Hozzávalók 2 személyre
- 20 deka vargánya kissé összevágva
- 2 kisebb szál fehérrépa apróra vágva
- 40 deka csirkecomb vagy -mellfilé felkockázva
- 1 marék aszalt barack összevágva
- 1 marék pirított mogyoró a tetejére
- 2 nagy ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 deci fehérbor
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 1.5 deci tejszín
- 1 ek. liszt
- 1 mk. barna cukor
Elkészítés:
Pirítsd meg egy kevés zsiradékban a hagymát, majd süsd vele a húst kifehéredésig. Ehhez mehet a fehérrépa és a bor, majd 10 perc után a gomba is. Ezek után add ahozzá a barackot és fűszerezd ízlés szerint. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be és a frissen pirított mogyoróval (vagy akár dióval) a tetején tálald.