ALAPKONYHA

Csigák és tekercsek: 12 csavarós-tekerős recept

Katucikonyha 2015. augusztus 5., szerda 15:52

Ön is szereti az édes és sós csigákat? Mi nagyon. Össze is gyűjtöttük a tizenkét kedvenc receptünket a pikk-pakk összedobhatóaktól a keltekig. Reggelire, ebédre, uzsonnára, szinte bármikor tökéletesek!

Ha eléggé felcsigáztuk, válogasson kedvére! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az év tortája, a barackos buboréktorta pedig a cukormentes tortája

Dívány 2015. augusztus 4., kedd 13:08

 Az augusztus 20-i ünnepségekre készülve, a Parlamentben bemutatták az Év Tortája díj nyertesét. Horváth Ferenc, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke bejelentette, hogy az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta lett. A Honvédség tortája pedig a Tessedik mézes körtetorta nevet viseli. Az Év Cukormentes Tortája címet a barackos buboréktorta kapta - tájékoztatott az MTI.

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki.

A budapesti Horváth Cukrászda édessége hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. A versenyzők a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

A szervezet számításai alapján egy szelet 11,8 g szénhidrátot és 278 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

Fotó: Egy csepp figyelem alapítvány

A győztes tortát először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatjuk meg. Ekkor hozzák nyilvánosságra a receptet, és ezt követően a nyertes kreáció - az előző évekhez hasonlóan - az ország több cukrászdájában felbukkan majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: palackos jegeskávék, hosszú autózáshoz

Tuna Judit 2015. augusztus 3., hétfő 09:12

Mi kell egy jegeskávéhoz? A mi puritán felfogásunk szerint egy jó presszókávé, sok jég és hideg tej. Esetleg cukor, ha valaki édesen issza a kávét. Na ez az, amit jobb, ha elfelejt mindenki, aki a benzinkúthoz bekanyarodva a hűtőpult felé veszi az irányt, hogy egy jó jegeskávéval vészelje át az utazást.

A palackos/dobozos jegeskávék piacán néztünk körül. Megpróbáltuk a lehető legtöbb ilyen italt beszerezni, hogy találjunk egy olyat, amitől nem azért ébredünk fel hirtelen, mert annyira pocsék az íze, hanem mert akár iható is. Az már csak bónusz volt, ha több kávét tartalmazott a termék, mint cukrot, ugyanis szomorú, de a legtöbb általunk próbált jegeskávéban ez az arány fordítva van. 

Összesen tizenegyféle terméket kóstoltunk, és az ízük szerint pontoztuk őket. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, a legjobb 20-at kapott, ami jó teljesítmény. A kávékat nem tudományos módszer szerint vizsgáltuk, kizárólag az érzékeinkre hagyatkoztunk a tesztelés során.

Azért, hogy mindenki megnyugodjon, az összes összetevőjét kigyűjtöttük, hogy ön is szörnyülködhessen azon, mit iszik. Az alapokon kívül ezekben az italokban gyakran vannak egyéb anyagok is, mint például karragén, guargumi, aroma és még sorolhatnánk. De inkább olvassa el lentebb.

Kávék is instant kávék

A Magyar Élelmiszerkönyv kifejezetten a palackos jegeskávékról nem rendelkezik, azonban kitér a kávékra, instant kávékra, pótkávékra, és a kávéspecialitásokra vonatkozó követelményekre.

Eszerint a kávé: Egyfajta nyerskávéból vagy többfajta nyerskávé keverékéből pörköléssel kávéital készítésére és ezáltal emberi fogyasztásra alkalmassá tett termék. A kávén kívül más hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Koffeintartalma több mint 0,8%. A pörkölt kávészemek kívül-belül egyenletesen barna színűek. Szemes vagy őrölt kávéként kerül forgalomba.
Az élelmiszerkönyv itt nem engedélyez adalékanyagokat.

Kávékeverék: Egy- vagy többfajta nyerskávéból és egy vagy több különböző fajtájú szénhidráttartalmú növény részeibõl (pótkávéból) különböző arányban végzett keveréssel, pörköléssel és esetleg adalék- vagy segédanyagok hozzáadásával készített, a kávéitalra emlékeztető ital fõzésére alkalmas termék. Őrölt formában kerül forgalomba.
Az engedélyezett adalékanyagok listáját lejjebb mutatjuk.

Az instant kávékeverék pedig: Olyan termék, amelyet kávékeverékből kizárólag vizes extrakcióval állítanak elő. Granulátum vagy por formájú termék, amelyet pörkölt kávé és egy vagy több különböző fajta szénhidráttartalmú növény (pótkávé) tisztított, szárított és pörkölt részeiből nyernek.
Az engedélyezett adalékanyagok listáját lejjebb mutatjuk.

A felhasználható adalékanyagok listája a kávékeverék és az instant kávékeverék esetében hasonló, csillaggal jelöltük azokat, amelyek csak az instant kávékeverékek esetében megengedettek:

Adalékanyagok (csak az ízesített termékhez), Aromák, Árpa és feldolgozási termékei, Búza, Cikóriaaszalvány, Cukor, Cukorrépaszelet, Csipkebogyó, Étolaj*, Gyümölcsök, Füge, Fűszerek, Kakaópor és kakaóanyagok, Karamellizált cukor, Kávé, Koffein*, Kukorica, Melasz*, Rozs, Szójabab, Szőlőcukor (dextróz), Szőlőmag, Zöldségszárítmányok*

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sárgabarackos-diós fordított pite

Ötvös Zsuzsanna 2015. augusztus 2., vasárnap 12:21

A cobbler – akárcsak másik nagy nyári kedvencünk, a morzsasüti vagy crumble – angolszász eredetű sütemény. Nagyon hasonlít a morzsasütire, hiszen itt is gyümölcs kerül alulra, a gyümölcs tetejére pedig ráhalmozzuk a tésztát.

Itt azonban nem omlós tésztát használunk, hanem egy lágyabb tésztát készítünk: ebből kanalazunk halmokat a gyümölcsrétegre. Ez a puhább, szaftosabb kevert tészta-jellegű borítás nagyon jól passzol a puhára sült gyümölcsréteghez.

Mi most sárgabarackot használtunk, de más évszakban érdemes más szezonális gyümölcsökkel (meggy, bogyós gyümölcsök) is kipróbálni! A sárgabarackhoz nagyon jól illik a dió, így a tésztát ezzel turbóztuk fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szezonja van: cukkinikrémleves

Katucikonyha 2015. augusztus 1., szombat 10:58

Az egyszerű krémleveseket nyáron is szeretjük. Főleg akkor, ha filléres, szezonális alapanyagból készül, mint a cukkini.

Még nagy nyári melegben sem vészes megfőzni, és tálalhatjuk melegen, de nagyon hidegen is. Ha sűrűbbre hagyjuk, főzelék helyett is tökéletes. Sőt, a „levesgyöngy trükköt” bevetve még a finnyás gyerekeknek sem lehet ellene kifogása. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akik lelkesen tömik magukba a kutyakaját

Dívány 2015. július 31., péntek 17:57

Ön enne kutyakaját? Nem? Pedig, ahogy már kvízünkből is láthatta az összetevők alapján nem egyszerű a kutyakaját megkülönböztetni a kedvenc felvágottainktól. A Freshpet nevű állateledel gyártó cég szerint íz alapján sem egyszerűbb. Legalábbis az ő termékeik vannak olyan klasszak, hogy azt még az emberek is lelkesen fogyasztják. Erről szól új reklámkampányuk, ami amúgy elég mókásra sikeredett. 

A leginkább azok vívták ki elismerésünket, akik a lelepezés után is folytatták a falatozást.

Pénteki süti: nagyi kókuszos tekercse, modernizálva

Piszke 2015. július 31., péntek 08:40

Ezen a szimpla néven futott nálunk ez a sütemény, ami szinte minden nagyobb vendégség vagy ünnep kötelező aprósütije volt. Bonyolultnak nem nevezhető, előre is elkészíthető, kibír pár napos várakozást, sőt, csak omlósabb lesz a tésztája, összeérnek az ízei, van csokis (kakaós) verziója is, ami mindig sikert arat a gyerekeknél is.

Fotó: Piszke

A frissített verzióban nem margarinnal, hanem vajjal készül, a töltelékben több a kókusz, viszont a kézi- vagy állómixer a hab gőz fölötti felverését is simán kiváltja, azaz kicsit egyszerűsödött is az elkészítés módja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a házi gyömbérszörp

Ötvös Zsuzsanna 2015. július 30., csütörtök 15:18

Az egyik legjobb nyári hűsítő a gyömbérszörp: kellemesen csípős, szódával vagy szénsavas ásványvízzel hígítva pedig a gyömbéres szénsavas üdítők ízét idézi fel. Ha most készíti amíg még kicsit hűvösebb van, már villoghat is vele, mire visszatér a kánikula! 

Gyorsan elkészül, majd hűtőben egy-két hétig gond nélkül eláll tartósítószer nélkül is. Kerti partikon akár remek koktélt is varázsolhatunk belőle, ha ásványvíz helyett pezsgővel/habzóborral/proseccóval öntjük fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek miatt nem sikerül a diétája!

Koncz Andrea , Tuna Judit 2015. július 29., szerda 19:38

"Alig eszem valamit, mégis hízok!" vagy "Annyira odafigyelek, hogy csak egészséges dolgokat fogyasszak, mégsem sikerül lefogynom!" Örökösen visszatérő felkiáltások ezek. Csakhogy, ha egy kicsit utánaszámolunk, kiderül, nem is olyan könnyű eligazodni azon, mi az egészséges, mi az, amit jól be lehet illeszteni egy diétába, és mi az, amit nagyon egészségesnek és fogyókúrásnak tartunk - pedig nem is az.

Összevásárolunk hát egy rakás terméket, amiről általában az a kép, hogy egészséges, vagy legalábbis nagy erőkkel sulykolják ezt a reklámjaik. Megnéztük, hogy mennyi cukor van bennük, és ezt kockacukorral illusztráltuk. Ez persze kicsit demagóg, hiszen nem mindegyikben répacukor van, de szemléltetésre alkalmas, és ha az a kérdés, mi szabotálja a diétánkat, akkor például a gyümölcscukor már nem is különbözik olyan sokban a sima, fehér, répacukortól.

A cukormennyiséget konyhai mérleggel mértük ki, nem hitelesített szerkezetünket a teszt előtt kipróbáltuk néhány csomagolt terméken, a csomag ropik és kekszek súlyát a csomagoláson megadottnak mérte, így nagyságrendi tévedés biztosan nem történt.

Ezeknél a cuccoknál már csak a mindentől mentes süteményeket kedveljük jobban, melyekről kiderül, hogy ja, hát  fehér cukor az nincs benne, de nádcukor és méz igen, nincs benne vaj, de azért ott lapul a kókuszzsír a krémben, és gluténmentes, viszont van benne rizs. Igazi parasztvakítás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy tepsi kényelem: lecsós-krumplis kolbászkák

Katucikonyha 2015. július 28., kedd 17:38

Amíg melegszik a sütő, előkészítjük a zöldségeket, minden mehet a tepsibe, ennyi csupán a dolgunk. Kényelmes ebédet/vacsorát rittyentünk pár perc alatt, főleg ha nincs kedvünk külön szöszölni a hússal.

Ha szereti, tehet bele akár szalonnadarabokat, de cukkinit, répát, gombát is akár. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fura ízű ciderek tesztje

Tuna Judit 2015. július 27., hétfő 11:00

Soha jobbkor nem jöhetett volna ez a ciderteszt, kánikula is volt, ünneplésre is volt ok, szóval meglehetősen jókor jöttek a jéghideg alkoholos löttyök. Mivel azt már egyszer kiveséztük, hogy melyik a legjobb almás cider, ezúttal a viszonylag új és fura ízekre mentünk rá. Mert hát ugye nem mindenki rajong az almás változatért, meg egyébként sem rossz váltogatni az ízeket. 

A cidereket nem tudományos alapon vizsgáltuk, viszont több hozzáértő is jelen volt a teszten. Összesen 8 különböző ízesítésű szénsavas lónyálat kóstoltunk, és íz alapján pontoztuk őket. Ízelválasztónak valami sajátmárkás ropihalacskát ettünk, és annyira finom volt, hogy elhatároztuk, egy halacskatesztre is szükség lenne. 

A maximálisan elérhető pontszám 35 volt. A jégszívű kollégák megint csak kritikusak voltak, a harmincat még csak meg sem közelítette egyik termék sem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó máglyarakás vasárnapra?

Ötvös Zsuzsanna 2015. július 26., vasárnap 08:45

Igazi klasszikus a máglyarakás: tojásos-vaníliás tejtől szaftos, kellemesen savanykás a házi baracklekvártól, aromás a darált diótól, a lekváros tojáshab pedig légiesen könnyű a tetején.

Tulajdonképpen egy egyszerű kenyérpudingról van szó, ami maradékfelhasználásra is kitűnő: mehet bele kicsit szikkadtabb zsemle vagy akár kifli, de maradék kalácsból még finomabb lesz. Egy jó leves után, langyosan főétel is lehet, de akár desszertként is tálalhatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Könnyű nyári ebéd: grillezett ananászos csirkemell

Katucikonyha 2015. július 25., szombat 09:04

Ahogy nő a hőmérséklet, úgy csökken a főzési kedvünk, ezért következzék egy újabb néhány perc alatt elkészíthető ebéd. A friss, grillezett gyümölcs tökéletesen passzol a pillanatok alatt megsütött csirkemellhez. Érdemes beszerezni egy jó grillserpenyőt. A lényeg, hogy jó vastag és nehéz legyen, és megfelelő bevonattal rendelkezzen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: napokig friss csokoládékenyér

Piszke 2015. július 24., péntek 10:33

A sütik tésztájába rejtett zöldségekről már többször volt korábban is szó, ebben a cikkben 8 receptet is találnak szuperszaftos sütikhez. Volt már korábban répás, sütőtökös és céklás recept, mai pénteki sütink viszont a cukkinitől lesz hihetetlen szaftos.

Sütés után szuper állagot kapunk, ráadásul a végeredmény – amiről senki meg nem mondja, hogy cukkinit tartalmaz (sőt, gyereknek el se kell mondjuk) – napokig vígan elvan egy kis folpackba csomagolva. 

Fotó: Piszke

A püspökkenyérformában sütött süti jókora, így nem baj, ha mindenki kijárogat a konyhába, hogy vágjon egy szeletet reggelire a tej vagy délután a kávé mellé, este pedig lehet mellérakni egy kis fagyit és pár szem gyümölcsöt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 10 kedvenc tojásos receptünk

Katucikonyha 2015. július 23., csütörtök 09:14

Több okból is szeretjük a tojásos ételeket: finomak, gyorsan elkészülnek, és olcsón kihozhatunk belőlük kiadós reggeliket, ebédeket és vacsorákat. Receptválogatásunkban megtalálja a kedvenc tojásos ételeinket.

Ha bizonytalanok, érdemes megnézni, mit jelentenek a tojások jelzései, olvassa el kisokosunkban, hogy tudja, mit vásárol!Korábban már megmutattuk, hogyan készül a tükörtojás, a tökéletes főtt tojás, ITT pedig megnézheti, hogyan érdemes a főtt tojást pucolni, hogy egyben is maradjon.

1. Újkrumplis tojáslepény vajas zöldséggel

Végre van újkrumpli és friss zöldség a piacon. Kiadós tojáslepényt készíthetünk spárga helyett bármilyen idényzöldséggel. Mellé pedig csak egy kis friss saláta kell. Quinoával is készítettünk már lepényt egészséges változatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most szárítson paradicsomot házilag!

Primilla 2015. július 21., kedd 11:54

Az aszalt paradicsom olyan univerzális ízbomba, ami kötelező tartozéka kellene, hogy legyen minden konyhának. Viccesen kevés munkával elkészíthető, ráadásul most még szezonja is van: finom paradicsom is van, meleg is van, hajrá!

A paradicsomszárítás hagyományosan fél nyáron át tartó projekt, ami akkor kezdődik, amikor beérnek a kertben az első szemek. Ha nincs kert, az sem baj, lényeg, hogy nagyon finom, édes paradicsomokat aszaljunk, mert végül ugyanazt az ízt kapjuk, mint amivel indultunk, csak sokkal koncentráltabban. Ízesíthetünk vele pörköltöket, levest, tehetjük salátába, szendvicsre, belesüthetjük péksüteménybe, de csak úgy, magában, friss ciabattával, az olaját tunkolva is mennyei. Gasztroajándéknak is simán bevethetjük.  

Fél kiló paradicsomból egy bébiételes üveggel lesz. Ez van.
Fél kiló paradicsomból egy bébiételes üveggel lesz. Ez van.

A technikája nagyon egyszerű: a megtisztított, egészséges paradicsomokat mérettől függően félbe-negyedbe vágom, az ujjammal kipöckölöm a magokat, majd a vágott felével fölfelé tányérra vagy tálcára teszem, szigorúan úgy, hogy ne fedjék egymást. Letakarom tüllel, hogy a szél át tudja járni, és kiteszem a napra. Éjszakára beviszem tető alá, nehogy a harmat elrontsa a munkámat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen salátát a maradék grillhúsból!

Katucikonyha 2015. július 20., hétfő 20:38

Elég gyakran marad ki egy-egy szelet finom grillhús hétvégén, amit már sehogy nem tudunk legyűrni. Pár perc alatt készíthet belőle egy finom és tartalmas salátát kuszkusszal, csicseriborsóval, paradicsommal, fetával és olajbogyóval. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Klasszikusok találkoznak: túró rudi torta sütés nélkül

Katucikonyha 2015. július 19., vasárnap 17:54

Én igazán elhivatott tortasütő vagyok, sőt néha már fanatikus, de negyven fokban még engem sem lehet ilyesmire rávenni. Ilyenkor lehet előkapni egy jó kis sütést nem igénylő receptet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kánikula idejére: három jó dolog sárgadinnyéből

Katucikonyha 2015. július 18., szombat 15:36

Vannak napok, amikor nem hogy főzni, de a konyhában megmaradni sem lehet. Lássuk be, nagyon éhesek sem vagyunk ilyenkor, de azért vannak frissítő ételek, amik jól eshetnek. Mivel ilyenkor úgyis van dinnye a hűtőben, mutatunk is egy jó kis salátareceptet, egy kétperces, frissítő levest és egy esti, teraszon hűsölős vodkás jégkását. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: sütés nélküli sajttorta karamellizált sárgabarackkal

Piszke 2015. július 17., péntek 08:51

A kész süteményt tálalhatjuk jégbe hűtött sárgadinnyegolyókkal, pár szem málnával, áfonyával vagy kis gyümölcsszörppel locsolva, de csak natúr is nagyon finom, teljesen hozza a klasszikus sajttorta ízt, kicsit könnyedebb verzióban.

DSC 0221
Fotó: Piszke
Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: gyuvecs

Katucikonyha 2015. július 16., csütörtök 10:52

A gyuvecs egy szerb, cserépedényben készülő, réteges lecsóétel. Leginkább rizzsel, hússal és némi zöldséggel szokták rétegezni. Akár előző este bekészíthetjük a hozzávalókat az edénybe, és másnap már csak be kell tolnunk a sütőbe.

A rizs egyébként nyugodtan cserélhető krumplira, a tarja bármilyen húsra, és akár padlizsán vagy cukkini is kerülhet bele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyári kenyérrevaló: kapros cukkinikrém

Katucikonyha 2015. július 15., szerda 11:26

Imádjuk a házi készítésű szendvicskrémeket, ezért most a szezonális kedvencünkből, a cukkiniből is készítettünk egyet. 

Ha pedig azt a kevés sajtot kihagyjuk belőle, laktózmentes, vegán, sőt még paleo is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tonhalkonzervek: akadt a Rio Marénak vetélytársa!

Tuna Judit 2015. július 14., kedd 09:39

Nyáron leginkább az olyan kajákra bukunk, amik könnyűek és nem kell velük a tűzhely mellett izzadni. Sokan részesítik előnyben a salátákat is csirkével vagy hallal, úgyhogy most a konzerves tonhalakat céloztuk meg, hogy kiderüljön, tényleg a legdrágább termék-e a legjobb. Olyan tonhalkonzerveket vettünk, amelyekben a tonhal natúr sós vízben van, hiszen ha valakinek esetleg hiányzik róla az olaj, akkor utólag bármilyet rálöttyinthet.

Amellett, hogy az ízt pontoztuk, az állag is nagyon számított. Habár az értékelésbe nem számítottuk bele, azért arra is kíváncsiak voltunk, hogy delfinbarát módszerrel halászták-e a tonhalakat. 

„Dolphin Safe” módszer

A Dolphin Safe logóval ellátott tonhalkonzervek olyan halászatokból származnak, amelyek a delfinbarát kontrollprogramjának tagjai. Az ezzel a címkével ellátott üzemek vállalják, hogy csak olyan tonhalat kínálnak, amelyeket nem vonóhálóval fogtak ki, vagy nem delfinélőhely mellett fogtak ki. Az Earth Island Institute felügyeli világszerte az összes tonhal-vállalatot és határozza meg a tonhal fogásának előírásait. Még több nagyon hasznos infót talál a Wikipédián, de az Aldi és a Lidl honlapján is böngészhet. Persze nem eszik olyan forrón a kását,  a Greenpeace korábban azt állította, hogy ez a címke bizony megtévesztő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 tökéletes barackos recept, mert szezon van

Katucikonyha 2015. július 13., hétfő 15:09

A nyár egyik kedvenc gyümölcse a barack. Illatos, aromás, édes, nem kell órákat tölteni a magozásával, szóval nem véletlen szeretjük olyan nagyon. Receptválogatásunkban talál tippeket lekvárfőzéshez, ivólé készítéshez, valamint a kihagyhatatlan gombócot és persze sok-sok süteményt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen fagyit házilag!

Katucikonyha 2015. július 12., vasárnap 10:06

Sokfelé nehéz jó fagyizót találni, a boltokban kapható jégkrémek pedig sokszor ehetetlenek. Javasoljuk, hogy próbálja ki a házi fagylaltkészítést. Adunk tippeket gép nélkül készíthető jeges finomságokhoz is!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés