Kiegészítők télire: medve a hajra, mókus a nyakba!

Itt a hideg, és szépen meg is érkeztek a téli kiegészítők a boltokba. A stilizált állatok rajongói tócsává olvadhatnak a New Yorkerben, de tehetnek egy kitérőt a Tescóba is egy jó kis medvés sapkáért. A színes műszőrme rajongóinak inkább a Stradivariust ajánljuk, a svájcisapkák és a kötött holmik rajongói pedig mindenütt szabadon garázdálkodhatnak.

Téli kabátot venni nem olcsó mulatság, sokkal pénztárcakímélőbb, ha szezonális ruhatárunkat pár kiegészítővel aktualizáljuk inkább, például veszünk egy új sapkát, kesztyűt, stólát, sálat és hasonlókat. Sokan panaszkodnak arra, hogy az őszi és a téli hónapokban alig viselnek az emberek színeket. Idén ez másként lesz, és most nem feltétlenül az ijesztően fénylő, ijesztően zöld, kék, sárga vagy piros kabátokra gondolunk.

Szinte minden, általunk végigjárt üzletben sorakoznak színes téli kiegészítők, bár a legáltalánosabb minta sokak bánatára az állatminta. A legkiemelkedőbb kínálatot a New Yorker hozta, a párducfoltos hátizsákon keresztül a mintában passzoló, levágott ujjú kesztyűig minden megtalálható. Jó, a Miki egeres sál tényleg csak haladóknak ajánlott, akárcsak a tescós macis sapka és a H&M-ben található társai.

Kedvenceink azonban mégsem ezek voltak, hanem a szintén kicsit gyerekes sálak, amelyeken különböző stilizált élőlények sorakoztak. A New Yorkerben volt baglyos, rénszarvasos, sőt, az Index kaszás mókusának fegyvertelenített változatával is találkoztunk. Ugyan egyik sál sem kötött, viszont jó nagyok, így azért el tudják látni eredeti funkciójukat, vagyis védenek a hidegtől. Itt szembesültünk azzal, hogy a virágminta még nem ment ki a divatból, sőt, most már az usankákon is támad. Persze arra a fehér kötött sapkára, amelynek kedvéért a Chanel védjegyeit (például a láncon átfűzött pántot) gondolta újra a tervező, ez sem készített fel minket. Ha valaki nem óhajt kimozdulni a hideg időben, akkor házi papucsokból, cipőkből, csizmákból is nagy a kínálat, és még szép, hogy ebből is van párducmintás. Ha fekete bojtos vadállattal a lábán sokkolná az önnel együtt élőket, akkor irány a New Yorker, csak 3990 forint az a bizonyos darab. A Tescóban is van választék lábmelegítőkből, egy szürke, ám szintén bojtos otthoni csizma 2750 forint.

Az üzleteket járva jól kirajzolódik a többi trend is: ha a virágos usanka nem jött be, akkor van műszőrmés is. A Stradivariusban 4595 forint, míg a H&M üzleteiben 2490. A svéd márka egy babarózsaszín darabbal is megfejelte kínálatát, ez utóbbi 3990 forintért. Műszőrmegallérokba és stólákba is könnyű belebotlani. A Prada nagyon rikító darabjait ugyan senki nem merte lenyúlni, de a Stradivariusban van például egyszínű kék, rózsaszín vagy lila 4595 forintért.

A színek a kesztyűkben is visszaköszönnek, a Tescóban például egy türkizes, ciános darab ordított ránk barna színű társai közül, a Mangóban pedig egy piros masnis sivalkodott a pénztárnál. Egyébként szinte minden üzletben lehet találni egyszerű, kötött nyakvédőket, sapkákat, kesztyűket, igaz, nem mindenhol szettben árulják ezeket, de hát éljen a colour blocking. Ja, és a svájcisapka rajongói is nosztalgiázhatnak: ők a H&M-nél 1290 forintért, a Zarában és a Stradivariusban viszont 3595 forintért vásárolhatnak maguknak új kedvencet több színben. A Pull&Bearbe pedig annak érdemes betérni, aki hajlandó négyszáz forinttal többet fizetni némi párducmintáért.

Oszd meg másokkal is!
Mustra