ALAPKONYHA

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

Juhász Edina 2017. április 24., hétfő 10:04

17 különböző márkájú szörpöt ittunk, hogy kiderüljön, az a legjobb, amiben sok az eper.

A műeper íz egy igazán kényes téma, az ipari előállítás során könnyen mellékvágányra lehet futni vele. Pedig az eper finom. Mármint az igazi. Ráadásul az eperszörp nem csak önmagában érdekes, de sokszor felhasználják más italok, például limonádék készítéséhez is. Épp ezért úgy döntöttünk, megnézzük, milyenek a boltokban fellelhető eperszörpök. Az első, ami kiderült róluk, hogy az epret csak hírből ismerik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kukorica- vagy búzalisztből készüljön a tortilla?

Aladár 2017. április 23., vasárnap 13:04

Hernando Cortez a búzában hitt, de nem biztos, hogy érvei kiállták az idő próbáját. A "tortilla" nevet mindenesetre neki köszönhetjük.

Az egészen biztos, hogy a kukorica tortilla jött előbb. Egy Mexikó étkezési szokásait vizsgáló ételtörténész azt mondja, a kukoricalisztből készült tortilla immár több ezer éve képezi szerves részét a mezoamerikai mindennapoknak. A kontinensre 1519-ben megérkező Hernando Corteznek is feltűnt az aztékok által kedvelt lapos kukorica kenyér, a „tlaxcalli”, aztán  jó hódítói szokás szerint rögtön át is nevezte tortillának, azaz pici sütinek. Innen tehát a név. 

shutterstock 374795350
Távolról sincs vége, olvasson még »

És akkor Josephine feltalálta a mosogatógépet

Aladár 2017. április 22., szombat 13:53

Az összetört, kicsordult porcelán tálak okozta frusztráció mellett a férje halálával megörökölt kilátástalan anyagi helyzete sarkallta arra Josephine Cochranet, hogy a tettek mezejére lépjen, és női Prométheuszként elhozza nekünk A Mosogatógépet.

Asztali bútordarabok

Az első mosogatógépet, vagy inkább gépszerű mosogató-valamit már az amerikai polgárháború előtt feltalálta egy John Houghton nevű úr, aki találmányához is urasan körülményes leírást fűzött. Az „asztali bútordarabok (spoiler alert: tányérok!) tisztítását érintő gépi újítás” gyakorlatilag edények egy-egy vödör vízzel való nyakonöntését takarta, és cseppet sem meglepő módon nem hozta el a konyhai eszközök forradalmát. A ma is használatos mosogatógépek prototípusát egy hölgynek, Mrs. Josephine Cochrane-nek köszönhetjük. 

GettyImages-2665696
Fotó: Jimmy Sime / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebb leszel, ha tudatosan eszel

mimi 2017. április 21., péntek 12:38

Instant tippek tudatos étkezéshez azoknak, akiknek nincs idejük arra, hogy öt percig örüljenek egy szem mazsolának, de valamit azért tennének magukért.

Lassulj le, figyelj a tested jelzéseire, egyszerre csak egy dolgot csinálj, gondold át honnan került a tányérodra az étel: ha napi szinten erre a pár dologra oda tudsz figyelni étkezés közben, máris sokat tettél a testi – és lelki – egészségedért. A Harvard orvosi karán tanító pszichológus, Christopher Willard szerint legalábbis mindenképp.

Bár a szakember Mindful magazinban megjelent tanácsai elsőre egészen banálisnak tűnnek, állítólag, ha tudatosan beépítjük őket a mindennapjainkba, sokkal kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lesznek az étkezéseink. Egy próbát megér: le az agyatlan popcornzabálással, éljen a tudatos mazsolamajszolás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csirkés-zöldséges receptek, ha valami könnyűre vágysz húsvét után

dívány.hu 2017. április 19., szerda 15:33

Sok volt a vörös húsból és a csokiból? Mit szólnál egy kis spárgához, spenóthoz és csirkéhez? Három recept plusz egy ráadás húsvét utáni levezetéshez.

Húsvétkor teletömted magad disznóval, báránnyal, kaláccsal és csokinyulakkal? Valami könnyebbre vágysz? Kerestem neked három szuper, idényzöldségekkel (hajrá spárga, spenót, újhagyma!) turbózott, könnyű csirkés főételt a Dívány receptarchívumából. Ja, és egy ráadást arra az esetre, ha még nem sikerült felenni az összes főtt tojást otthon, de már nagyon megszabadulnál tőlük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Melyik natúr joghurtból készítsünk gyümölcsjoghurtot?

Juhász Edina 2017. április 18., kedd 10:44

17 natúr joghurt közül kerestük a legjobbat, vagyis azt, amiből érdemes olyan gyümölcsjoghurtot csinálni, ami nem csak képről látott gyümölcsöt.

Nemrég a Tudatos Vásárlók Egyesülete megnézte, hogy valójában mennyi gyümölcs is van a gyümölcsjoghurtokban, és kiderült, hogy az eredmény finoman fogalmazva is lehangoló. Erre pedig csak egy válasz lehet, ha otthon elkezd szépen mindenki magának készíteni joghurtot, vagyis fogja a natúr joghurtot és teletömi gyümölccsel, a probléma pedig meg is oldódott. Ehhez kerestük a legjobb natúr joghurtot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

25 gasztotrükk, amitől jobb lesz az életed!

Aladár 2017. április 17., hétfő 12:08

Néhány trükköt a Harry Potter filmek Roxfortos vacsoráit készítő házimanók is eltanulhatnának.

Ételekkel kapcsolatos praktikus, és sok esetben már-már zseniális trükkök egész Niagaráját rejti a 5-Minute Crafts videója. A gyűjtésben sok viszonylag közismert trükköt is felvonultatnak, mint a fokhagyma lemeztelenítés előtti kilapítása, vagy amit egyszerűen úgy lehetne összefoglalni, hogy „a dolgok felvágása”, de aki türelmes, igazán hasznos tippekkel gazdagodhat. Ilyen például a gyömbér kaparós sorsjegyszerű meghámozása, az eper hatékony csumázása (a zöld sapka eltávolítása), a chipszes zacskó origami, vagy a gyilkossági helyszínelés jellegű gránátalmás szituációk elkerülésére szolgáló trükkök. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három tavaszi recept a Márga bisztróból, amit te is meg tudsz csinálni

mimi 2017. április 16., vasárnap 13:23

Bazsalikomos créme brulée csokifagyival, roston sült fogas petrezselymes burgonyapürével és mandulával: vagy a csopaki Márgában kóstolhatod meg őket, vagy ha követed az alábbi recepteket, akkor otthon. Kár, hogy a balatoni panorámát nem lehet olyan könnyen reprodukálni mint az ételeket.

Elkértem nektek a csopaki Márga bisztró vadiúj tavaszi étlapjáról három olyan receptet, amikben van ugyan egy kis csavar, de egyáltalán nem lehetetlen őket otthon kivitelezni. Akár az ünnepi asztalon is simán helyük lehet, ha már elég volt a húsvéti kajákból.

Már adom is át a szót Endrédi Zoltán séfnek:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy vegyünk jó spárgát?

Sákovics Diana 2017. április 15., szombat 16:07

Itt a spárgaszezon, összeszedtük mire érdemes figyelni, hogy ne legyen se fás, se keserű.

medvehagyma-szezon lecsengésében egyetlen jó dolog van: az, hogy megjelenik a piacon a spárga. Persze az, hogy ez pontosan mikor következik be, nagyban függ az időjárástól. A spárgaszezon ugyanis nem tart tovább két hónapnál. A termelés jobb esetben már márciusban elkezdődik, de ha a tavasz késik, minden borul. Még jó, hogy idén időben érkezett.

A spárga hajtásnövekedése egyébként akkor indul, ha a talajhőmérséklet a tél után eléri a 10-12 Celsius fokot. A zöldség hosszú, gúla forma földkupacok alatt 4-6-8 darabos hajtáscsoportonként növekszik, a szüretelők innen kaparják ki, és ha elég hosszú, akkor elvágják, dobozba rakják, majd visszatemetik a földet. Ha jól csinálják, akkor a gyökértörzshöz nem túl közel vágják ki, ellenkező esetben ugyanis a spárga íze elég keserű. De nem csak erre érdemes figyelni a spárgaszedésnél: mivel minden spárgaszál más érettségi fokon áll, ezért egy lyukat többször is meg kell bontani. A spárga egyébként gyorsan érik, és ha a kelleténél fél nappal többet tölt a földben, teteje belilul, értéke pedig a felére zuhan.

shutterstock 423884443

Ez mind szép, de milyen a jó spárga? 

A jó fehér spárga egyenes, teteje nem lila, vágás után 22 centis. Ez a tökéletes spárgaverzió éri a legtöbbet. A vékony szálakra általában kisebb a kereslet, de ha ilyet látsz, ne aggódj, ízre pont olyan lesz, mint vastagabb testvére. A zöld spárgával könnyebb az élet, ő nem földkupac alatt, hanem a felszín felett növekszik, így nem kell sem ásni, sem kaparni, egyszerűen csak le kell vágni, ahogy elérte a 22 centis EU szabványt. Arra viszont figyelni kell, hogy ne nyíljon ki a feje. Ha ez mégis megtörténik, elvileg mehet a kukába, szóval a piacon is érdemes elkerülni. Vásárlásnál arra érdemes figyelni, hogy milyen a spárga végén a vágásfelületet. Ha az nagyon be van száradva, akkor a növény régi. Ez azért baj, mert a spárga 90 százaléka víz, így könnyen kiszárad, megfásul. A frissességét a beszáradás mértéke mutatja: ha csak fél centi kemény, az még megvehető, viszont a centis szárazság három napos spárgát rejt, szóval azt inkább érdemes elfelejteni. 

A jó spárga pedig nemcsak finom, de  A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdag. Jó levesnek és köretnek, de remek csirkével, rizzsel, salátának, vagy csak magában valami klassz öntettel. Mi számos spárga receptet próbáltunk már a gasztrorovat történetében, jöjjön a három kedvenc receptünk. 

Spárgás rizottó. Rizottó fehér- és zöldspárga-fejekkel, citrommal és parmezánnal. Olyan gyorsan kész, hogy a harmincperces kaják közé is befért volna.

Sült spárgasaláta. Pirított szezámmal indítunk, úgyhogy már csak jó lehet. És akkor a spárgáról és a bébispenótról még nem is szóltunk…

A szezonban legalább egyszer muszáj. Még jó, hogy egyszerű és gyors.

Van jó street food a belvároson kívül is?

Rimai Tímea Éva 2017. április 13., csütörtök 17:59

Mondd meg te. Na jó, mi is segítünk: kipróbáltuk a XVI. kerületi Kalózt, a IX. kerületi Bodegát és a XV. kerületi Kemencés pizzát. De tuti nem csak ezek a helyek jók távol a belvárostól, segíts őket megtalálni!

A belváros tele van remek street foodot áruló helyekkel, kis túlzással ha eldobsz egy követ betöröd egy menő foodtruck ablakát. De hiszem, hogy nem csak itt lehet igazán jó hamburgert vagy pizzát enni Budapesten, hanem a külvárosban is. Én most hármat próbáltam ki közülük, és arra kérlek, ha tudsz ilyen helyeket, ne tartsd meg őket magadnak. Gyűjtsük össze együtt a külváros legjobb street food helyeit!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért vagyunk kísérletezőbbek egy utazás során

Aladár 2017. április 11., kedd 10:54

Egy egzotikus hely otthon furcsának tűnő szokásaiban elmerülve olyasmit is hajlandóak vagyunk kipróbálni, amire otthon garantáltam nemet mondanánk.

Egy távoli helyen eltöltött nyaralás alkalmával könnyű kizökkenni a megszokott kerékvágásból. Lelassul az idő, nem tudunk aludni, és az otthoni, ismerős közegben idegennek tűnő ételek is sokkal hívogatóbbnak tűnhetnek. Erre a jelenségre keresi a választ a Science of Us cikke

Egy Barnardon tanító biológus, az ízlelést és szaglást kutató John Glendinning egy saját nyaralásról származó emlékkel próbálta új megvilágításba helyezni a jelenséget. Glendinning egy japán út során próbált ki valamit, amit saját bevallása szerint is biztosan visszautasított volna, ha a nagyi teszi elé egy vasárnapi ebéd alkalmával: szöcskéket teriyaki szósszal.

shutterstock 568403611
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztrokérdőív: hogy esztek ti?

Sákovics Diana 2017. április 10., hétfő 17:50

Szeretsz főzni? Hol vásárolsz? Jársz-e éttermebe? És mit rendelsz leggyakrabban? Töltsd ki kérdőívünket, hogy mi is megtudjuk.

Gyömbérrel a hányinger ellen

Aladár 2017. április 9., vasárnap 10:16

A gyömbér szuperképességeiről megannyi legenda kering. Ha ezeknek a tizede igaz, máris megéri gyömbérbe invesztálnunk.

Minden tizedik sámán ezt ajánlja

A gyömbér azon kevés tradicionális csodaszerek egyike, amit hasonló lelkesedéssel javasolnak orvosok és sámánok egyaránt. Indiában és Délkelet-Ázsiában, természetes lelőhelyén, évezredek óta nagy tiszteletnek örvend. Arra felé úgy tartják, mindenre jó. Ez persze túlzás, hordozórakétának például biztosan pocsék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol együnk jót az osztrák határnál?

mimi 2017. április 8., szombat 18:49

Az osztrák konyhát sokan azonosítják a gőzgombócos hüttékkel, és a Wiener Schnitzellel, pedig egyáltalán nem csak ezt tudják jól csinálni a szomszédban. Mutatom a legjobb helyeket ahol jót lehet enni viszonylag közel a határhoz.

Szuper borok, izgalmas gasztro-látogatóközpontok, zseniális éttermek várnak minket Ausztriában. A legközelebbi tartományok – Burgenland, Stájerország, Alsó-Ausztria – legjobb helyeit és programjait szedtem össze korábbi utazásaim alapján, amik akár egy hétvégi kiruccanásba is beleférhetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Multitól a mangalicákig: Fekete Zsóka farmján jártunk

Rimai Tímea Éva 2017. április 7., péntek 17:13

Fekete Zsóka a húszas éveinek végén gondolt egyet, és a budapesti multilétet maga mögött hagyva visszatért hajdúsági gyökereihez. Ma 350 mangalicát tart, hajnalban kel, piacozik, kolbászt tölt, nemzetközi vásárokra jár. Mindezekről bébimalacok között mesélt nekünk Hajdúböszörmény határában működő farmján.

Húsvétkor szeretnél igazi kézműves sonkát enni? Olyan állatból, amit valaki tényleg szeretettel nevelt, és aztán a nagymamája receptje alapján készítette el belőle azt, ami végül az asztalodra kerül? Oké, a piacokon mindenki azt állítja a termékeiről, hogy így készülnek – aztán van, akinél ez csak részben igaz, másról meg egyenesen ordít, hogy kamu az egész. Fekete Zsóka, a multicégtől mangalicafarmra igazolt gazda esetében viszont nagyon is hihető. Főleg, ha meglátogatod Hajdúböszörmény és Görbeháza között, a disznótelepén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi bizarr: az etetésfétis

Aladár 2017. április 6., csütörtök 19:38

Van, aki arra izgul, hogy kajával tömi a másikat, van, aki arra, hogy folyton etetik. Bizarr jelenség az emberi szexualitás bugyrából.

Minden egészséges kapcsolatnak szüksége van arra, hogy fejlődni, növekedni tudjon. A „feederism”, az etetés kedvelőit azonban inkább a fizika világa, azon belül is a gázhalmazállapot ihlette meg, ők olyan partnereket keresnek, akiknek az jut eszébe a rendelkezésre álló térről, hogy azt bizony ki kell tölteniük.

unic77-blogspot-com-setia-medium

Nem kövérek, etetettek!

Csak, hogy mindenkinek világos legyen, ahhoz, hogy valakit az etetők, vagy etetettek közé soroljanak, nem elég, ha valaki a nagyobb méreteket részesíti előnyben. Az ehhez a szexuális szubkultúrához tartozók olyan kapcsolatban szeretnének élni, ahol az egyik fél elvárása a partnerétől az, hogy etethesse, míg a másik oldalon nincs más dolga az embernek, mint a hízás. Mindez pedig ebben az esetben olyasmi, ami mindkét fél szexuális vágyait felkorbácsolja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tehetünk, hogy a paradicsomok újra édesek legyenek?

Aladár 2017. április 4., kedd 16:48

Egy áruházi paradicsomot nem lehet egy lapon említeni a nagymama kertjében termett, foltos, néha furcsa színű, de zamatos és illatozó, mennyei zöldséggel. A szupermarket paradicsom többnyire kőkemény, kívülről olyan, mintha leöntötték volna piros festékkel, majd lelakkozták volna, belül viszont fakó és íztelen. (Ennek okáról részletesebben itt írtunk.) A Reactions videójából kiderül, mindez miért van így, és mit tehetünk az ízletesebb paradicsomokért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így varázsolhatod újjá a maradék tésztát

Aladár 2017. április 3., hétfő 15:12

Nem törvényszerű, hogy a hűtőben hagyott, maradék tészta rossz legyen. Oké, igazából az, de nagyon egyszerű jó kaját készíteni belőle.

A maradék tészta, bár sok nagyobb családban csak elvi szinten létezik, problémás étel. Általában elvárja az ember, hogy ugyanúgy teljesítsen, mint újkorában, de a hűtő ennek többnyire keresztbe tesz. A szósz megbőrösödik, a tészta megkeményedik, vagy ellenkezőleg, zselé-állagot vesz fel. De nem kell, hogy ez mindig így legyen!

shutterstock 136439594
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Több jó csokinyuszit is ettünk

Juhász Edina 2017. április 3., hétfő 09:58

Rengeteg csokit kóstoltunk meg, hogy kiderüljön, melyik a legjobb húsvéti csokinyuszi.

A Húsvét elengedhetetlen kelléke a csokinyuszi. Szerencsére a rossz emlékű tortabevonós nyulak ideje kezd lejárni, és  olyat is alig találtunk, ami egyértelműen egy kicsit átstrukturált mikulásos öntőformából keletkezett.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lájfhek a konyhában: pomelobontás egyszerűen

Sákovics Diana 2017. április 2., vasárnap 15:34

A pomelo, ez az édeskésen fanyar citrusféle 2013-ban még simán fura gyümölcsnek számított, és annyira még ma sem megszokott, hogy evidens lenne, mi az ördögöt lehet kezdeni vele. Most megmutatjuk.  

Borbárok a bulinegyedben: van rá kereslet

Rimai Tímea Éva 2017. április 1., szombat 17:55

Nem csak beerbike-ok meg fekve hányó mókusjelmezes brit legénybúcsúhordák vannak a budapesti bulinegyedben, hanem mellette virágzik például a fancy borbárkultúra is. Végigittunk hat borbárt a Király utca-Gozsdu udvar-Wesselényi utca tengelyen, hogy elmondhassuk, melyikbe miért érdemes elmenni.

Komolyan van ott erre kereslet? Nézett rám értetlenül egy ismerősöm, amikor meséltem neki, hogy igényes borbárokat fogunk tesztelni a budapesti bulinegyedben. Miután a környéken végigpróbáltunk belőle hatot, végleg bebizonyosodott, hogy a közhiedelemmel ellentétben baromira nem csak a vodka és sörakcióval kecsegtető helyeken van tömeg egy átlagos hétköznap este. A bulinegyed legmenőbb boros helyeit az Urbanista blog szerzőjével, Zubreczki Dáviddal jártam végig – aki egyébként civilben a pasim, de most nem ezért vittem magammal, hanem – hogy segítsen belsőépítészeti szempontból is értékelni ezeket a helyeket. Az ő véleményét a keretesekben olvashatod.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavasszal ne a paradicsomot edd!

Sákovics Diana 2017. március 30., csütörtök 17:34

Egész télen annyira vártam, hogy ehessek végre igazán jó paradicsomot. A téliekből ugyanis - szinte mindegy, melyik fajtát vettem - egyik sem volt igazán finom. A paradicsoméhség kielégülésének ideje azonban még nem jött el, szerencsére van azonban egy csomó klassz alapanyag, aminek tényleg most van a szezonja. Ott van például a retek, a spenót, a saláta és a kucsmagomba. 

Meg persze ott van az egyik nagy kedvencem: a medvehagyma is. A medvehagymával éppen tele vannak az erdők, így ahelyett, hogy több száz forintért vennénk a piacon, simán be lehet gyűjteni egy vacsorányi adagot kirándulás közben. Persze vigyázni nem árt, a medvehagyma igencsak hasonlít az amúgy mérgező gyöngyvirág levelére. Ha biztosra akarsz menni azzal, és elkerülnéd az ügyeletet, medvehagyma szüret előtt érdemes tesztelni, felismered-e a fokhagyma ízű zöld leveleket. Van is hozzá egy remek kvízünk. 

Ha pedig megvannak az alapanyagok, neki lehet állni a főzésnek. A videóban összeszedtünk néhány tippet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó ötletnek tűnt, mégis bebukott a kajás Yummber

Adamek Alma 2017. március 29., szerda 16:29

Meglepően sokan csodálkoztak rá a napokban arra, hogy alig húsz hónap után bezár az Uber mintájára készített kajás applikáció, a Yummber. A Yummber egy közösségi vendéglátó rendszer volt, ahol az otthonukban főző emberek juttatás fejében megosztották reggelijüket, ebédjüket vagy vacsoráikat másokkal. Tehát főztek, a vendégek az app alapján bejelentkeztek, és otthonos környezetben kajálhattak. 

Ahogy másokban, úgy bennünk is felmerült a kérdés, hogy vajon mi vezethetett a bezárásig, mikor már hazánkban is dübörög a sharing economy (közösségi gazdaság), pörög a gasztroforradalom, egyre több a kíváncsi turista, és a hasonlóan bizalmi rendszeren alapuló Airbnbtől sem zárkóztak el a városiak. Azaz minden adott lett volna ahhoz, hogy rácuppanjanak a kalandosan elérhető házi kosztra az emberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szakszerű tésztafőzés 4 pontban

Aladár 2017. március 28., kedd 18:03

A tésztafőzés a világ legegyszerűbb dolgának tűnik, pedig rengeteg kérdést vet fel. például azt, kell-e olaj a tészta főzővízébe? Mitől nem ragadnak össze a tésztadarabok? Hogyan ragad a tésztára a szósz? Egy videóból minden kiderül.

Hogy lesz tökéletes a tészta? Egyáltalán milyen a jó tészta? És vajon hogy kell jól megfőzni? A Reactions egy kompakt videóban most összeszedte. Jöjjenek a legfontosabb alapvetések. 

A tészta anatómiája

A tészta végtelenül egyszerű lélek, csupán 3 hozzávaló kell hozzá: liszt, víz, és tojás. A friss tészták szinte mindig tojással készülnek, főleg a töltött tészták például (tortellini, ravioli), de a lasagne is. A száraztészta általában csak durumlisztből és vízből készül, de létezik száraz tojásos tészta is. Ebből következik, hogy a tészta 2 fő építő eleme a fehérje és a keményítő. Tésztakészítésnél jó ötlet durumlisztből építkezni. A nagyobb fehérjetartalmú, más néven keményszemű búzaként is ismert durumbúzából készült dara nem olyan homogén állagú, mint finomra őrült társaié. A lisztben rejlő protein olyan tésztát eredményez, ami nyersen nem ragad, ugyanakkor kifejezetten nyúlékony, tehát könnyebben formálható.

shutterstock 275882204
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pizzateszt: a legismertebb pizzázóktól rendeltünk

Juhász Edina 2017. március 27., hétfő 18:11

Az ismert pizzázókból rendeltünk sonkás és margherita pizzákat, megnéztük mennyit késnek és persze azt, hogy melyik ehető és melyik nem.

Nemrég a rendelős oldalak értékelései alapján legjobbnak ítélt pizzázókból rendeltünk, és nem igazán sikerült olyan pizzát találnunk, ami tényleg osztatlan sikert aratott volna. Most pedig olvasóink kérték, mi pedig teljesítjük alapon olyan pizzázókat választottunk, amik ismertek és népszerűek, de az értékelésük mégsem makulátlan. Sajnos vagy szerencsére, ez nem derült ki, de akármilyen csellel próbálkoztunk, az Il Treno, az Okay Italia, Pizza Hut és a Theo Papa ha megfeszültünk, akkor sem hozott a szerkesztőségig pizzát, így maradtak a többiek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés