18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az intim szőrtelenítés szorgalmasan szedi áldozatait

Egy friss tanulmány szerint a szorgosan szőrtelenítő férfiak és nőknek nagyjából a negyede megvágta/megégette már magát kertészkedés közben, bár csupán a sérültek 1.4 százaléka szorul kórházi ellátásra a sérülések miatt.

Egészen pontosan a megkérdezettek 25.4 százaléka szenvedett már el valamilyen sérülést szőrtelenítés közben, vagyis ennyien voltak azok, akik be is vallották, hogy egyszer-kétszer megsebezték már magukat odalent. A nagyjából 7500, 18-65 év közötti válaszadó kicsivel több, mint 75 százaléka mondta egyébként, hogy szőrteleníti az intim zónáit. A nők esetében ez a szám kicsit magasabb, 85 százalék, míg a férfiak kétharmada távolítja el teljesen kurtítja meg a fanszőrzetét. Arról most nem volt szó, ki milyen mintákat preferál. 

shutterstock 630988886

Van, aki otthon műt

A Science of Us beszámolója alapján úgy tűnik, a sérülések túlnyomó többségét, nagyjából 61 százalékát kisebb-nagyobb vágások teszik ki, de viszonylag gyakoriak a szőrtelenítő krémek okozta égési sérülések is. A kórházi látogatásaikat bevalló, gyanúsan alacsony 1.4 százalék mellett voltak amúgy olyanok is, akik otthon oldották meg a dolgot, és maguk orvosolták 1-2 öltéssel a sérüléseiket.

Szőrös férfiak vigyázat!

A tanulmány célja az volt egyébként, hogy megállapítsa, kik azok, akik a leginkább veszélyeztetettek, és ellássa őket néhány jó tanáccsal azzal kapcsolatban, hogy kerülhetik el a rendszeres öncsonkítást. A nők esetében a leggyakrabban a szeméremcsont környéke sérül, a férfiak pedig a herezacskójuk környékén szokták elveszteni a türelmüket. Mellesleg az átlagosnál szőrösebb férfiak kaszabolják szét magukat a legtöbbször, a sérülések elkerülése érdekében pedig a szúró- vagy vágóeszközök helyett a gyantázást ajánlják a kutatók. 

Te vágtad már megmagad ott lent?

Oszd meg másokkal is!
Mustra