Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

Jó sok sajttal lesz a legfinomabb.
Jó sok sajttal lesz a legfinomabb.10'000 Hours

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 közepes darab padlizsán
  • 1 közepes darab cukkini
  • 2 nagyobb darab lila hagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 10 deka mascarpone
  • 10 deka natúr krémsajt
  • 15 deka reszelt füstölt sajt
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 15 deka házi kenyérmorzsa
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A felszeletelt zöldségeket befűszerezve, egy kis olajjal süsd meg, majd keverd el a sajtkrémmel és mascarponéval, és tedd egy kivajazott jénaiba. Erre mehetnek a sajtok, majd a házi morzsa, negyedóra alatt pirítsd ezeket a tetejére.

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a pasztinákkal és tökkel készült köret szarvasgombával és mozzarellával igazán finom

Ha idén visszafogottan fűszerezett halakban és egyszerű, grillezett húsokban gondolkodsz karácsonykor, készíts melléjük izgalmas köreteket. Ennek a szarvasgombás-sajtosnak ráadásul a szénhidráttartalma sem túl magas, így a diétázó vendégeid is bátran ehetnek belőle.

2020. december17., 06:04

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

május11., 10:24

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Mustra