Almás-fahéjas palacsinta: vegán, gluténmentes, és könnyű elkészíteni

Minden benne van, amit szeretünk az egészséges receptekben: zabpehelyliszt, gyümölcs, intenzív íz. Ami tutira nincs benne, az a glutén és a tojás, sőt, cukor nélkül (például eritrittel vagy sztíviával) is készíthetjük.

Vegán változathoz a tejet helyettesíteni kell gluténmentes növényi pótlóval.
Vegán változathoz a tejet helyettesíteni kell gluténmentes növényi pótlóval.Zoryanchik

Hozzávalók 12 darabhoz

A palacsintatésztához:

  • 85 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
  • 85 gramm gluténmentes rizsliszt (vagy ugyanennyi univerzális gluténmentes liszt)
  • 30 gramm tápiókakeményítő
  • 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 700 ml tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 1 kisebb banán pürésítve (vagy 80 gramm almapüré)
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 4 darab alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
  • 3 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 2 evőkanál tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 1 teáskanál gluténmentes keményítő
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Külön-külön keverjük össze a száraz, majd a nedves hozzávalókat. Öntsük össze egy tálban, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk pihenni a tésztát 5 percig. Palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat: az egyik oldalának kb. 4, a másiknak kb. 1-2 perc szükséges. Az almatöltelék hozzávalóit tegyük egy lábosba, keverjük jól össze, és pároljuk puhára alacsony/közepes hőfokon. Töltsük meg a palacsintákat, és élvezzük!

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

2021. június12., 10:24

Vegán banánkenyér – a reggeli tejeskávéd mellé tökéletes belőle egy-két szelet

Igazi banánmentő fogás, ami megbarnult darabokkal a legfinomabb! Ha a banán már elég édes, még kevesebb cukrot kell majd hozzá használnod, ha pedig még izgalmasabbá tennéd, datolyadarabokkal vagy egy fél lime levével és héjával ízesítsd.

2021. február11., 06:00

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

A vegán karácsony sem lehetetlen ezzel a finom, ünnepi tortával

Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral.

2020. december4., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek