Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

Jó sok sajttal lesz a legfinomabb.
Jó sok sajttal lesz a legfinomabb.10'000 Hours

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 közepes darab padlizsán
  • 1 közepes darab cukkini
  • 2 nagyobb darab lila hagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 10 deka mascarpone
  • 10 deka natúr krémsajt
  • 15 deka reszelt füstölt sajt
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 15 deka házi kenyérmorzsa
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A felszeletelt zöldségeket befűszerezve, egy kis olajjal süsd meg, majd keverd el a sajtkrémmel és mascarponéval, és tedd egy kivajazott jénaiba. Erre mehetnek a sajtok, majd a házi morzsa, negyedóra alatt pirítsd ezeket a tetejére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek