Gluténmentes reggeli: tojásmuffin sok zöldséggel

Ínséges képet mutató hűtőszekrény esetén is izgalmas reggelit készíthetünk gluténmentesen, tejmentesen.

Garantáltan glutén- és szójamentes feltét lehet még: a tonhal és a garnéla.
Garantáltan glutén- és szójamentes feltét lehet még: a tonhal és a garnéla.Discovod

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab tojás
  • hagyma, sonka, szalonna, sajt, zöldségek opcionális, ízlés szerint
Recept idők

A sonkában lehet glutén és szója, ha szeretnénk elkerülni, akkor mindenképpen győződjünk meg a mentességről a csomagoláson.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük ki növényi olajjal vagy fújjuk ki olajspray-vel a muffinformákat. Tegyünk tetszés szerint apróra vágott sonkát, hagymát, szalonnát, spenótot, kaliforniai paprikát a formák közepébe. Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és ha akarunk, adhatunk hozzá sajtot is (ebben az esetben nem lesz tejmentes). Keverjük el jól, öntsük az egészet a muffinformákba, és süssük készre mintegy 15-20 perc alatt.

A dietetikus tippje: „Nyugodtan felhasználhatod a megmaradt, már fonnyadozó (de természetesen nem penészes, állott) zöldségeket is! Ezzel is csökkentheted a felesleges élelmiszer-hulladékot!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek