Házi vegán nutella, amit neked is ki kell próbálnod! (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Száz százalékban egészséges összetevők, és semmi felesleges vagy káros hozzávaló, ráadásul pálmaolajtól, gluténtól, tejtől és tojástól mentes recept. Csodálatos íz, állag, trust me, nutellafüggő vagyok.

Bonyolultnak vagy fárasztónak gondolhatjuk, de valójában ez egy szuper könnyű és gyors recept.
Bonyolultnak vagy fárasztónak gondolhatjuk, de valójában ez egy szuper könnyű és gyors recept.tarikkaanmuslu

Hozzávalók

  • 1 bögre törökmogyoró
  • (kb. 90 gramm) fél bögre gluténmentes, 70 százalékos étcsoki
  • (kb. 100 gramm) fél bögre zsíros kókusztej
  • (kb. 5-6 evőkanál) negyed bögre növényi szirup (pl. juharszirup)
  • csipet só
Recept idők

1 nagyobb (kb. 380-400 grammos) üvegnyi lesz belőle.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170-175 fokra. Tegyük a mogyorót sütőpapírra és süssük kb. 10 percig, ameddig a szemek megpörkölődnek. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd konyharuhába tekerve dörzsöljük le a barna héját.

Tegyük konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük vajas, krémes állagúra. Olvasszuk fel az étcsokit a kókusztejjel, a növényi sziruppal és csipet sóval. Tegyük a csokis keveréket az aprítóba/robotgépbe a mogyoróhoz, és rövid idő alatt keverjük ki. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és hűtőben tároljuk (1 hétig áll el).

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek