Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

Ha levesként készíted, tortelliniket főzz bele!
Ha levesként készíted, tortelliniket főzz bele!LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka pulykamell felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb darab kápia paprika apróra vágva
  • 2 darab paradicsom meghámozva és apróra vágva
  • 2 ek. füstös csiliszósz
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 2 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 25 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát az olajban kissé, majd mehet mellé a hús és süsd kifehéredésig. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és hagyd főni a keveréket. 10 perc után mehet hozzá a többi szükséges alapanyag, forrald össze velük, és már el is készültél. Friss petrezselyemmel vagy kaporral a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek