Hozzávalók
- 100 ml növényi olaj
- 275 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 200 gramm cukor (vagy 250 gramm eritrit)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
Melegítsük elő 180 fokra a sütőt. Kb. félkilós méretű sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet és 170 ml hideg vizet, és keverjük jól össze. Öntsük a tésztát a formába, süssük 30 percig (tűpróbáig). Tíz percig hagyjuk a formában hűlni, majd borítsuk rácsra.
A dietetikus tippje: "Cöliákiásként, gluténérzékenyként mindig tüzetesen olvasd el az összetevőket, esetleges allergéneket a csomagoláson! Még sütőpor esetén is légy körültekintő, mert sok esetben tartalmazhat glutént. Válassz garantáltan gluténmentes terméket!"
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus