Mekkora parasztvakítás ezüstöt tenni a sportruházati cikkekbe?

Az American Chemical Society szerint mégsem kamu, hogy az ezüst elpusztítja a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat a sportruhákban.

A nanotechnológiának köszönhetően a sportruházatgyártók képesek úgy beleszőni az ezüstrészecskéket az edzőruhák anyagába, hogy azok elpusztítják a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat, nem jönnek ki a mosással az anyagból, és a környezetet sem károsítják – írja a Knowridge Science Report.

Az ezüst fertőtlenítő hatása régóta ismert: a szürkés színű nemesfém jelenléte megszakítja a baktériumok szaporodásához nélkülözhetetlen kémiai folyamatokat, így segíti a fertőtlenítést és a nem kívánatos szagok eltüntetését.

Az ezüst nanorészecskék és a penetráns testszag küzdelmének részleteit az American Chemical Society és a PBS Digital Studios videójából ismerhetjük meg:

Az American Chemical Society, a világ legnagyobb tudományos társasága egy non-profit szervezet, melyet az Egyesült Államok Kongresszusa támogat. Az ACS globális vezető szerepet tölt be a vegyészeti vonatkozású információk és kutatási eredmények terjesztésében, szakfolyóiratok és a tudományos konferenciák által. Az ACS önmaga nem végez kutatást, csak tudományos tanulmányok eredményeit hozza nyilvánosságra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra