#ÉLETEM

Az intim szőrtelenítés szorgalmasan szedi áldozatait

2017. augusztus 22., kedd 07:43 |

Egy friss tanulmány szerint a szorgosan szőrtelenítő férfiak és nőknek nagyjából a negyede megvágta/megégette már magát kertészkedés közben, bár csupán a sérültek 1.4 százaléka szorul kórházi ellátásra a sérülések miatt.

Egészen pontosan a megkérdezettek 25.4 százaléka szenvedett már el valamilyen sérülést szőrtelenítés közben, vagyis ennyien voltak azok, akik be is vallották, hogy egyszer-kétszer megsebezték már magukat odalent. A nagyjából 7500, 18-65 év közötti válaszadó kicsivel több, mint 75 százaléka mondta egyébként, hogy szőrteleníti az intim zónáit. A nők esetében ez a szám kicsit magasabb, 85 százalék, míg a férfiak kétharmada távolítja el teljesen kurtítja meg a fanszőrzetét. Arról most nem volt szó, ki milyen mintákat preferál. 

shutterstock 630988886

Van, aki otthon műt

A Science of Us beszámolója alapján úgy tűnik, a sérülések túlnyomó többségét, nagyjából 61 százalékát kisebb-nagyobb vágások teszik ki, de viszonylag gyakoriak a szőrtelenítő krémek okozta égési sérülések is. A kórházi látogatásaikat bevalló, gyanúsan alacsony 1.4 százalék mellett voltak amúgy olyanok is, akik otthon oldották meg a dolgot, és maguk orvosolták 1-2 öltéssel a sérüléseiket.

Szőrös férfiak vigyázat!

A tanulmány célja az volt egyébként, hogy megállapítsa, kik azok, akik a leginkább veszélyeztetettek, és ellássa őket néhány jó tanáccsal azzal kapcsolatban, hogy kerülhetik el a rendszeres öncsonkítást. A nők esetében a leggyakrabban a szeméremcsont környéke sérül, a férfiak pedig a herezacskójuk környékén szokták elveszteni a türelmüket. Mellesleg az átlagosnál szőrösebb férfiak kaszabolják szét magukat a legtöbbször, a sérülések elkerülése érdekében pedig a szúró- vagy vágóeszközök helyett a gyantázást ajánlják a kutatók. 

Te vágtad már megmagad ott lent?

 • 1060
  Nyilván. Egy csomószor.
 • 3708
  Megesett már.
 • 1395
  Dehogy, profi vagyok.
 • 694
  Erre is azért van időm válaszolni, mert éppen kórházban vagyok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta