Katalin hercegné a kis korkülönbségben hisz

Az angol királyi család ügyeit az egész világ imádja, ezen belül kiemelten népszerű minden, ami Katalin hercegnével kapcsolatos, különösen, ha ráadásul terhességről vagy gyerekről van szó. A Katalin-fixált britek még az olyan világrengető eseményekre is kiváncsiak, mint amikor a hercegné letörli a kisherceg György álláról a nyálat (majd a kezét beletörli saját gyönyörű dizájner-csipkeruhájába. Na, hát az anya akkor is anya, ha éppen hercegnő.)

Úgyhogy a Katalin-láz ismét fellángolt, amikor a hercegné nem túl diszkrét barátnője ismét idő előtt kiszivárogtatta a második terhesség tényét. Mondjuk persze ezt a kiszivárogtatást kezelhetjük akár fenntartásokkal is, miután ismét ugyanaz tájékoztatta a sajtót, mint az első gyereknél – ha ezután a második terhességet is elmesélték neki, felmerül az emberben némi szándékosság. Nem mintha ez fontos lenne amúgy.

A hír bejelentése óta a brit sajtó kétnaponta elemzi Katalin állapotát (sokat hány), és találgat, mikor jön a második baba, valamint szólaltat meg professzorokat, akik azt taglalják, mekkora korkülönbség az ideális két gyerek között.

A találgatásoknak most részben vége, a királyi család hivatalosan is bejelentette, hogy a hercegné áprilisban fog szülni – vagyis a két gyerek közti korkülönbség 1 év és 9 hónap lesz, hiszen György 2013 júliusában született. A születendő bébi neméről viszont egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Fotó: Samir Hussein
Fotó: Samir HusseinSamir Hussein

Katalin most 14 hetes terhes, és mint első ízben, ismét vészes terhességi hányástól szenved. Ez az állapot a fehér (kaukázusi rasszhoz tartozó) nők körülbelül egy százalékát érinti, kiváltó okai ismeretlenek. Esélyét növeli az anya fiatal kora, a túlsúly, és az ikerterhesség miatti, a szokásosnál is magasabb hormonszint, azonban úgy is bekövetkezhet, hogy ezek közül egyik sem áll fent.

A palota tájékoztatása szerint a hercegné állapota folyamatosan javul, és a héten már első hivatalos megjelenésére is sor került, miután az elmúlt heteket szülei birtokán töltötte. Egy a sajtónak nyilatkozó barátnője szerint "kutyául volt". A nagymama viszont a jelek szerint örömmel beszállt a babázásba, többen látták Kate Middleton édesanyját, amint a 15 hónapos Györggyel intézi a bevásárlást a helyi boltokban, az egyik eladó ki is twittelte a nagy hírt, miszerint "ma kiszolgáltam Kate Middleton édesanyját és George herceget, akit meg kell zabálni."

A rengeteg hányással járó betegség jelenléte a terhesség 8. és 20. hete között jellemző, legintenzívebb tüneteket a 9. és a 13. hét között okoz, és néhány igazán szerencsétlen várandós nőnek az egész terhességét végigkíséri.

Normál terhességi rosszullét Hyperemesis gravidarum
Hányinger, időnként esetleg hányással Hányinger súlyos hányással, akár epe vagy vér hányásával
Nincs súlyvesztés, vagy nagyon kevés A fogyás a kiinduló súly öt százalékát is meghaladhatja
A hányinger a 12. hét után hamarosan abbamarad A hányinger jelentősen nem csökken a terhesség közepéig
A hányás nem okoz kiszáradást A hányás súlyos kiszáradást okozhat
A rosszullétek ellenére azért képes elegendő mennyiségű ételt és italt fogyasztani A rosszullétek miatt a szükséges mennyiségnél jóval kevesebbet képes fogyasztani vagy lent tartani

A betegség súlyossága szerint megkülönböztetnek enyhe, közepes és súlyos állapotot, azonban még a legenyhébb fajtájánál is bekövetkezhet a testsúly öt százalékának megfelelő fogyás, itt is szükséges lehet folyadék intravénás pótlására, azonban ezzel, és gyógyszerek segítségével az állapot kontrollálható.

Túl kicsi a korkülönbség?

Mi egyszerű földi halandók sem tudunk úgy végigélni egy terhességet, hogy ne szólna hozzá tízpercenként valaki valami nagyon okosat, természetesen azzal kapcsolatban, hogy mit csinálunk rosszul. Katalin ebből nyilván lényegesen többet kap – az első neheztelő írás azzal kapcsolatban, hogy kis korkülönbséget szeretne, még az első gyereke születése előtt jelent meg.

tk3s xposure 25042014 art 0306
Xposurephotos.com

Első terhessége végefelé járhatott a hercegné, amikor megírták a lapok, hogy nem szeretne túl sokat várni a gyerekek között, mivel nem szeretne 40-es anya lenni. Azóta számtalan helyen olvashattuk már, hogy őrületes felelőtlenség volt részéről ez, és jóérzésű asszony egyszerűen nem esik teherbe a gyereke másfél éves kora előtt.

A 75 éves ausztrál feminista írónő Germaine Greer szerint a hercegné túl sovány, mivel a királyi család tönkreteszi, és egyáltalán nem is szabadna még egy gyereket szülnie. Az írőnő a második terhességről keresetlen választékossággal úgy nyilatkozott, a hercegné a beleit is kihányja, és egyáltalán nem szabadott volna őt ilyen hamar arra kényszeríteni, hogy ezen még egyszer átmenjen. Az egyáltalán nem befolyásolja, hogy Katalin már első terhessége második felében is úgy nyilatkozott, hogy a terhességet az elején tapasztalt problémák ellenére nagyon könnyűnek és élvezetesnek érezte.

David Beckham viszont csak annyit tanácsolt a második gyerekét váró párnak, hogy addig aludjanak, amíg lehet. Persze a hírek szerint Sir David akár keresztapa is lehet, úgyhogy még szép, hogy egyfolytában olyanokat mond, hogy Katalin és Vilmos remek szülők.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek