DESIGN RÖVIDHÍR

Fiatal designerek az M5-ösön

2010. május 20., csütörtök 12:37

Fiatal művészek festhetik ki a forgalmas M5-ös autópálya budapesti kivezető szakaszánál található Euro Mini Storage hét nagyméretű, egyenként több mint 6 négyzetméteres, a Gyáli útra néző raktárkapuit.

A létesítmény üzemeltetői a pályázattal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetséges hallgatóit támogatják. A felajánlás újabb lehetőséget biztosít a feltörekvő magyar művészgeneráció számára, hogy kreativitását az iskola falain kívül, a nagyközönségnek is bemutathassa.

Danu M. Temelie, az Euro Mini Storage ügyvezető igazgatója elmondta: „Az elmúlt évek gazdasági nehézségei nemcsak az üzleti szféra helyzetét, hanem a művészek érvényesülését is megnehezítették. Ezért fontosnak tartjuk, hogy mi is hozzájáruljunk a kortárs magyar művészet és design népszerűsítéséhez. Mivel az Euro Mini Storage budapesti raktárépülete forgalmas, jól látható helyen van, a raktárkapukra festett műveket számos közlekedő csodálhatja meg. Így az általunk támogatott fiatalok munkáját a szélesebb közönség is megismerheti."

A nyertes művek várhatóan nyáron kerülnek az Euro Mini raktárkapuira. A legjobb terveket benyújtó hallgatók a felajánlott díjak mellett további megjelenési lehetőséget is kaphatnak. Az akcióval kapcsolatos részletek a MOME line design műhely weboldalán, a momeline.hu címen olvashatók.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta