ALAPKONYHA

Teszt: vitaminos sportvizek, a szomjat nem oltják

Tuna Judit 2016. július 25., hétfő 12:38

A sportolás alatt kiizzadt folyadékot és ásványi anyagokat érdemes pótolni edzés után, ilyenkor nyáron meg duplán is szükség van erre. És mivel többen is kíváncsiak voltak a szerkesztőségben, hogy mit tudnak az úgynevezett sportitalok, beszereztünk néhányat, és megkóstoltuk, milyenek.

Az az igazság, hogy a legtöbbnek elég bizarr színe van, főleg a málna-eper ízesítésűeknek, ezek ugyanis általában kékek. Igen, kékek. Egyáltalán nem értjük mi szükség van erre, hiszen a sportitalok felnőtteknek készülnek, és a legkevésbé a színük fontos.

Nos, amint túltettük magunkat az első sokkon, jött a második: borzasztó édes az összes. Annyira, hogy edzés után, vattát köpve, ember legyen a talpán, aki egy ilyet lehúz. Szerencsére azért volt egy-kettő olyan is, amelyiket nem toltak agyon édesítővel, ezeket ne hagyja ki, ha már sportitalra adja a fejét.

A teszten nem tudományos alapon vizsgáltuk az italokat, és akadt pár amelyik a maximálisan elérhető 30 pontból, több, mint 15-öt megszerzett. És persze azt is meg kell említenünk, hogy nem egyformák a vizek, mindegyikben más vitaminok és ásványi anyagok vannak, úgyhogy ezt ellenőrizze le, mielőtt leemeli a polcról. 

A hajtás után mutatjuk az eredményeket:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idióta, de igazából hasznos konyhai kiegészítők

dívány.hu 2016. július 24., vasárnap 19:33

A különféle kütyükben az az igazán jó, hogy az ember teljesen jól tudja nélkülük élni az életét, egészen addig, amíg meg nem lát valamilyen kütyüt, mert akkor rájön, hogy még jobb lenne az élet ezekkel.

Aztán vagy elfelejti az egészet, vagy olyan lesz a háztartása, mint egy TV Shop reklám. A Crazy Russian Hacker Youtube-csatorna üzemeltetője kipróbált néhány ilyen párszáz forintos apróságot, hogy nekünk ne kelljen, így könnyebb eldönteni, hogy melyiknek van tényleg értelme.

A spéci dinnyekésről erre írtunk már korábban. Akad néhány kütyü, aminek tényleg igen kevés értelme van, mint a késsel el nem vágató kesztyű, vagy a citromlépréselő-kanál, de azért vannak köztük olyanok, amiket ténylegesen lehet használni a való életben is. 

A Cover Blubber - nyújtható szilikon csomagolás dolgok légmentes lezárására - például állati klassz dolognak tűnik, milyen kár, hogy az Amazonon több, mint 200 értékelés alapján csak közepes minősítést kapott, sokan panaszkodnak arra, hogy egy, de legfeljebb néhány használat után elszakad, márpedig nem olcsó, mert a négy darabos szett több, mint 21 dollár, vagyis szállítás nélkül is több, mint 6 ezer forint.

Akkor már sokkal jobb ajánlatnak tűnik ez a 7 darabos nyújtható szilikon fedőkészlet 14,5 dollárért (kb 4,2 ezer forint), ami csaknem 200 értékelés alapján is 4,5 csillagot ér. 

De tetszik nekünk a felsorolásból a szívószálra hajazó zacskólezáró-készlet is, 12 darab 4 méretben, nem egészen 8 dolláért (kb 2300 forint), amit szintén jól használhatónak értékeltek az amazonos vásárlók.

Mire jó a lyuk a tésztaszedőkanálon?

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 23., szombat 12:08

Hát arra, hogy kifolyjon a víz, nem? Igen, persze, de nem csak arra. Az Imguron találtuk a képet*, mely nagyon jól ábrázolja, mire jó az, hogy például az Ikea fekete tésztaszűrő kanalán nem sok kicsi, hanem egy nagy lyuk van. Arra, hogy kimérjünk vele egy adagnyi száraz tésztát. Okos.

*A vízjel elárulja, hogy a kép valójában kié: az ausztrál blogger, My Smoko Break a nagy tésztamérő ötlet gazdája.

De hasznos dolog ez? Vagy egyáltalán nem életszerű, hogy megpróbáljuk áttuszkolni a lukon a száraztésztát, személyenként adagolva? Szavazzon: ha ön ezentúl szívesen mér így, nyomja a menőt, ha viszont inkább marad a szemmértéknél nyomja a cikit.

Távolról sincs vége, olvasson még »
375 szavazat 850 szavazat

A németek a grillezést is csúcsra járatták

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 22., péntek 15:55

Nem csak a német anyukáktól van mit tanulni, és van élet a dinnyekésen túl is: megérkezett ugyanis a BratWurst Bot, mely német precizitással forgatja a kolbászokat a forró grillen. Ami megsült, azt le is veszi a tűzről, így a szerencsés házigazdának nincs más dolga, mint megenni a tökéletesre sült bratwurstokat, elképedt vendégeivel együtt – írja az Eater.com.

A robotot Berlinben mutatták be, egy kormányzati rendezvényen szolgálta ki a vendégeket, szám szerint 200-at. A BratWurst Bot ráadásul teljesen önjáró: tableten keresztül lehetett leadni neki a rendelést, ahol visszajelzésként azonnal megjelent, mennyi ideig kell az illetőnek várnia, mire elkészül a neki szánt kolbász. A kész kolbászokat már a vendégeknek maguknak kellett begyűjteniük, de ennyit talán megengedhetünk a robotnak: mégse szaladhat el felszolgálni sütögetés közben. 

A gépet egy nonprofit kutatóközpont, az FZI készítette, nem tudni, valaha lehet-e majd venni valami hasonlót, pedig milyen jól jönne: a felsővezetők elkápráztathatnák vele kollégáikat a kötetlen, de kötelező céges grillpartikon, a halandók pedig megspórolhatnák azt, hogy a házigazda egész este ott füstölődjön a tűz mellett, míg a vendégek egymással beszélgetnek.

34 szavazat 103 szavazat

Pénteki süti: áfonyás sajttorta falatok

Piszke 2016. július 22., péntek 11:43

Lehet, hogy a nyári szabadság alatt talán nem annyira kapkodósak a péntek délutánok, hogy mindenféleképpen egy expressz süti segíthet csak ki az időzavarból, de ha egyszer olyan sok mindent lehet még sütés helyett csinálni egy napos nyári délután, mégiscsak jól jön a dobjuk-össze-süssük-ki recept.

DSC 0177
Fotó: Piszke

Áfonya helyett készíthetjük ribizlivel, és keményebb húsú sárgabarackkal vagy őszibarackkal is, de az se baj, ha egy kiskanál nutellát teszünk a sajtkrém közepére gyümölcsök helyett...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 1000 forintért ehet Michelin-csillagos fogást

nemoszi 2016. július 22., péntek 09:48

Végre megérkezett a Guide Michelin Szingapúrba is, ahol első körben 29 étterem kapott csillagot, és 34-en a Bib Gourmand jelzést (Az ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja. A Bib Gourmand éttermekre a kiváló minőség mellett a mérsékelt ár a jellemző – írja a Wikipedia).  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trendi és egyszerű: jégnyalóka-variációk

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 21., csütörtök 16:50

Az icepop vagy jégnyalóka legnagyobb előnye a házi fagylalttal szemben, hogy nem túl macerás, pikk-pakk elkészül. 

Jellemzően kevésbé selymes-krémes egy fagyihoz vagy jégkrémhez képest, de a jeges állag ne ijesszen el senkit, éppen emiatt sokkal hűsítőbbnek érezzük a nyári kánikulában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Koncz Andrea 2016. július 19., kedd 18:21

Ugye mindenki tudja, hogy a májat szigorúan tilos sütés, főzés előtt megsózni, mert kemény lesz? Persze, hogy mindenki tudja. De vajon miért? Mi történik a májjal ilyenkor? Egyáltalán, igaz ez, vagy városi legenda,? merült fel a kérdés az egyik szerkesztőségi levelezés során. 

Google?

Mivel a választ senki se tudta, elhatároztam, hogy kinyomozom. Amilyen könnyűnek hangzott, annyira nem volt az. A google ebben az esetben nem barátunk. Magyarul ezt mindenki alapvetésnek tartja, soha nem merül fel a kérdés, hogy de miért? Pláne, hogy: de tényleg?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: lesújtó az üveges olajbogyó-felhozatal

Tuna Judit 2016. július 18., hétfő 16:14

Az olajbogyó egy olyan műfaj, amiből sokkal jobb ízű a magos változat, mégis a legtöbben a magozottat választják, pusztán kényelmi szempontok miatt. Mivel mi is gyakran így teszünk, beszereztünk kilenc különböző márkájú üveges, zöld, magozott olívát és megkóstoltuk őket.

Ráadásul az olívabogyó is szerepel a világ 50 legegészségesebb étele között, érdemes rászokni. Mi mindenesetre kedveljük, salátában, tésztaételekben, de akár magában is. Most a zöldeket céloztuk meg, de ha van rá igény, természetesen a feketéket is felvesszük a listánkra. Ami biztos, az itthon üvegben kapható olíváknak nem sok köze van például a mediterrán országokban (vagy a jobb magyar delikateszekben) kapható kimért változathoz, ha egyszer adódik lehetősége, kóstolja meg azokat is.

Az összetevőket utólag megnéztük, nem sok különbség van közöttük, tulajdonképpen az lenne a fura, ha nagyon eltérnének. Ezt leszámítva nem tudományos alapon vizsgáltuk őket, kizárólag íz és állag alapján pontoztunk.

A maximálisan elérhető pontszám 30 volt és hát még a húszat is alig sikerült elérnie egy terméknek, a többi meg csak utána kullogott. Kár, mert az olajbogyó finom és elég jó lenne, ha itthon is lehetne kapni jó pár zamatosat az üveges változatok között is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyári befőzés: koviubitól szörpön át a lekvárig

Katucikonyha 2016. július 17., vasárnap 14:08

Mikor, ha nem most? Szinte mindennek szezonja van, olcsó a gyümölcs és a zöldség is. Aki pedig egyszer belekóstol, megszereti. Persze, hogy soknak tűnik befőzni 20-30 kiló barackot, de ugye milyen jól esik télen elővenni a saját lekvárt?

Ahelyett, hogy egy életre megutálja ezt a műfajt, nyugodtan kezdheti (folytathatja) kicsiben is, 2-3 kiló gyümölcsből, több menetben, akkor tényleg egy-két óra alatt megvan az egész. 

Összegyűjtöttük a régebbi és újabb befőzési trükköket, recepteket, válogasson kedvére!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: málnás-étcsokis pite

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 15., péntek 15:26

A málna és az étcsoki házassága biztosan a mennyekben köttetett, úgyhogy ne hagyjuk ki ezt kombót málnaszezonban! Kakaós omlós tésztába gurulós málnaszemeket szórunk, nyakon öntjük egy étcsokis krémmel, majd megsütjük. 

Az étcsokis rész ragacsos-krémes marad, míg a málnaszemek szaftosra sülnek. Ér megfejelni egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kis tejszínhabbal!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Evés, ivás, adakozás: ilyen a vadiúj Pancs Gasztro Placc

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 12:14

Megnéztük magunknak a  Pancs Gasztro Placcot, a kilencedik kerület legújabb és egyben egyetlen termelői piacát. A trendi egészséges különlegességek mellett becsatlakozhatunk közösségi főzésekbe, kulturális programokba, és ha ott ebédelünk, azzal a rászorulóknak is segítünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még Dél-Afrikában is magyar paprikát esznek

ermiz 2016. július 13., szerda 08:04

Nekünk szlovák tejünk és lengyel tojásunk van, a norvégok és a dél-afrikaiak viszont magyar paprikát esznek. Tavaly a Nestlé 109 tonna hazai édesnemes fűszerpaprika-őrleményt használt fel a Maggi konyhai termékek készítéséhez, mely 1700 vállalkozáson keresztül érkezett.

Évente Magyarországon 3058 tonna pirospaprikát állítanak elő, ennek 4 százalékát vásárolja fel a Nestlé. 2015-ben több mint 660 tonna termékbe került magyar édesnemes fűszerpaprika-őrlemény, amelyet Norvégiától Dél-Afrikáig 22 országba exportáltak, és közel 60 millió tányér ételt főztek Magyarországon.

2015-ben a Maggi 268 tonna, azaz összesen közel 27 millió húsleveskockát adott el. 2016 áprilisában legújabb, Csípős Tyúkhúsleveskockáját vezette be hazánkban, ezzel is növelve a magyar édes és erős pirospaprika felvásárlást.

A világ 50 legegészségesebb étele

Dívány 2016. július 12., kedd 18:52

A Time magazin összegyűjtötte a világ 50 legegészségesebb ételét, ebben Alicia Romano dietetikus volt segítségükre. Az itt felsorolt ötven ételféleség nagy többsége különösebb nehézség nélkül beszerezhető, érdemes a bevásárlás során figyelni rájuk, és rendszeresen használni őket. A dietetikus mindegyikről elmondta, miért ajánlja őket, az ajánlások mellé pedig számos receptet is párosítottunk.

Jöjjön hát az ötvenes lista. 

Teszt: bolti körözöttek esete a hiányzó juhtúróval

Tuna Judit 2016. július 11., hétfő 15:23

Elöljáróban azt mondanánk, hogy tulajdonképpen elmennek ezek a bolti körözöttek, de egy jó házinak a nyomába sem ér egyik sem. Ha nem rest otthon körözöttet készíteni, biztosan jobbat eszik majd. 

A körözöttről általában

A körözött, liptói túró vagy liptauer, egy paprikával és köménnyel elkevert túrókrém. A körözött készíthető csak juhtúróból, vagy tehéntúróból és juhtúróból fele-fele arányban, de sokan vannak, akik csak tehéntúrót használnak. Pirospaprikát használnak a körözötthöz, amitől a krém narancssárga színűvé válik. Továbbá sót, borsot, hagymát és köménymagot adnak a juhtúróhoz. A hagymát apróra felvágják és a túróval eldolgozzák. Vannak, akik egy kis tejfölt is kevernek a krémhez. A körözöttet szendvicsen vagy kekszen tálalják. Forrás: Wikipédia

A körözötteket nem tudományos alapon vizsgáltuk, kanállal is kóstolgattuk és kentük friss kiflire is. A pontokat, állagra, ízre és illatra adtuk, a maximálisan elérhető pontszám 30 volt, ezt egy terméknek sem sikerült megközelítenie.

A helyzet az, hogy elég szűk sávban szóródnak a pontok, a nyertes és a vesztes között kevesebb, mint 8 pont különbség lett. 

Ez például egy körözött recept

Nálunk a legnagyobb kedvenc, ezt még nagymamámtól tanultam, kizárólag szlovák brinzából készítem, mert mi a jó erős juhtúrót szeretjük. A magyar juhtúrók sokkal lágyabbak és visszafogottabb az ízük is, de van, akinek ez jön be. 20 dkg juhtúrót keverjünk össze kb. 5 dkg vajjal és annyi tejföllel, hogy lágyan keverhető legyen (nagyjából fél doboz) és keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát. Ha jól kikevertük, (vagy kiköröztünk) tegyük hozzá az őrölt pirospaprikát (nem kell vele spórolni) és az egész köménymagot (ezzel sem). A körözött jellegzetes ízét a mustártól nyeri el, de ne tegyünk bele sokat, csak egy kávéskanállal. Még több kenyérre kenhető krém itt. És még annál is több szendvicskrém itt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: paleo töltött cukkini

Katucikonyha 2016. július 10., vasárnap 14:28

Annyira szeretem a cukkinit, hogy akár minden nap tudnék enni így nyáron. A kisebb, közepes darabokat kedvelem, ezek még nem szivacsosak, és van ízük. Könnyű, csirkés tölteléket kapott az étel, és persze egy kis olaszos beütést.

Tökéletes nyári ebéd vagy inkább vacsora, ha napközben túl meleg van a sütő bekapcsolásához. Plusz pont, hogy nem igényel köretet, így önmagában pedig kevés szénhidrátot tartalmaz, ráadásul még paleo is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretne kicsit kalóriákon csodálkozni?

nemoszi 2016. július 9., szombat 14:39

A Calorie Brands Instagram-oldal pofonegyszerű dolgot művel: feltölt szép képeket ismert kajákról és a csomagoláson kicseréli a márkajelet az étel kalóriaértékére. Egyelőre nem túl sok fotót raktak ki, de máris 100 ezren követik az oldalt, úgy tűnik, ennyi embernek van szüksége némi támogatásra a fogyókúrájához, és nekik pont betalált, hogy a csirkedarabkák helyett 1440, a a Nutella helyett 4520 kalóriát, a Heineken helyett pedig 144 kalóriát látnak.

Valami vihart biztosan kavart az oldal, mert múlt héten még 27 fotó volt fönt, köztük például Whopper és Haribo, sőt Starbucks-os kép is, ezek mára eltűntek, és a képek száma 14-re esett. Ugyanez a jelenség a tmblr oldalt elkerülte, ott fent vannak az instáról már hiányzó képek is, itt nézheti meg őket.

Nézelődjön ön is az Instagramon, esetleg a több képes tmblr-en, vagy hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: málnás-mascarponés brownie

Piszke 2016. július 8., péntek 12:26

Dupla a málna és dupla a mascarpone: benn a tésztában és felül a krémben. Ennél sokkal többet nem kell is elmondani erről a brownie-ról. Elhagyható persze a krém és a friss málna, akkor marad egy krémes-selymes-csokis süti málnával megszórva – azt sem sokat kínálgatni.

DSC 0186
Fotó: Piszke

Ha mégis a brutálisabb verzió mellett döntünk, arra figyeljünk, hogy a kész, kihűlt brownie-ra hidegen kenjük a mascarponés krémet, ha pedig az egész sütit későbbre szánjuk, és ezért hűtőbe rakjuk, hagyjunk időt tálalás előtt, hogy a tészta kissé megmelegedjen, mivel a rengeteg vaj és csoki miatt a brownie tésztája a hűtés során megkeményedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyár slágere: „Vienetta” házilag, fagyigép nélkül

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 7., csütörtök 20:24

A jól ismert jégkrémtortához hasonló, roppanós csokilapokkal turbózott parfétortát otthon is készíthetünk, és ehhez még fagyigépre sincs szükség. 

A parfétortánk alapja tulajdonképpen egy fehér csokiból készült hab (azaz mousse): a fehér csokis krémbe felvert tejszínhab kerül, ezt a habos állagot pedig zselatin hozzáadásával nagyon szépen tudjuk stabilizálni – így nem lesz jeges a kész parfétortánk.

A ropogós csokilapokon kívül – ha már meggyszezon van -  fűszeres meggyszemekkel dobtuk fel a fehér csokis alapot: az édesebb csokoládénak nagyon jól fog állni a savanykás meggy.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 nyári fetás recept, bikinidiétához is

Katucikonyha 2016. július 6., szerda 13:00

A feta igazi ízbomba, amit szívesen eszünk nyáron. Eléggé sós, és kitűnően párosítható zöldséggel, gyümölccsel, hússal, kuszkusszal, de egy levest vagy szendvicskrémet is fel tud dobni.

Én nagyon szeretem az erőteljesebb ízű, juhtejből készülő igazi fetát, de ha ön kevésbé, készítheti krémfehérből is a recepteket. Fetatesztünket ITT találja. 

A lenti receptek csaknem mindegyike jól passzol egy könnyebb, nyári diétába is, a feta kalóriatartalma viszonylag alacsony, viszont erős íze miatt nem is kell belőle túl sok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola retró: indiáner fánk

Ötvös Zsuzsanna 2016. július 5., kedd 10:31

Régen a legtöbb cukrászdában megtalálható volt a tejszínhabbal töltött indiáner fánk. Még most is sokan szeretik-keresik, de mivel csak frissen az igazi, frissen felvert tejszínhabbal (nem pedig növényi cukrászhabokkal!) töltve, így érdemes akár otthon is nekilátni. Az alapja egyfajta piskóta, az úgynevezett indiáner felvert, amiből korongokat fogunk sütni.

A bevonáshoz klasszikusan kakaós fondantmasszát szoktak használni: ezzel vannak bevonva pl. a különböző minyonok, illetve az Eszterházy torta teteje is. Ilyen fondantmasszát kaphatunk készen főleg sütéssel foglalkozó webshopokban (általában Eszterházy fondant néven), de magunk is elkészíthetjük. A fondant helyett márthatjuk persze vajjal lágyított étcsokoládéba is az indiánereket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: érdemes laktózmentes sajtot venni?

Tuna Judit 2016. július 4., hétfő 14:59

Egyre több embert érint valamilyen táplálkozási allergia/érzékenység, ami miatt a bevásárláskor nem kerülhet akármi a kosárba. Ezért nemrég a gluténmentes kenyerek között kerestünk ehetőt, korábban kipróbáltuk a laktózmentes tejeket és a laktózmentes tejfölöket is. Most pedig a laktózmentes sajtok közül válogattunk.

A különbség csak annyi, hogy gluténérzékenyként kenyérből (és mindenből) muszáj a gluténmentes jelzéssel ellátottat megvenni, viszont egy laktózérzékenynek nem feltétlenül csak azt a sajtot szabad megvennie, amin rajta van a laktózmentes címke.

Valójában elég sok sajt "laktózmentes"

A helyzet az, hogy elég sokféle sajt megfelel a laktózmentes jelölés kritériumainak, az is, amin ezt nem jelöli külön plecsni. Ezek laktóztartalma nem haladja meg a törvényben meghatározott 0,1g /100g határértéket, és ezt minden esetben le is lehet olvasni a termék csomagolásáról a tápérték táblázatban.

A legnagyobb eséllyel ezek között talál ilyeneket: parmezán, ementáli, "hegyi típusú" keménysajtok (pl Gruyere vagy Comte), gouda, appenzeller, cheddar, és általában a keménysajtok.

Innen tudja, hogy laktózmentes a sajt

Amennyiben a sajt szénhidrát vagy cukor tartalma 0,1g /100g  vagy az alatti, akkor – mivel más cukrot, mint ami a tejben található tejcukor a termék nem tartalmazhat – biztosra veheti, hogy a sajt megfelel a laktózmentes termékekre vonatkozó előírásoknak. Forrás:laktozerzekeny.hu

A kifejezetten laktózmentesként árult sajtok laktózmentes tejből készülnek, vagy  a gyártás során vonják ki belőlük a laktózt, esetleg laktáz enzimet adnak hozzájuk, tehát ha nagyon biztosra akar menni, ezektől sem szeretnénk eltántorítani. Annyira nem, hogy erre a tesztre összevásároltunk egy csomó szeletelt laktózmentes plecsnis sajtot, hogy kiderítsük, melyikkel jár a legjobban. 

A teszten a sajtok mellé kenyeret ettünk, és kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a pontozásnál. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, egészen jó eredmények születtek, nem volt ehetetlen sajt a felhozatalban. 
 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új szakma született: a ZÖLDSÉGHENTES!

moana 2016. július 2., szombat 13:47

Az egészséges élet része, hogy az ember megfelelő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszt, de utóbbit valahogy sokan nem találják annyira étvágygerjesztőnek mint mondjuk egy szaftos steaket, és nem is szívesen kísérleteznek velük.

Ezen változtatna most a brit Sainsbury, és Amber Locke zöldségszakértő és művész (!) segítségével egy új szolgáltatást teszteltek június tizenhatodika és tizennyolcadika között a cég egyik londoni üzletében - ez a zöldséghentes.

A cél, hogy megmutassák a vásárlóknak, hányféleképpen lehet ételt készíteni a zöldségekből és hogy (szinte) minden részét fel lehet használni a növényeknek. 

A hivatalos sajtóközlemény szerint a brit háztartások kétharmadában ma már hetente legalább egyszer esznek vegetáriánus ételt, és a szénhidrátban gazdag köreteket (pl. tészták), egyre többen cserélik le valamilyen egészségesebb ételre, mondjuk cukkinitésztára. Igen, ilyen is van

"Már évek óta próbálom izgalmas módon felhasználni a zöldségeket, de tudom, hogy ez újdonság azok számára, akik a hagyományos módon készítik elő és el a cukkinit, a répát vagy a brokkolit. Szívesen mutatom meg másoknak, hogy milyen finomak a zöldségek, és mennyire szórakoztató módon lehet ételt készíteni belőlük, és ami a legfontosabb, hogyan lehet felhasználni azon részeiket, amikről nem is gondolnák, hogy ehetőek" - nyilatkozta Amber Locke, a Zöldséghentes. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: kókuszos-sárgabarackos morzsasüti

Piszke 2016. július 1., péntek 18:39

Sárgabarack, kókusz, vanília, citrom...igazi nyári ízkombináció, ami biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Ezt a sütit ráadásul pontosan öt perc összeállítani, mivel csak morzsásítani kell a hozzávalókat, két részletben tepsibe rakni, közé pakolgatni a barackot, és már mehet is a sütőbe. 

DSC 0002
Fotó: Piszke

A vakáció egyik legjobb édessége ez, a  piruló kókusz és az édes barack, a ropogós morzsa és a lágy gyümölcstöltelék duplán szuper párosa!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a Balaton legjobb éttermei

Edicsek 2016. június 30., csütörtök 18:03

A Magyar Konyha idén is összegyűjtötte a Balaton legjobb éttermeit. A kalauz azoknak nagy segítség, akik kicsit már ráuntak a pizza-gyros-lángos menüsorra, és nem értik miért olyan jó hekkezni, vagyis tengeri halat enni a Balaton mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés