Kardashianek közül kerül ki a következő Marina Abramovic

Kendall Jennert elsősorban a reality show celebeket termelő Kardashian-klánból kinőtt modellként és beauty bloggerként ismerhetik, ezúttal azonban valami mindettől igen távol eső terület meghódításával próbálkozik: a performansz művészettel. Jó, nem az ő ötlete volt, a W Magazin kérte fel, vegyen részt a 10 éves évfordulójukat ünneplő, művészeti tematikájú kiadványukhoz kapcsolódó videóban - számolt be róla az ArtNetNews.

A hajtás után látható kisfilmben Jenner öt híres performanszművész alkotásait "értelmezi újra" Yoko Onótól a Marina Abramovic & Ulay alkotópároson át Yves Kleinig. "Modellként csak egy manökent látnak belőlem az emberek, de most saját magam szeretném irányítani a rólam megjelenő képet" - állítja Kim Kardashian kishúga.

A két és fél perces videó egy fokkal jobban sikerült, mint az ugyanebből az alkalomból készült fotósorozat, ahol Jenner és Hadid életre kelt Snapchat kisállat-filterek formájában a közösségi média társadalomra gyakorolt hatását próbálja érzékeltetni, térd nélkül.

A videóban szintén feltűnik barátnője és kolléganője, a szintén szupermodell Gigi Hadid is, akivel együtt adják elő Marina Abramovic és alkotótársa, Ulay egy közös művét. Ha ön mindezt csak sima celeb-hírverésnek gondolná, kicsit elbizonytalaníthatja, hogy a kisfilm bevezetőjét nem más narrálja, mint maga RoseLee Goldberg amerikai performansz-művészettörténész, szerző, kritikus és kurátor, a Performa művészeti csoport alapítója. Bennünket is elbizonytalanított.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek