Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 db tojás
- 2 kisebb burgonya
- só, bors, petrezselyem (a fűszerezéshez, ízlés szerint)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hat muffinformát kenjünk ki növényi olajjal, vagy fújjuk ki olajspray-vel . Reszeljük le a burgonyát (nem muszáj meghámozni, ízlés kérdése), és sózzuk ízlés szerint, majd a muffinforma kb. 1/3-áig nyomkodjuk bele. Mindegyikre üssünk 1-1 tojást, tegyünk a tetejére sót, borsot, petrezselymet, vagy akár más fűszert ízlés szerint. Süssük készre, körülbelül 25 perc alatt.
A dietetikus tippje: „Ha jól belegondolsz, ez a jól ismert és közkedvelt tócsni/lapcsánka sütőben készült diétás változata. Sokkal egészségesebb, mint ha bő olajban sütnéd ki – ugyanis ha megszívja magát zsiradékkal, igazi kalóriabombává válik.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.