Mexikói vegán saláta – csípősen és édesen lesz a legfinomabb, egy kevés tortillacsipsszel kanalazva

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

Vegán változatban is remek.
Vegán változatban is remek.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 20 deka csemegekukorica
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika felkockázva
  • 20 deka feketebab megfőzve
  • 10 deka párolt rizs
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem felkockázva
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva

Az öntethez

  • 4 ek. olaj
  • 1 darab avokádó
  • ízlés szerint só, bors, csili, kömény, lime-lé
  • 1 mk. barna cukor
  • 3 ek. vegán majonéz
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a salátával nem sok dolgod lesz, csak egyszerűen összekeverni minden hozzávalót, majd az öntet alapanyagait is alaposan összeturmixolni és azzal a tetején tálalni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek