Iskolai tananyag lett a Pilvaker

Ez a tanév rengeteg újítással kezdődött, szinte képtelenség felsorolni, mennyi minden változott. Tudta például, hogy az új kerettanterv szerint a 8. osztályos irodalom tananyagban szerepelnie kell kortárs szövegnek is? Nem, pedig így lett tananyag a Pilvakerből, pontosabban így került be a gyerekek tankönyvébe a Szavak című Juhász Gyula vers Lábas Viki, Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Wolfie és Fura Csé által átdolgozott verziója. 

A Pilvakerről

 A Red Bull Pilvaker célja 2012-es indulása óta, hogy zenei alapokra helyezett költeményekkel és a hazai rap és könnyűzenei szcéna bevonásával hozza közelebb a fiatalokhoz a magyar irodalom legszebb költeményeit - áll a hivatalos sajtóközleményben. 

"Ha a kezdeményezés eredeti célját nézzük, akkor az igazi elismerés az, hogy sikerült közelebb hozni a fiatalokhoz a szépirodalmat...Külön vicces lesz látni Fluor, Wolfie vagy Halott Pénz nevét Vörösmarty és Petőfi neve mellett az irodalomkönyvben”– mondta Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája.

"Jó azt látni, hogy a fiatalság mellett a tanári kar is nyitott az ilyen újdonságokra. Ha általános iskolás koromban már létezett volna a Pilvaker, bizonyára én is szívesebben tanultam volna verseket. Manapság a leírt szavak súlyát nem veszik elég komolyan a fiatalok, sokszor korcsosítják, elhasználják őket chatelés közben, ezért külön öröm, hogy a Szavak feldolgozást választották a tananyagba. Ez egy különleges és örökérvényű vers, ami pont a szavak fontosságára, erejére hívja fel a figyelmet” –  nyilatkozta Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője. 

És hogy mi lett az eredetiből? Itt megnézheti:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek