akkora tömegnyomor mint később, amikor megváltoztak a táplálkozási szokások, és a szélesebb, de kevésbé ívelt állakapocs lett a jellemző. Egyébként ez, az életmódból adódó a különbség még most is jelen van, és azoknál az embercsoportoknál, amely tagjai még mindig vadásznak és gyüjtőgetnek, a kesekenyebb és hosszabb állkapocs a jellemző, hiszen ezek az anatómiai jellemzők segítik a rágást. 

És készült egy másik kutatás is, ami igazolhatja ezt az elméletet. Amikor apró emlősöknek, egészen pontosan szirtiborzoknak puha, főtt ételt adtak nyers és durva táplálék helyett, akkor az ő állkapcsuk is másként fejlődött. Persze emberekkel kicsit problémás lenne egy hasonló kísérletet elvégezni, de bizonyára sokakban felmerül azért a kérdés, hogyha kevésbé feldolgozott ételeket ennénk gyerekként, akkor talán megúszhatnánk a fogszabályzó viselését.

Ami biztos, egyéni szinten a szabálytalan fogsornak rengeteg oka van a genetikától és születési rendellenességektől kezdve különböző betegségeken át az életmódunkig, illetve egyes szokásokig. És ne feledje, a csálé fogsor nem csak esztétikai probléma, hanem lehet egészségügyi vonzata is. Mondjuk a fogszabályzásnak is megvannak a veszélyei persze, de azért ezeket ki lehet küszöbölni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg az intelligencia nyolc típusát!

Dívány 2017. március 13., hétfő 19:01

Vannak olyan dolgok,amivel megszívja, ha intelligensebb az átlagnál, és arról is írtunk, hogy ha szereti a beteg vicceket, akkor ön okosJelek, hogy az átlagnál okosabbak vagyunk, viszont egyes kutatók szerint az érvényesülés nem az IQ-n múlik. Most Howard Gardner pszichológus egy TedED videóban magyarázza el, hány fajtája is van az intelligenciának és az okosságnak. De mi is az a 8 intelligencia fajta? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 gyerekbarát szálloda, az ország 5 pontjáról

Dívány 2017. március 13., hétfő 14:26

Belföldi szállást keres, ahol az egész családra, még a legkisebbekre is gondoltak? Több oldalon (pl. szallas.hu, booking.com, trivago.hu, www.csaladiudules.hu, kidsoasis.hu) is végignéztük az a gyerekeseknek szánt ajánlatokat, és két nagyobb szállodalánc kínálatát is megnéztük. A kiválasztott szálláshelyeket mi nem értékeltük, a leírásban szereplő pontszámokat a szallas.hu és a booking.com oldalon szereplő értékekből számoltuk ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt még biztosan nem tudta a bennünk élő baktériumokról

Brownie 2017. március 11., szombat 16:49

Mikrobiomunk - amelynek része a bélflóra - velünk együtt fejlődik, befolyásolja anyagcserénket, élettanunkat, immunrendszerünk funkcióit, hangulatunkat, a betegségekre való hajlamunkat és még egy rakás olyan összetett folyamatot, mint az emlékezet vagy a tanulás. Nem véletlenül szánnak a tudósok annyi időt, energiát és pénzt a kutatásba. És nem is hiába: a tavalyi év különösen termékenynek bizonyult ezen a területen, ugyanis a kutatók kezdik megérteni az összefüggéseket bizonyos baktériumok és egészségügyi állapotok között.

A Scientific American is beszámolt arról a nemzetközi konferenciáról, amelyen az orvostudomány, az immunológia és a mikrobiológia vezető szakemberei nyilvánosságra hozták legújabb felfedezéseiket a gazda-mikroorganizmus kölcsönhatásokról. Összegyűjtöttük a legfontosabb eredményeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így dől el, hogyan lesz valaki jobb- vagy balkezes

Brownie 2017. március 10., péntek 15:39

Eddig csak részben megalapozott magyarázatok születtek arra, hogy mi állhat a jobb- és balkezesség kialakulásának hátterében. A kutatók sokáig azt hitték, hogy az agyféltekéknek a magzati fejlődés során kimutatható aktivitásán múlik, ki milyen kezes lesz. Egy újabb kutatási eredmény szerint azonban nem az agy, hanem a gerincvelő játssza a főszerepet ebben a folyamatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilenc évet kapott a "lúgos orvos", de az ítélet még nem jogerős

Farkas Edina Lina 2017. március 10., péntek 14:56

Ítéletet hirdetett a másodfokú bíróság a "lúgos orvosként" elhíresült férfi ügyében: B. Krisztiánt 9 év börtönbüntetést kapott, az orvosi hivatásától örökre eltiltották, és legkorábban hat év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős, B. Krisztián továbbra is szabadon védekezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kell eltüntetni a pattanást

Dívány 2017. március 10., péntek 13:47

Nagyon sok minden okozhat pattanást, például az is elég, ha nem tisztítja meg az arcát hajmosás után, nem étkezik elég egészségesen, esetleg dohányzik vagy éppen túl sokat stresszel, és persze ott vannak azok a fránya atkák. De mit lehet tenni velük? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teljesen feleslegesen költ drága krémekre

Juhász Edina 2017. március 9., csütörtök 17:12

Tunéziáig kellett mennem, hogy végre valaki kimondja azt, amit eddig is sejtettem: teljesen felesleges drága krémekkel kenegetni magamat, a bőrömnek nem az illatos kőolajszármazékok tesznek igazán jót, hanem a rendes tisztálkodás és egy kis olívaolaj. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sokat ülnek a magyarok

Dívány 2017. március 9., csütörtök 15:11

Most már csak az nem hallott arról, hogy az ülés, illetve a mozgáshiányos életmód mennyire káros, aki kő alatt él. De hiába vagyunk tisztában a veszélyekkel, egy átlagos magyar naponta 5,6 órát. Persze életkor, lakóhely és végzettség szerint viszont hatalmas különbségek mutatkoznak - derült ki egy hazai felmérésből. Részletek a hajtás után!

Az NRC kutatása 1200 fős mintán, a 18-59 év közötti magyarok körében készült, 2016 novemberében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Virág helyett adjon egyenlőséget nőnapra!

Dívány 2017. március 8., szerda 06:49

Magyarországon a nők 77, a férfiak 69 százaléka úgy gondolja, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos, hogy mindkét nem ugyanolyan mértékben képviseltesse magát minden felelősségi szinten - derült ki a Gemius és a Nyitottak vagyunk kezdeményezés korábbi felméréséből

A kutatások szerint igazuk is van, akár 84%-kal magasabb árbevétel-arányos nyereséget is elérhetnek azok a cégek, ahol legalább három nő van a vezetőségi testületben. Eközben persze Magyarországon a nők ugyanazért a munkáért átlagosan még mindig 15,1 százalékkal kevesebb pénzt kapnak mint a férfiak, és ha munkahelyi előmenetelről van szó, a nők harmada és a férfiak negyede szerint még nem kezelik ugyanúgy a két nem képviselőit.

Szerencsére egyre többen gondolják, a munkaadóknak tennie kell azért, hogy nők és a férfiak ugyanolyan esélyekkel és lehetőségekkel találkozzanak. A Nyitottak vagyunk közösségi kedzeményezés nőnapi videokampányában saját élményeik alapján mondják el ismert emberek és cégvezetők, hogy mit és miért kérnének, vagy adnának idén virág helyett vagy mellett a munkahelyeken.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés