#ÉLETEM

Honnan szedtük, hogy reggelizni muszáj?

Brownie 2017. július 25., kedd 07:50

Egy rakás egészségügyi tévhitet elővettünk már, melyek közül az egyik rendre visszatérő nagy kérdés: tényleg elengedhetetlen a reggeli vagy nélküle is simán lehet egészségesen élni?

A reggeli a legfontosabb étkezés! - olyan régóta szajkózzuk már ezt, hogy fel sem merül, valóban igaz-e. Ráadásul azóta, hogy a nagyszüleinktől megtanultuk, a szalonnával vagy rántottával való napindítás energiával tölt fel (tény, hogy az ő idejükben még nem az ülőmunka volt a jellemző, ezért jól jött a kiadós reggeli), újabb meggyőző érvek is születtek: ha reggelizel, jobban működik az anyagcseréd; kisebb az esélye, hogy később nassolni fogsz, így az elhízást és az azzal járó egészségügyi problémákat is megelőzheted.

“A gond csak az, hogy ezek az egyébként logikus magyarázatok pusztán megfigyeléses tanulmányok alapján születtek, és ténylegesen, közvetlenül soha nem tesztelték, hogy ez valóban így van-e” - állítja Dr. James Betts, a University of Bath táplálkozás- és anyagcserekutatója.

shutterstock 578524471
Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglehet az 1-es típusú cukorbetegség ellenszere

Aladár 2017. július 24., hétfő 18:53

Legalábbis azokban az esetekben, amikor a betegséget okozó autoimmun reakciót egy enterovírus váltja ki.

Az 1-es típusú, gyermekkori cukorbetegséget kiváltó vírus ellen immunitást adó oltóanyag egerek esetében már működőképes, jövőre pedig a klinikai vizsgálatok humán szakasza is megkezdődhet. A Science Alert szerint mindez a jelentheti, hogy nagyjából 8 éven belül elkészülhet az oltás, ami bár nem lesz képes a már kialakult betegség gyógyítására, bizonyos esetekben megakadályozhatja majd annak kialakulását. 

shutterstock 35096356
Távolról sincs vége, olvasson még »

A barátnőmnek kutya baja, én meg majd' belepusztulok, amikor megjön! Miért?

Brownie 2017. július 23., vasárnap 13:01

Mindenki máshogy éli meg, de mi mindenen múlik, hogy kinek mekkora szenvedést okoz a menzesz? Dr. Fedina Laura szülész-nőgyógyásszal beszélgettünk.

Kínzó alhasi fájdalom, görcsök, hasmenés, émelygés. Sok nő számára ismerősek a menstruációval járó kellemetlen panaszok, de olyanok is vannak, akik szenvedés nélkül átvészelik ezt a néhány napot. De vajon mi mindenen múlik, hogy kinek mekkora kínokat okoz a menzesz? És mi az oka, hogy idővel az egyéni tünetek is változnak? Milyen egészségügyi gondok állhatnak a szokatlan menstruációs fájdalmak hátterében? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lovak ferde szemmel néznek a mérges emberekre

Aladár 2017. július 23., vasárnap 12:46

Szó szerint. Egészen konkrétan a bal szemüket használják arra, hogy megállapítsák, mekkora a veszély.

Mindezt egy új tanulmány mutatta ki, amely során nagyméretű, boldog és dühös emberi arcokat ábrázoló képeket mutattak a lovaknak, egy fotóval egyszerre fél percig idegesítve a pacikat. A Sussexi Egyetem kutatói által levezényelt kísérletek során még arra is figyeltek a kutatók, hogy öt különböző istállóból szedjék össze a 28 lovat, biztosítva ezzel a minta sokrétűségét.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

A zúzódásaimra is azt mondta, túl gyenge a bőröm...

Szalay Ágnes 2017. július 22., szombat 19:33

A bántalmazás, a családon belüli erőszak továbbra is tabu. Még mindig túl keveset beszélünk róla. Az elhallgatás, az elfordított tekintetek, a gyengébb hibáztatása emberi odafordulás helyett bűntársakat termel a szűkebb és tágabb környezetben. Olvasónk története kegyetlen, de sokan lehetnek még hasonló helyzetben. Nekik is szól ez az írás.

A következő szívszorító történetet egy olvasó küldte azután, hogy írtam arról, néha ahhoz, hogy olyan életet tudjon az ember élni, amilyet szeretne, amiben nem a félelem, a megaláztatás, a szégyen az, amit mindennap át kell élni – nincs más megoldás, mint megszüntetni a kapcsolattartást a családdal.

shutterstock 319249094

Anita azt írta, hogy talán a története segít másoknak is megérteni, hogy milyen átvészelni egy bántalmazó családot, több esélyt is adni, és mégis rájönni, hogy hiába minden, nem menthető az eset. Hátha vannak olyanok, akik ráismernek a sztori elemeiben a saját életükre, és reményt kapnak, hogy lehetséges ebből a végzetes családi forgatókönyvből kiszállni, lerázni a boldogtalanság szülői átkát, kiutat keresni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3. hüvelykujjat valaki?

Aladár 2017. július 22., szombat 09:32

A talp alatti érzékelőkkel vezérelhető 11. ujj alkotója fejlesztene kicsit a 10-nél letiltó, szánalmas kis dizájnon.

Könnyebben vehetsz fel mandarinokat!

A 3D nyomtatott 11. ujj ötlete egy művészeti egyetemen tanuló diák, Dani Clode fejéből pattant ki, és nem feltétlenül a maradandó sérülések kijavítását és a hiányzó ujjak pótlását, hanem sokkal inkább a biológia által meghatározott határok kitolását célozza meg. A határokat egyelőre kicsit talán esetlen módon feszegető 3. hüvelykujj ötletét egyébként a protézis szó etimológiája adta.

A görög eredetű protézis szó nagyjából az jelenti, hogy „hozzáad, kiegészít”, ami nagyjából körül is írja az alkotó szándékait. A 3. hüvelykujj a kézfej komoly hüvelykdeficitben szenvedő, kisujj felőli oldalára pattintható fel, és a csuklóra illesztett szervomotorok mozgatják egy vezeték segítségével. A motorokat a talp alatt elhelyezett érzékelők segítségével, Bluetooth-on keresztül vezérelhetik a 3. hüvelykujjra, valamint motorokra, vezetékekre, és Bluetooth jeladókra éhes, a táblagépeikhez vagy a bonyolultabb akkordok lefogásához segítséget igénylő elégedetlenkedők.

Legalább 21-szer kéne, hogy maszturbálj havonta

Aladár 2017. július 21., péntek 19:42

Legalábbis, ha egyedül maradnál egy lakatlan szigeten. A Harvard 18 éves kutatása szerint a prosztatarák esélyét is csökkenti az aktív szexuális élet.

Ha valaki legalább a 21-es számig eljut minden hónapban, 30 százalékkal is csökkentheti a prosztatarák kockázatát. A Harvard kutatóinak köszönhetjük, hogy végre megállapíttatott, hány darab férfi orgazmusra és ejakulációra van szükség egy hónapban ahhoz, hogy úgy érezhessük, eleget áldoztunk az egészséges életmód oltárán. A European Urology-ban megjelent tanulmányról az Iflscience számolt be. 

shutterstock 286055969
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiből lesz az álszent?

Csonka Balázs 2017. július 21., péntek 18:48

Önzetlenebbek, toleránsabbak-e a vallásos közegben nevelkedő gyerekek? Úgy tűnik, ez nem önmagában attól függ, vallásosak-e a szülők. Fontosabb, hogy hogyan élik meg, hogyan képviselik vallásuk értékeit, tudják-e hitelesen közvetíteni azokat, segítik-e gyerekeiket abban, hogy ezek az értékek belsővé váljanak.

Becsületesség, nagylelkűség, tisztesség. Olyan univerzális értékek ezek, melyekben minden világvallás osztozik, és melyeket hívei számára is követendőnek tart. De hogyan lesz valakiből egyenes ember? Miből alakul ki az a fajta gerincesség, amit olyannyira tiszteletreméltónak tartunk? Hogyan sajátítjuk el ezeket az értékeket? Egy kultúra alapvető értékei legtöbbször valamilyen vallásból erednek, így adja magát, hogy a vallásos neveltetés kulcsfontosságú lehet. Akit már kora gyerekkorától eszerint nevelnek, őszintébb lesz majd másokhoz, önzetlenebbül viselkedik társaival. Aki már gyermekként aktív hitéletet él, később biztosan erkölcsösebb emberré válik, felnőttként is stabil belső értékrendet követ. Vagy nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehetett látni a jeleket

Csonka Balázs 2017. július 21., péntek 16:29

Chester Bennington öngyilkossága megrázta a világot. Tegyünk meg mindent azért, hogy ilyen tragédiák ne fordulhassanak elő!

Július huszadikán reggel Chester Benningtont, a Linkin Park énekesét holtan találták egy amerikai magánlakásban, ahol a rendőrség információi szerint öngyilkosságot követett el. A tragédiáról a magyar médiából értesültem, és bevallom, semennyire nem ismerem a Linkin Parkot, tagjai magánéletéről pedig még annyit sem tudok. Ezzel a tudatlansággal is olvastam a hírt, majd átkattintottam az eredeti, amerikai tudósításra.

Az énekes magánéletéről mindössze négy mondat állt ott. Pszichológusként olvasva ennek az négy mondatnak minden szava ordítja, hogy ez az ember mekkora bajban van. A napnál világosabban látszik, hogy ezeket a jeleket igenis komolyan kellett volna venni. Mondják, hogy a pszichológus azért ír, hogy minél több esetben fölöslegessé tegye magát. Én most azért írok, hogy ne kelljen ahhoz pszichológusnak lenni, hogy az ember észrevegye a jeleket. Azért kelljen pszichológusnak lenni, hogy lehessen kihez fordulni, ha látjuk, hogy valaki nagy bajban van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van értelme a kalóriaszámolgatásnak?

Brownie 2017. július 20., csütörtök 20:06

Van, de nem sok, erről mi is többször írtunk már. A táplálkozáskutatók pedig évek óta egy új, sokkal kézzelfoghatóbb és pontosabb mértékegység kidolgozásán törik a fejüket. Úgy tűnik, a kalóriának tényleg leáldozott.

Nemrég írtunk a kalória megszületésének izgalmas történetéről, arról pedig, hogy mennyire (nem) pontosak az élelmiszercímkéken feltüntetett, vagy az aktivitásmérők által jelzett kalóriaértékek, ide és ide kattintva olvashatsz érdekességeket. Egyes kutatók szerint a kalóriák megszállott számolgatása elég sok csalódást okozott már az érintetteknek, és csak hátráltatja a fogyni vágyókat a kilók elleni küzdelemben. Nagyon úgy fest tehát, hogy a táplálkozás terén előszeretettel használt mértékegységet hamarosan leváltja valami más. De vajon mit fogunk számolgatni a kalóriák helyett? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ürülékből származó kórokozók a jégben, már megint

Aladár 2017. július 20., csütörtök 11:26

Az Egyesült királyságban tesztelt 30 étteremből 16 esetében kakibaktériumok is úszkáltak a jeges italokban.

A jeget szintén kakival fűszerező nagy kávézóláncok, a Starbucks, a Costa, és a Caffe Nero lebukása után döntött úgy a BBC fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozó műsora, a Watchdog, hogy a gyorséttermeknek is a körmére néz. A britek három étteremláncot ellenőriztek összesen, éppen ezért k ülönösen kiábrándító, hogy ahogy a cím is mutatja, mindhárom franchise lebukott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért válsz olyan könnyen a szokások rabjává

S-W. Zsó 2017. július 19., szerda 20:01

Vajon agyunk különbséget tesz jó és rossz szokásaink között? És miért olyan nehéz új pozitív szokásokat kialakítani vagy a káros szokásokat elhagyni?

“Ne rágd a körmöd!” “Vedd ki a kezed a szádból!” “Tudod, mennyi baci van a körmeid alatt?” - naponta többször szóltak rám a felnőttek, pedig nem azért csináltam, hogy bosszantsam őket. Sokszor észre sem vettem, amikor éppen a számhoz emeltem a kezem. A helyzet húsz év elteltével sem sokat változott (bár volt, hogy két-három hetet is kibírtam körömrágás nélkül): munka közben számtalanszor azon kapom magam, hogy már megint a szám körül matatok, mintha a billentyűzeten ugráló ujjaim egyik pillanatról a másikra önálló életre kelnének.

A gyakran megismételt cselekvések ugyanis idővel berögződnek és “önműködővé" válnak. Így születnek a szokások. De miért olyan átkozottul nehéz új pozitív szokásokat kialakítani és a régi káros szokásainktól megszabadulni? Ennek jártunk utána. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajon megesznek a cápák, ha menstruálsz?

Aladár 2017. július 18., kedd 18:47

És hány tampon kell egy asztronautának egy hétre?

Sally Ride 100 darabot kapott a NASA-tól, amivel a minden eshetőségre felkészülő mérnökök persze kicsit túllőttek a célon. De nem csak ők azok, akik az átlagos 30-40 ml helyett szemlátomást hektoliterekben gondolkodnak, ha a menstruáló nők vérveszteségét kell felbecsülni. Valószínűleg ilyen űrtartalmakban gondolkodnak azok is, akik szerint minden cápaközelben menstruáló nő az életével játszik.

A Popular Science egy szörfös legenda, Laird Hamilton megjegyzéseinek apropóján vette terítékre a klasszikus Gyakori Kérdések alapanyag városi legendát. 

shutterstock 405591673
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajnos úgy tűnik, nem fogunk lefogyni a műcukortól

Aladár 2017. július 18., kedd 14:43

Bár a kutatások általában nem képesek egyértelmű ok-okozati összefüggések felmutatására, sok esetben pedig nyilvánvaló, hogy bizonyos tényezőket egyáltalán nem vesznek figyelembe.

A híresen megbízhatatlan élelmiszerekkel kapcsolatos kutatások alapján általában elég nehéz ok-okozati összefüggésekre rámutató kijelentéseket tenni, egy ilyen kutatásokat elemző meta-analízis szerint viszont úgy tűnik, annyi legalább igaz a cukormentes édesítőszerekkel kapcsolatos fenntartásokból, hogy a fogyás szempontjából nem igazán hatékonyak. A Popular Science beszámolója alapján ugyanakkor úgy tűnik, bár a fogyást nem segítik, legalább rákot nem okoznak az édesítőszerek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 lecke a szeretetről

Terebélyes Tibor 2017. július 17., hétfő 19:44

Randi Gunther amerikai pszichológus szerint a tisztelet, a figyelem és a nyitottság a legfontosabbak ahhoz, hogy kapcsolatunk igazán szeretetteli legyen, mély intimitást éljünk meg meg a partnerünkkel.

Egy hosszú távon is jól működő, kiegyensúlyozott párkapcsolathoz rengeteg dolog hozzájárul. A múltunk, terveink a jövőre, a jó kommunikáció, a szenvedély, az intimitás, az elköteleződés mind-mind fontos szerepet játszhat a közös boldogság kialakításában. Egy kapcsolat működésében mégis talán az a leginkább meghatározó, hogyan és mennyire tudjuk egymást szeretni, tudunk-e ebben fejlődni, egymáshoz alakulni. Randi Gunther amerikai pszichológus és párterapeuta negyven év tapasztalatával ad tanácsokat arra, hogyan alakítsuk még teljesebbé, szeretettelibbé az együttélést. Tanuljunk hát tőle!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Könnyebb lesz azonosítani azokat az asztmásokat, akikre nem hatnak a kortikoszteroidok

Aladár 2017. július 17., hétfő 08:19

Egy súlyos asztmások esetében fellépő rezisztencia kialakulását vizsgáló kutatás úgy tűnik, megtalálta a módját annak, hogyan azonosítsák azokat a betegeket, akiknél nem használnak a kortikoszteroidos kezelések.

A világ népességének körülbelül 10 százalékát érintő asztmás megbetegedések tartós kezelésére használt kortikoszteroidok az esetek többségében hatékonyak ugyan a légutak krónikus gyulladásának enyhítésében, a súlyosabb esetek 5-10 százalékában azonban az ilyen készítmények is hatástalanok maradnak, sőt akár a betegek állapotának romlását is előidézhetik. Egy friss kutatás most úgy tűnik megfejtette, milyen molekuláris folyamatok vezetnek a kortikoszteroid rezisztenciához - írja a Science Daily. 

shutterstock 181674167
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyanannak a mutációnak köszönhetjük, hogy itt vagyunk, aminek a reumát is

Aladár 2017. július 16., vasárnap 17:15

Egy nemrég megjelent kutatás szerint az a mutáció, ami manapság is sok porckopásos esetért felel, úgy 100.000 évvel ezelőtt azt a célt szolgálta, hogy őseink elhagyhassák Afrikát.

A Stanford és a Harvard kutatói szerint az a kulcsfontosságú mutáció, ami lehetővé tette a 100.000 évvel ezelőtt élt őseink számára, hogy elhagyják az afrikai kontinenst és túléljék a jóval hidegebb éghajlatok jelentette megpróbáltatásokat, egyben az ízületi gyulladások, és a porckopás kockázatát is jócskán megemelte. A csontok hosszának szabályozásáért felelős gén mutációjának visszás hatásairól a Science Alert írt. 

shutterstock 640735990
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajon a saját gyerekeikkel kivételt tesznek a pszichopaták?

Aladár 2017. július 16., vasárnap 14:43

A pszichopaták és a szélsőségesen nárcisztikus vagy manipulatív szülők gyerekeikkel ápolt kapcsolatait hasonló minták jellemzik, mint az ilyen emberek sikeresnek nem nagyon mondható párkapcsolatait.

A „Sötét Triádként” vagy „Sötét Hármasként” (Dark Triad) emlegetett személyiségjegyekkel körülírható, azaz a nárcizmus, a machiavellizmus és a pszichopátia jellemezte emberekkel kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, vajon a saját gyerekeikkel szemben is jellemzőek-e rájuk a manipulatív és önimádó tendenciák, vagy épp az empátia hiánya. A Business Insider e témában született cikkét is egy Gyakori Kérdések stílusú oldalon feltett kérdés ihlette. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Együtt alszotok? A gyerekkel? És a kutyával is???

Szalay Ágnes 2017. július 16., vasárnap 13:34

Vagy az egyik pártba tartozol, vagy a másikba. Átjárás nincs nagyon a két szemlélet között. Sok ember gondolja azt, hogy természetellenes és civilizálatlan dolog egy ágyban aludni a gyerekünkkel, vagy a kedvenc háziállatunkkal. Ezzel szemben nem elhanyagolható azoknak a száma sem, akik alkalmanként, vagy akár hosszú ideig is együtt alszanak a gyerekükkel vagy a kutyájukkal. Mit mond erről a tudomány? És mit gondolsz te?

Hannáéknál a „szülői” hálót egy hatalmas, ilyen-olyan darabokból összetolt matracfelület borítja. Kellett a hely, mondja, a három fiunkkal alszunk itt öten éjszakánként. Egyáltalán nem zavar minket, hogy itt alszanak a gyerekek, sőt nekem nagyon megnyugtató, hogy hallom a szuszogásukat éjszaka. Úgyis teljesen kimerülök estére, elalszom velük, akkor meg sokkal jobb, ha együtt vagyunk. Majd ha akarnak, akkor átköltöznek a saját ágyukba, de mi nem fogjuk kirakni őket.

Ezzel szemben Bogiéknál a kisbaba kétnapos korában bekerült az ízlésesen berendezett gyerekszobába. - Meg kell szoknia, hogy ez az ő helye, ha az első pillanattól kezdve itt alszik, akkor semmi gondja nem lesz vele, és talán kevesebbet is fog felébredni éjjel. Hallottam olyan családokról, ahol még az iskolás gyerekek is a szülők ágyában alszanak, hát ez szerintem szörnyű. Természetellenes, nem marad a szülőknek magánélete, és a gyerek is furcsa képzeteket alakít ki sajátmagáról. Hát ilyen nálunk nem lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 kérdés a randizásról - kvíz

Terebélyes Tibor 2017. július 15., szombat 19:35

Mennyit tudsz arról, mi kell a nőknek? És arról, hogy miért szexelünk? Na, és mi a helyzet a szerelemmel? Kvízünkből kiderül.

A jó kapcsolatok általában jó korai randikkal kezdődnek. Vagy éppen rosszakkal, amelyekből a végén mégis jó móka lesz. Persze annak, hogy mi számít jó randinak, nincs univerzális receptje, arról viszont, hogy mi történik a vonzalom, a szerelem, az első szex idején, rengeteget tudunk a kutatási eredményekből. A Hol rontom el? című könyvből bogarásztunk néhány érdekes adatot. Lássuk, te mennyire vagy képben randizás terén! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 szokás, amitől seggfejnek tűnsz

Aladár 2017. július 15., szombat 11:19

Jó pár olyan visszatetszést keltő taktika létezik, amelyek a másokra jó benyomást tenni szándékozók ellen dolgoznak. Egy friss kutatás ezek közül részletezett néhányat.

Általában úgy vélekednek az ezzel kapcsolatos szakszövegek, hogy amennyiben valaki törekszik rá, hogy jó benyomást keltsen, de mégsem jár sikerrel ez ügyben, az többnyire az önuralom elvesztésének tudható be: sejtjük ugyan, hogyan kéne viselkednünk, de valamiért nincs rá elég energiánk, hogy minden apró részletre odafigyeljünk. Egy friss tanulmány szerint ugyanakkor gyakran nem azért nem sikerül megkedveltetnünk magunkat valakivel, mert elvesztjük a hidegvérünket, hanem sokkal inkább azért, mert eleve rossz taktikát alkalmazunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egészségügyi érv az úszás mellett

Brownie 2017. július 15., szombat 09:43

Elkezdődött a vizes világbajnokság, ezért összeszedtük, miért olyan jó a szervezetünknek, ha nem csak csobbanunk egyet a strandon, hanem rendszeresen - és helyesen - úszunk.

Megnyugtat, ellazít és felfrissít. Talán ez az, amit elsőre érzékelünk belőle, de hosszú távon is egy rakás jótékony hatása van az úszásnak a testi és lelki jóllétünkre. Összegyűjtöttünk pár nyomós érvet, hogy a passzív lubickolás mellett miért érdemes télen-nyáron rendszeresen úszni. Még akkor is, ha nem a világbajnoki címre pályázunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az baj, ha valaki önkielégít a párkapcsolatban?

Csonka Balázs 2017. július 14., péntek 20:27

Az önkielégítés egy kapcsolatban kiegészítheti, helyettesítheti, javíthatja, de tönkre is teheti a szexet. A gyakori önkényeztetés oka és következménye is lehet a szexuális és kapcsolati problémáknak. Van azonban olyan is, hogy az elégedettség jele.

Van, aki szerint természetes, mások szerint ártalmas, de olyanok is akadnak, akik szerint egyfajta vészjelzés az önkielégítés egy kapcsolatban. Mindegyikre látni is példát. Ahol jól megfér egymás mellett a maszturbáció és a szex, ugyanúgy előfordul, mint azok az esetek, ahol valamelyik fél túlzásba viszi, és a szexuális élet rovására megy, vagy ahol az egyik vagy mindkét partner az egymástól való eltávolodás tüneteként nyúl többször magához.

shutterstock 490929409

Az önkielégítés és az együttlétek pozitív kapcsolatát elsősorban a nők szexuális működésével szokás összefüggésbe hozni. Eszerint a harmonikus, kielégítő szexuális életet az önkényeztetés mintegy kiegészíti, sőt sok esetben szenvedélyesebbé is teszi. A férfiak maszturbációja ezzel szemben főként az együttlétek alternatívájaként, pótszereként jelenik meg. A saját keze által már kielégült férfi pedig kevésbé fogja kívánni partnerét, az együttlétek megritkulnak, a kapcsolatból eltünedezik a szex. Hogy ez mennyire igaz, annak egy amerikai kutatásban jártak utána, ahol összesen 15738 résztvevőt kérdeztek meg a maszturbációról és a szexről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem leszel soha szabad

K.P. János 2017. július 14., péntek 15:52

Az ember elég hülyén van összerakva. Ásítunk, tüsszentünk, szellentünk, vizelünk, székletet ürítünk. Olyan természetes tevékenységek ezek, amiknek társas életünkben megvan a helye és az ideje. De mi van akkor, ha rosszkor törnek ránk?

Tegyük fel, hogy tökéletesen egészségesek vagyunk, szellemileg éppúgy mint testileg. (Már ha ilyet feltehetünk, de tegyük fel a cikk kedvéért, hogy feltehetünk ilyet.) Szóval még ha minden tökéletesen is működik a szervezetünkben, vannak társaságban potenciálisan kellemetlen dolgok, amiket nem lehet elkerülni. Küzdöttél már ásítással, ne adj isten pukival egy véget nem érő tárgyaláson? Köhögőrohammal koncertteremben? Ültél már be 160 perces filmre nagy kólával? Jött már rád hasmenés a reggeli dugóban? Létezik, hogy lassan gyarmatosítjuk a Marsot, de ezeket az alapproblémákat nem tudjuk megoldani?

Na, lássuk, mit tehetünk mi ellen, és mi mivel jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mi vagyunk a leglustább nép!

Aladár 2017. július 14., péntek 13:15

A Stanford Egyetemhez köthető tanulmány szerzői az okostelefonok lépésszámlálói nyújtotta lehetőségeket kihasználva elemezték ki, hol mennyit sétálnak az emberek egy nap, és mindez milyen összefüggésben van az adott országban élő elhízott emberek számával.

A BBC-n részletezett globális felmérés alapján úgy tűnik, a magyarok és a többi európai nemzet lépéselőnyben van ugyan Dél-Amerika országaihoz, vagy épp az indonézekhez képest, az átlag lépésszám ugyanakkor nem igazán képes megjósolni, melyik országban mekkora probléma az elhízottság. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés