Kalóriagyilkolás edzőterem nélkül

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nem jut el az edzőterembe, vagy aerobic órára. Ha így alakul az élete, akkor se tespedjen a TV előtt: ha igazán szeretné folytatni (vagy elkezdeni) a sportos életmódot, akkor próbálja ki valamelyik otthon, vagy annak közelében végezhető mozgásformát - ajánlja a Health.com.

Görkorcsolya

Ennyi kalóriát éget: 425 kcal 30 perc alatt

A görkorcsolyázás nincs életkorhoz kötve, ha van egy kis egyensúlyérzéke, akkor szabadidejében guruljon ki a friss levegőre! Egyrészt jó móka, másrészt kevés olyan sport van, mely ennyire jól megmozgat: remekül formálja a lábakat és a feneket, méghozzá úgy, hogy közben nem terheli nagyon a térdeket és más ízületeket, így minimálisra csökkenthető a sérülés veszélye. Persze csak akkor, ha nem feledkezik el a sisakról, valamint a könyök-és térdvédőről.

Így fokozza a kalóriaégetést: váltogassa a korcsolyázás intenzitását: 1 percig adjon bele mindent, majd a következő egy percben lassítson közepes tempóra!

Futás

Ennyi kalóriát éget: 374 kcal 30 perc alatt

Ha olvas bennünket rendszeresen, már nem mondunk azzal újat, hogy a futással teste összes izmát megmozgathatja. Nem csoda, hogy azok, akik rendszeresen futnak, karcsúak és szálkásak, mivel kitűnően formálja a lábakat, a hasat, sőt, még a karokat is! Azonban hogy biztosan a legtöbbet kihozza magából, törekedjen a helyes módszerre: ne dőljön előre, tartsa a karjait szorosan a teste mellett, valamint figyeljen arra, hogy utoljára a lábujjai hagyják el a lépéseknél a talajt!

Így fokozza a kalóriaégetést: a görkorcsolyához hasonlóan váltogassa az intenzitást, illetve fusson emelkedőnek felfelé!

Ugrálókötél

Ennyi kalóriát éget: 340 kcal 30 perc alatt

A legtöbb ember kezében sokszor utoljára a gimis tesiórákon volt ugrálókötél, pedig ez az eszköz a harmadik helyen áll a kalóriaégetésben, úgyhogy ballagás után lehetőleg ne váljon meg tőle! Bemelegítésnek, illetve önálló edzésnek is jó – gondoljon csak a profi bokszolókra, akiknek ez a kedvencük. Az önnek megfelelő kötélhosszúságot úgy tudja belőni, ha a közepére rááll, és a fogantyúja a hónaljáig ér. Ugrálás közben ügyeljen arra, hogy felsőteste maradjon egyenes, lábait ne zárja nagyon össze, és hogy ne emelkedjen túl magasra a földtől!

Így fokozza a kalóriaégetést: Az intenzitás változtatása mellett próbálkozhat azzal, hogy más-más-más stílust végez (pl. egy lábon ugrál, majd kettőn), esetleg ha van kedve, akkor egy délutáni sétálását is megfűszerezheti vele!

Hulahopp karika

Ennyi kalóriát éget: 300 kcal 30 perc alatt

Úgy tűnik, a gyerekkori mozgásformákkal ég el a legjobban a zsír, mivel hulahopp karikával is gyorsan karcsúsodhat! Azonban fontos, hogy ne a régi eszközt kapja elő, hanem szerezzen be felnőtteknek valót, mivel az nagyobb és nehezebb, így nehezebb is pörgetni. Az önnek megfelelő méret az lesz, ami maga elé állítva a mellkasáig ér. A legkönnyebben úgy tudja megtartani a karikát, ha az egyik lábát valamennyire a másik elé teszi, és a testsúlyát hol előre, hol pedig hátra helyezi.

Így fokozza a kalóriaégetést: ha kíváncsi, hogy hogyan tud egy kis változatosságot belecsempészni, akkor klikk ide!

Tenisz

Ennyi kalóriát éget: 272 kcal 30 perc alatt

Ne csüggedjen, ha nem talál magának egy párt, aki szívesen ütögetne önnel, hiszen elég egy fal is, amiről visszapattan a labda. Hogy sok kalóriát égessen, álljon tőle 10-25 láb távolságra, így nehezebb ütögetni! Sokan azt hiszik, ezzel egyedül a karjukat mozgatják meg, pedig a labda utáni szaladgálás során a futás mellett kitöréseket is végez, tehát a combjait és a fenekét is remekül formálja. Ha nem megy jól, akkor akkor vigasztalja a tudat, hogy az eltévedt labdák felszedése közben is égeti a zsírt!

Így fokozza a kalóriaégetést: jobban motivált, tehát jobban odafigyel, ha meghatározza magának, hogy hányat üt egy zsinórban.

Tánc

Ennyi kalóriát éget: 221 kcal 30 perc alatt

Ha rossz napja van, akkor a depizgetés (és mondjuk csokizabálás) helyett tegye be kedvenc pörgős számait, és táncoljon rájuk! Ezzel nemcsak kimozogja magából a feszültséget és jobb kedvre derül, hanem még kalóriát is éget. Bemelegítésnek válasszon egy kicsit lassabb számokat, majd később gyorsabbakat, levezetésre pedig újra nyugisabbat.

Így fokozza a kalóriaégetést: ha az egész testét használja, és a karjait is mozgatja, miközben élvezi a zenét!

Séta

Ennyi kalóriát éget: 170 kcal 30 perc alatt

Bizony, a listán az egyszerű gyaloglás is fent van, ám lehetőleg egyedül menjen, mert ha önhöz csatlakozik valaki, akkor nagy valószínűséggel inkább lelassítanak, hogy beszélgetni tudjanak (rosszabb esetben aztán fagyizásba is torkollik az egész). A nagy vallomásokat tehát tartogassa máskorra, és ekkor csakis a tempóra és a helyes kivitelezésre koncentráljon: tartsa függőlegesen a törzsét, és lépjen aprókat, de gyorsan! A karjait - akárcsak a futásnál - szintén nem mindegy, hogyan mozgatja, előre-hátra járjanak a teste mellett, és itt is érvényes, hogy először a sarkait rakja le a földre, majd gördüljön előre a lábujjaira!

Így fokozza a kalóriaégetést: az intenzitás váltogatása itt is jó módszer, sétáljon normál ütemben 2 percet, majd egy percet kocogjon (vagy gyalogoljon olyan gyorsan, ahogy csak tud).

Oszd meg másokkal is!
Mustra