Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 2 kisebb szál fehérrépa apróra vágva
  • 40 deka csirkecomb vagy -mellfilé felkockázva
  • 1 marék aszalt barack összevágva
  • 1 marék pirított mogyoró a tetejére
  • 2 nagy ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kevés zsiradékban a hagymát, majd süsd vele a húst kifehéredésig. Ehhez mehet a fehérrépa és a bor, majd 10 perc után a gomba is. Ezek után add ahozzá a barackot és fűszerezd ízlés szerint. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be és a frissen pirított mogyoróval (vagy akár dióval) a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek