Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

Guacamoléval a tetején még finomabb.
Guacamoléval a tetején még finomabb.Yummy pic

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb édesburgonya
  • 2 ek. növényi olaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, mexikói fűszerkeverék, füstös paprikapor vagy csilipaszta
  • 25 deka főtt csicseriborsó
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. ketchup
  • 2 ek. víz vagy alaplé
  • friss petrezselyem a tetejére
  • 10 deka jalapeño vagy zöld kaliforniai paprika összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az édesburgonyákat a sütőben vagy mikróban, majd vágd félbe és kapard ki a közepét. A kimaradt rész jó lesz majd a raguba. 

A vöröshagymát dobd a forró olajra, majd 5 perc után sorban mehet bele az összes hozzávaló. Forrald össze, utána tölsd meg vele a batátákat, és friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek