Házi testápoló - ha magad készíted, olcsóbb

Ha tartasz az ismeretlen vegyszerektől, amiket az áruházakban kapható kencék tartalmaznak, saját magad is elkészítheted azt a fajtát, amiben tökéletesen megbízol.

Sokan azt gondolhatják, biztos nehéz házilag legyártani egy testápoló krémet, de valójában elég egyszerű. Először is kell hozzá egy már egyébként nem használt, de működőképes turmixgép - írja a Mother Nature Network.

Vegyél elő egy kisebb vagy közepes méretű üvegtálat, egy olyan szedőlapátot, amit addig kizárólag természetes aromaterápiás termékekhez használtál. Számíts arra, hogy a természetes krémekben használt méhviasz nyomokat hagyhat a turmixgép folyadékkal érintkező részein.

Ezek kellenek hozzá

 • - Háromnegyed csésze tiszta olaj. A bioboltokban kapható édes mandulaolaj azért ajánlott, mert jól beszívódik és nem hagy zsíros filmrétegre emlékeztető trutyit a bőrön.
 • - Egy csésze tiszta víz. Lehet rózsavíz is, amit szintén kapni bioboltokban.
 • - Két evőkanál méhviasz. Semmiképpen se használj kőolaj-eredetű viaszanyagot. Arra viszont figyelni kell, hogy méhviasz az arra hajlamosaknál allergiás tüneteket válthat ki.
 • - 30 csepp illóolaj. Többféle is megfelel: például levendula, ilang-ilang, bergamot, vagy más hasonló. Győződj meg róla, hogy ne szintetikus aroma-olajat használj. Érdemes először levendulát használni, mert az jó a leégésre, de más égett sebekre is, valamint minden bőrtípus gyógyulását elősegíti.
 • - Végül egy üvegedény az elkészült krém tárolására.
 • Most, hogy megvan minden, kezdj hozzá!

 • Tedd az olajat egy mérőedénybe és add hozzá a méhviaszt. Tedd bele egy serpenyőnyi vízbe úgy, hogy a víz szintje a mérőedény feléig érjen. Melegítsd fel a tűzhelyeden egész addig, amíg a viasz feloldódik. Ekkor vedd le rögtön, és hagyd hűlni egy-két percig. Ne várd meg, hogy a viasz elkezdjen megkeményedni.
 • Öntsd a vizet a turmixgépbe és nagy sebességgel kezdd megkeverni. A fedél legyen rajta, de annyi nyílást hagyj, hogy a viasz és olaj keverékét lassan hozzáadhasd. Szépen vegyül a két folyadék, ahogy öntöd az olajat. Amikor az olaj háromnegyedével végzel, akkor kezd sűrűsödni.
 • Tedd hozzá az illóolaj-cseppeket is, keverd bele a készülő testápoló krémbe.
 • Tartsd hűvösön

 • Öntsd a krémet az üvegedényeidbe. A lapáttal szedd ki a maradékot a turmix tölcséréből. Az elkészült testápoló nagyjából fél évig tartja meg a minőségét. Ajánlott hűvösen tartani, például akár a hűtőben. Ennyi az egész. Biztos, hogy jól fog esni a bőrödnek a gyári vegyszerek helyett a természetes  krém.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.