Hozzávalók
- 1 bögre törökmogyoró
- (kb. 90 gramm) fél bögre gluténmentes, 70 százalékos étcsoki
- (kb. 100 gramm) fél bögre zsíros kókusztej
- (kb. 5-6 evőkanál) negyed bögre növényi szirup (pl. juharszirup)
- csipet só
1 nagyobb (kb. 380-400 grammos) üvegnyi lesz belőle.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170-175 fokra. Tegyük a mogyorót sütőpapírra és süssük kb. 10 percig, ameddig a szemek megpörkölődnek. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd konyharuhába tekerve dörzsöljük le a barna héját.
Tegyük konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük vajas, krémes állagúra. Olvasszuk fel az étcsokit a kókusztejjel, a növényi sziruppal és csipet sóval. Tegyük a csokis keveréket az aprítóba/robotgépbe a mogyoróhoz, és rövid idő alatt keverjük ki. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és hűtőben tároljuk (1 hétig áll el).
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.