Csak bámulunk – 5 zavarbaejtő luxuskiegészítő fürdőszobába

Zenélő, távirányítós álomvécé, hangfalak, masszázszuhany és tükörbe épített tévé: csak néhány azok közül a kiegészítők közül, amelyek egy igazán elsőosztályú luxusfürdőszoba elengedhetetlen kellékei. A Luxpresso több mint 50 millió forintnak megfelelő összegért válogatott közülük.

250 ezer dollárból (kb. 53 millió forint) akár egy saját rezidenciát is be lehet újítani, de ha ez csak a szerény konyhapénzünk, megfontolandó, hogy ne költsük-e mégis inkább a világ legpazarabb fürdőszobájára. Bár ez az alternatíva meglehetősen távol áll tőlünk, azért eljátszottunk a gondolattal. A Luxpresso összegyűjtött néhányat azok közül a fürdőszoba-kiegészítők közül, amelyekből jó eséllyel összerakhatod a fürdőszobák fürdőszobáját. De minek.

Numi, az álomvécé

Durva belegondolni, hogy a pottyantóstól meddig jutott az emberiség: a Kohler NUMI névre keresztelt luxusvécéje olyan, mint egy, a sci-fikben eleinte csak óvakodva méregetett, égből pottyant űrhajóalkatrész. Első ránézésre nehéz elhinni, hogy arra való, amire. Az érintőképernyős távirányítóval ellátott szerkezet olyan profi, hogy a beépített bidé mellett a hátsódat és a lábadat is melegíti, szárít, világít és még zenét is játszik. Mindössze 4800 dollárért (1 millió forint) megkapod. Elnézve a kínálatát - kis túlzással - akár még a tévé vetélytársa is lehetne. Ilyen diszkrét vécéreklámot pedig aligha láttunk még, amelyből az is kiderül, hogy a gazdagoknak a vécézéshez magaslati panoráma is kell. Szent szar.

Saját bejáratú gőzfürdő rengeteg zuhanyrózsával

Az ilyen hiper-szuper szerkezetek ára akár a 18 ezer dollárt is (4 millió forint) elérheti: megmasszíroznak, erdei esőt imitálnak, de saját bejáratú gőzfürdővé is átalakíthatók. A legtöbb designnak a kétszemélyes ülés is a része. Bár nem valószínű, hogy egy ilyen darab jó hatással lesz a vízszámládra, a wellness-költségeidet szépen megcsappanthatja. Már ha ez a mindennapjaid része, és van fölös négymilliód.

Luxuselektronika

Ha valaki a fürdőben is képtelen meglenni elektronikus kütyük, zene és tévé nélkül, már a legmodernebb eszközöket vetheti be a tökéletes összhatás érdekében. A Kohler nem csak vécében, de hangfalban is elsőosztályú, a SoundTile hangszórók párja 350 dollár, de egy ultravékony 60x60-as keretnélküli, tükörbe épített Samsung-tévét (1,3 millió forint) is lehet melléjük választani, biztos, ami biztos. A távirányító értelemszerűen vízálló.

Padlófűtés

Manapság már nem számít egy nagy vaszizdasznak, de egy luxusfürdőszobából mégsem hiányozhat. A négyzetméterenként 6-12 dollárt (1200-2400 forint) kóstáló berendezés egy vízmelegítő vagy bojler segítségével keringeti a vizet a padló alatt húzódó csőrendszerben. Ha igazán májerek akarunk lenni, beújítunk mellé egy Finlandia szaunát is, amit az amazon.com-on például 8100 dollárért (közel 2 millió forint) vesztegetnek.

Luxuskád

Egy elsőosztályú kád – zuhanyrózsával és teljes harci dísszel – a forrásunk szerint általában 5000 és 15000 dollár között mozog. A legjobb modellek leginkább a művésziességet és a spa-jelleget kombinálják: akárcsak a többi már említett luxus-kiegészítőben, egy ilyen kádban is az a jó, hogy puszta használati helyiség helyett inkább élettérnek érzed tőle a fürdőszobát. Az olasz Water Games Technologies Red Diamond nevű modellje például úgy fest, mint egy Ferrari. A 47 ezer dolláros álomkád dupla HDTV monitorral van ellátva (ez akkor nyer értelmet, ha éppen nem azt akarod nézni, amit a partnered), a Swarovski kristályokkal kirakott pezsgőtartót pedig már csak az arany kapcsolórendszer múlja felül. Úgy látszik, még mindig nagy az Isten állatkerje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek