Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.
Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.Partvonal Kiadó / Finomságok a deszkán

Hozzávalók

  • 1 csokor korianderzöld
  • 3 szál menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 400 gramm selyemtofu
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors, csilipor
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut. 
Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral. 

Forrás: Smörgas – Finomságok a deszkán (Tanja Dusy)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek