A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

Jó sok petrezselyemmel tálald.
Jó sok petrezselyemmel tálald.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy bögre rizottórizs
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 8 deka pecorino lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd öntsd fel a borral, és ha elpárolgott, lassan, kevergetve add hozzá az alaplevet. Ha a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a borsót, ízesítsd, majd hagyd fedő alatt pihenni 5 percet. Végül a reszelt sajttal és friss petrezselyemmel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek