A hagymafélék rosttartalmukkal segíti az emésztést, a bennük lévő allicin erősíti a bélflórát, ráadásul rengeteg vitamin van bennük, és antibakteriális hatást is tulajdonítanak nekik. Naná, hogy az egészséges zöld részeket sem érdemes kidobnunk.
Még egy saláta tavaszra: olaszos tojássaláta, amiben az aszalt paradicsom mellett jól elfér az újhagyma zöldje is.
Mehet ebbe a klassz, édeskés kukoricás levesbe is. Kipróbáltuk, és isteni!
A frittata, a rántotta és a quiche tökéletes maradékmentő fogások, mert a tegnap sültektől az újhagyma zöldjéig minden elfér bennük.
A morzsás karfiol örök klasszikus, ha valami nagyon egyszerű és könnyű fogást enne a család, ráadásul köretként is remek.
Zsenge csalánleveleket minden tavasszal érdemes belecsempészned a fogásaidba, a csalánpesto pedig egészen izgalmas újdonság lehet a konyhádban.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés