Vigyük a porontyot a Szigetre?

Húszon (esetleg harmincon) túl, gyerekkel a karodon (babakocsiban) is érdemes vajon kimenni a Szigetre a sok részeg tini közé? Vagy hagyjuk a nagyira a porontyokat és menjünk ki nosztalgiázni egy kicsit vbk-t kortyolgatva a poros füvön? Vagy a Sziget már nem is vonzó ebben a korban? Heti kérdés.


Az első Szigetre zsenge koromra való tekintettel nem mentem ki. A másodiktól kezdve sátras-bakancsos szigetlakó voltam néhány évig. Ahogy idősödtem, egyre kevésbé vágytam arra, hogy a sátram mellett bazseváló krisnások tamtamjára ébredjek, így éjszaka buliztunk, hajnalban pedig a közelben lakó apáméknál húztuk meg magunkat és pihentük ki a szigetelés fáradalmait, hogy estefelé kezdjük az egészet elölről. Aztán (részben a jegyárak emelkedésének következtében) eljutottunk arra a szintre, hogy csak egy-egy napra mentünk ki. Egyetlen év maradt ki csupán, 2002-ben a Sziget ideje alatt veszélyeztetett terhesként feküdtem a kórházban és azon szorongtam, bent marad-e a baba, vagy idő előtt világra jön. (Szerencsére a kiírt időben szültem.)

A Szigeteken többféle minőségben voltam jelen: voltam én ott részeg tini, komolyodó főiskolás, három hónapos terhes kismama, szoptatós és kétgyerekes anyuka. A tavalyi Szigetnek köszönhetem például, hogy amíg én kint buliztam, anyósom leszoktatta a náluk tanyázó másfél évesemet az éjszakai kajálásról.

Egy dolgot nem próbáltam ezidáig: gyerekkel kimenni a Szigetre. Ha délután érkeztem a helyszínre, láttam ugyan babakocsis családokat, apákat gyerekkel a nyakukban, de mindig úgy tekintettem rájuk, mint a csodabogarakra. Szigetre gyerekkel? És mi lesz a sörözéssel? A táncdalfesztivál sátorban való hajnalig tartó mulatozással? Idén megérett bennem az elhatározás, hogy kimegyünk a gyerekekkel és megnézzük, milyen a Sziget nappal. Ha pedig nagyon elkap a bulizhatnék, megoldom a gyerekfelügyeletet a lelkes nagyszülőkkel és este visszamegyünk bulizni. Az élményeinkről beszámolunk itt, a Porontyon.

És a kedves olvasók? Kimennek a Szigetre? Ha igen, gyerekkel?
Oszd meg másokkal is!
Mustra