Félmillió forintért kelt el Tombor Zoltán meztelen Mihalikja

Igen, ennyit adott a nyertes licitáló a pucéran esernyőt fogó magyar modellért a Váci 1. Üzletházban megrendezett, pár perc alatt lezajlott aukción, amelyet egy kiállításmegnyitó és divatbemutató is megelőzött. Bár egy köpésre volt a Vörösmarty tér adventi vására, hálásak voltunk Tomcsányi Dórának, a NUBU-nak, az Artistának és Anh Tuannak, hogy elhoztak egy csipetnyi tavaszt és nyarat. Igen, a combvillantás jövőre is divatban marad.

Nemcsak a pucér Kate Mossért adnak sokat a gyűjtők, pénteken este félmillió forintért kelt el a fotó a meztelen Mihalik Enikőről, amelyet még az ismert magyar divatfotós, Tombor Zoltán készített a világhírű magyar modellről 2010 őszén a Vs. magazin számára. Az Absolute Mode esemény keretében megtartott aukción százezer forintról indult a licit, és százasával emelkedett az összeg. Háromszázezer forintnál volt egy ki megtorpanás, majd a fotó végül félmillió forintért kelt el, és nem kellett hozzá öt perc se, pedig akkor már nem is voltak sokan.

Mint a nyertes licitálótól a "fekete pulóveres úriembertől" megtudtuk, máskor is alkudott már magyar fotósok képeire. Hogy pontosan mi volt a legnagyobb összeg, amit ilyen célra áldozott, arra nem emlékezett, csak a legkisebbre, ezt viszont nem osztotta meg velünk. Mint elmondta, pont lecsúszott arról az árverésről, amelyen a kép párjára lehetett licitálni, kicsin múlott, na. Mihalik Enikőt természetesen gyönyörűnek tartja, de hogy a kép hova kerül majd, azt neje dönti el, hiszen mégiscsak ő az első számú nő az életében.

Az eseményen nem véletlenül a most éppen New Yorkban élő Tombor Zoltán egyik fotóját árverezték el, ugyanis – micsoda véletlen – a képeiből készült kiállítást is pont itt, pont ekkor nyitották meg. Tombornak 11 éve nem volt önálló kiállítása, és az Absolutly tárlathoz az elmúlt két évben készült kedvenc fotóit válogatta ki. Bár saját állítása szerint nagy dumás, a képeiről nem szívesen beszél. Az életútját viszont elég jól megismerhettük. Előbb az est háziasszonya, Lilu mesélt, majd egy villáminterjú következett. Összefoglaljuk:Tombor Zoltán 20 éve kezdett el érdeklődni a fotózás iránt; 2003-ban volt egy súlyos motorbalesete, ezután döntötte el, hogy kiköltözik Milánóba; már itt is nagy sikereket ért el, de számára mindig is New York volt a végcél, hiszen 70 százalékban innen irányítják a divatszakmát, innen jön a pénz, és különben is, bárki, aki kortárs művészettel akar foglalkozni, legyen szó akár egy rockzenészről, annak ebben a városban a helye.

A kiállításmegnyitó és a nagyon későn, fél tizenkettőkor tartott aukció között a Váci 1. Üzletházban megrendezett eseményen négy divatbemutatót is megtekinthettek a meghívottak. Pár szponzorbejátszás után az olasz Pinko téli és karácsonyi kollekcióját vonultatták fel a modellek. Volt, minden, amik már a boltkörképeinkban is feltűntek, csak kicsit másként: gondolunk itt a steppelt bőrnadrágra, bőrszoknyára, a szőrmemellény és a pufidzseki szerelemgyerekéről és az oversize kötött holmikról, sőt olyan combcsizmát is láttunk, melyet még Kim Kardashian is megirigyelne. A kötelező külföldi márka után végre következhettek a magyar tervezők kreációi, nem, ezúttal nem az aktuális kollekciókat tekintettük meg, ahogy az itthon szokás, hanem már a következő szezon ruháit, és jólesett a csipetnyi tavasz, illetve nyár.

Tomcsányi Dóri mindig merészen bánik a színekkel, és ezzel a jó szokásával az előtavaszi kollekció tervezésekor sem hagyott fel. Most az is kiderül, hogy a rövid szárú kertésznadrág is lehet divatos. A NUBU-nál 2012-ben is hangsúlyosak lesznek a maxiruhák, az óriási táskák, és az olyan alapszínek, mint a fehér és a fekete. Az Artista bemutatónál végképp eldőlt, hogy jövőre mindenkinek aki divatos akar lenni, be kell szereznie egy kertésznadrágot, ja, és ugyanez a helyzet a nadrágszoknyával is, ez már a második bemutató közben is leesett. A lazán, libegősen nőies és városias kollekciók sorából Luu Anh Tuan kreációi kilógtak, sorra vonultak fel az olyan kis fehér ruhák, amelyet olyan irodisták, üzletasszonyok is hordhatnak, akik szívesen támogatják a magyar divatot, de az urbanista vonal nem feltétlenül a szívügyük. És igen, a magyar lányoknak ismét lesz módjuk arra, hogy combot villantsanak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek