Füstös rizs karamellben puhult gyökérzöldségekkel

Az édeskés karamell remek ízt ad a párolt zöldségeknek és ha egy kevés, alaplében puhult rizzsel kevered, nem lesz a fogás íze túlságosan domináns sem. Tökéletes kísérője egy nagy szelet fokhagymával grillezett karajnak, de a citromos, sült lazac is nagyon finom lesz mellette.

Húsok mellett és önmagában is finom.
Húsok mellett és önmagában is finom.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb darab répa
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 35 deka kelbimbó
  • 2 nagy ek. cukor
  • 1 tk.
  • 2 bögre alaplé
  • 1 bögre rizs
  • 2 nagy ek. puha vaj
  • 1 nagyobb darab édesburgonya
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felét pirítsd meg a rizs néhány perc alatt, majd az alaplében főzd puhára. 

A zöldségeket vágd falatnyi darabokra, majd párold ressre mindegyiket, vagy főzd sósd vízben a darabokat. A cukorból kis lángon olvassz karamellt, add hozzá a vajat, majd a sót. Abban forgasdmeg a zöldségeket, majd adj neki 5 percet. Ha elkészült, keverd össze a rizzsel a zöldségeket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek