Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

Pirítóssal és sajtkrémmel is finom.
Pirítóssal és sajtkrémmel is finom.Sarsmis

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 2 bögre alaplé
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 tk. barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • sült hagymakockák, füstölt sajt és petrezselyem a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a borsót az alaplében 8-10 percen keresztül, majd vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, ízesítsd és pürésítsd a levest. Szűrd le, majd a hagymakockákkal, sajttal és petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek