A diétás étrend egyik legfontosabb alapja a csirkemell. Ám a legelszántabb és legtudatosabb fitneszezőnél is eljön az a pont, amikor úgy érzi: már rá sem tud nézni a hófehérre párolt husi-rizs kombóra. Aki Horváth-Kuhinkó Vivienn fitneszedző csirkés receptjét kipróbálja, garantáltan újra örömmel ül majd az asztalhoz!
Finom és egészséges
Nincs benne szénhidrát, ám kiváló fehérjeforrás, így a csirkemell a diétázók aduásza. Gyakorlatilag elkerülhetetlen alapanyag, amelyből kiválóan építkezhetnek a munkára fogott, alaposan megdolgoztatott izmok. A legtöbb fitneszes napi menüjének alappillére, nem véletlenül: 100 gramm natúr csirkemell ugyanis mindössze 164 kalória és 31 gramm tiszta fehérje.
Nem kérdés tehát, hogy kiváló diétás tápanyagforrás. Annál nagyobb kihívás, hogy az abból készült, napról napra fogyasztott fogások változatosan készüljenek: hogy a sportolónak ne csak a mozgás, de az egészséges étkezés is élvezet legyen.
Ha unod már a sima csirke-rizst, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!
Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 0,5 kilogramm csirkemell
- 3-szor 125 gramm natúr joghurt
- 3 tojás
- aszalt paradicsom
- gomba
- spenót
- só, bors, petrezselyem
"A csirkét fedő alatt puhára pároltam. Hozzáadtam a paradicsomot, spenótot és a felszeletelt gombát. A natúr joghurtot befűszereztem, majd hozzáöntöttem a csirkéhez. Amikor az egész összefőtt, levettem a tűzről, pihentettem 5 percig, majd hozzákevertem a 3 tojássárgáját, amitől szép, krémes állaga lett" - árulta el az edző.